✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Gribi būt miljonārs? - part II

2003. gada 11. decembrī, 17 komentāri

Tā kā iepriekšējā rakstā šādus tādus sīkumus, kurus pašam bija vēlme neaizmirst, tomēr piemirsu, tad lasiet sīkvelu, kas sastāvēs no pāris faktiem.

Visnotaļ bēdīgi gāja vienam tantukam (kurš, kā jau visi, arī vinnēja Ls 50). Uz viņu Ķibilds pēc tam, kad jamā nepratās atbildēt uz jautājumu "Kurš no populārajiem politiķiem sevi ir vairākkārt asociējis ar Vinniju Pūku" (pareizā atbilde ir Šķēle). Viņš visnotaļ pikti kaut nokomentēja šo faktu un tad vaicāja pārējiem: "Un tikai nesakiet, ka Jūs arī to nezinājāt!". Starp citu, tantuks bija mūsu valstī sertificēts(!) tautas dziednieks ar čakrām, trešajām acīm un visiem pārējiem nepieciešamajiem pričendāļiem. Kā arī, tantuks tiešām radīja visnotaļ erudīta tantuka imidžu.

Viens no pastāstiem iz aizkulisēm ir tāds, ka nereti Ķibildam liekas, ka viņš pareizo atbildi zin (kā jau minēju, viņš to neredz), lai arī tā nav. Un gadās tādi kuriozi, ka, ja cilvēks paziņo cilvēkaprāt pareizo atbildi, tad Ķibilds par visām varītēm mēģina palīdzēt, dodot mājienus, ka cilvēks ir nepareizi izdomājis. Kā rezultātā, ja cilvēks tiek pielauzts, un pēcāk izrādās, ka Ķibildam ir licies nepareizi, rezultāts ir visnotaļ bēdīgs. Arī pats Mārtiņš staigājot pēcāk kā dieva nepieņemts.

Jā, un ringlii visai Latvijai paziņos to, ka pods viņu neprec :)

Pāris papildus novērojumi par pašu Lietuvu.

Pati Viļņa man radīja visnotaļ liela haosa iespaidu. Dzīvojamie masīvi dažādi, puduros saaugušas mājas, no kurām katra ir teju vai savādāka, transporta kustība nesaprotama, starp mājām lieli vairāk vai mazāk specializēti iepirkšanās centri, u.t.t.

Cigaretes Lietuvā ir dārgākas. Piem., minimālā maksimālā cena (tiek norādīta uz akcīzes markām) par LM Super Lights ir 3,75 liti, kas mūsu naudiņās sastāda ~72 santīmus. Pie mums šo cigarešu minimālā cena ir noteikt 50 santīmu apmērā.

Kā jau bija gaidāms, gigantiskie šopping centri neiztiek bez Lietuviešu lielveikalu tīkla Maxima. Par Hyper Maxima, kura atrodama minētajā Akropolē neko pastāstīt nevarēšu, jo tajā neiegāju. Savukārt viena cita Maxima (kas nav Hyper) radīja sekojošus iespaidus. Izvēle tur ir stipri lielāka kā jebkurā pārtikas preču lielveikalā pie mums. Latvijas produkti tur arī ir (sieri, saldie sieriņi "Kārumiņš", desas, u.t.t.). Laimas un Staburadzes produkciju tā arī nemanījām. Manuprāt, aptuvenu iespaidu par šīs Maximas izkārtojumu varētu gūt apmeklējot jauno Maximu Pulkveža Brieža ielā. Ne tik liels, kā pie mums, bet haoss.

Visnotaļ daudz lieli (tiešām lieli) augstas kvalitātes krāsaini ekrāni brīvā dabā gar ceļu malām. Tas tā - lai veicinātu autoavārijas un samazinātu autotransporta skaitu? :)

Privātmājas ir saceltas viena otrai dikti jau nu blakus. Rodas iespaids, ka zeme tur ir nesalīdzināmi dārgāka nekā pie mums. Kaut kas līdzīgs ir novērojams uz Mūkusalas ielas (Bauskas šosejas?), kādu gabalu aiz Statoila virzienā uz Bausku.

Prombraucot bija maktena migla. Tādu es sen nebiju redzējis.

Tas nu tā kā būtu viss (pagaidām:)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ringlii

2003. gada 11. decembrī, plkst. 15:23

man pajautāja, es atbildēju, nevajag man to tagadiņ acīs bāzt :P

Gravatar Kārlis

2003. gada 11. decembrī, plkst. 16:37

Leišos es pirmo reizi redzēju arī tādus veikalus kā Minima un Midima (tipa, atvasinājumus no Maxima, vai?).

Gravatar laacz

2003. gada 11. decembrī, plkst. 16:41

Kārlis, par "Midima" nezinu, bet "Minima" un "Maxima" ir viens un tas pats veikalu tīkls (pieder leišu VP Market).

Gravatar elm

2003. gada 11. decembrī, plkst. 18:51

Man gan šķiet, ka uz mūsu akcīzes markām ir rakstīta maksimālā cena, par kādu drīkst pārdot cigaretes. Kaut ko būsi sajaucis...

Gravatar andza

2003. gada 11. decembrī, plkst. 22:51

Nu īstenībā man Viļņa pirms 1,5 gadiem likās sakārtotāka nekā Rīga, un daudzstāvu māju rajoni jau nu smukāki par mūsu ķengaragu vai purvciem-pļavniekiem.

Gravatar rxc

2003. gada 12. decembrī, plkst. 09:25

mans daargais laaci!

nav taadu valts sertificeetu dziednieku, jo valsts NEVAR un NEDRIIKST sertificeet kautko taadu, par ko tai NAV NEKAADA sajeega

vot! taads texts manupraat vistieshaak noraada, ka tas nau nekaads dziednieks, bet gan visprastaakais sharlataac:)

Gravatar laacz

2003. gada 12. decembrī, plkst. 09:46

rxc: Sertificēt var gan. Jautājumos, kuri attiecas uz parasto medicīnu. Tas ir tāds labs vidusceļš un pretimnākšana tautai. Sak - tas dziednieks ir nolicis ārsta eksāmenu (neliksi taču vecai tantiņai iet medicīnas akadēmijā) un praktizē. Kā viņš ārstē, nav svarīgi (kamēr kāds nav no tā cietis).

elm: sajaucu :)

Gravatar rxc

2003. gada 12. decembrī, plkst. 14:44

laa: tu jauc dazhaadas lietas aarsts ir aarsts - tas ieguust specialitaati, noliek exshus, iziet komisijas un aarstee bet dziednieks, tam viss ir savaadaak augstveertiigs dziedniex patieshaam zin parasto mediciinu, un to, ko dara, speej arii paskaidrot.

ai - es piezvaniiju speciaalistam - vinjus sertificee Latv.Dziednieku asociaacija un izdod sertifikaatu. respektiivi dziedniex iziet citu dziednieku striktu komisiju. tas apliecina vinja speejas un asociaacija tipa atbild par vinja darbiibu. un ar valsti tur ir maz sakara. taa kaa korektaak, manu daargo laaci, ir raxtiit vnk sertificeets dziednieks. sakaraa ar konkursu - man jau liekas, ka tie cilveeki arii ir tikai cilveeki, ar savu inteligjences liimeni, un speejiigi tipa atsleegt savas speejas un baudiit situaaciju:)

Gravatar captsolo

2003. gada 12. decembrī, plkst. 15:36

laacz: kad ta rādīs šamo raidījumu mūsu TV? gribās takš ringlii tur redzēt ;>

Gravatar clz

2003. gada 13. decembrī, plkst. 17:04

da ne midima bet media. kaapeec nesapratu

Gravatar Anonimus

2004. gada 16. janvārī, plkst. 13:38

Kāds nezin kur var dabūt "Gribi būt miljonārs" spēli diskā latviešu valodā?

Gravatar Trinity

2004. gada 29. februārī, plkst. 17:52

ES GRIBU BUUT SKATIITAAJOS!!! :((

Gravatar ES

2004. gada 13. maijā, plkst. 19:04

pasakiet kads kur var spelet "gribi but miljonars"interneta latviedhu valoda???LUDZU

Gravatar vecitis

2005. gada 4. martā, plkst. 22:13

Kur var spelet '' gribu but miljonars''