✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

BlackBerry e-mail connectivity

2003. gada 15. decembrī, 9 komentāri

Interesanti, kāda vienošanās stāv aiz fakta, ka Nokia savos biznesa klases tālruņu modeļos sāk(s) integrēt BlackBerry email connectivity sistēmu?

Piem., Nokia 6820 has one.

Ideja ir vienkārša (kā jau viss šajā lauciņā) - sniegt cilvēkam iespēju izmantot korporatīvās elektroniskās sarakstes iespējas, lietojot tikai savu mobilo tālruni. Ja runāt latviski, tad tas skan apmēram šādi - ir iespējams uz savu mobilo tālruni saņemt e-pastu, katru reizi, kad ir vēlme to darīt, neslēdzoties klāt attiecīgajam e-pasta serverim.

Šī tehnoloģija ir ™ un proprietāra. Faktiski tā ir meilu pārsūtīšana, izmantojot mobilo sakaru operatoru, jo šo iespēju piedāvā ne gluži GSM (vai UMTS), bet gan pats operators.

Lai to varētu izmantot, jābrauc ellē ratā uz kādu valsti, kur tā tiek piedāvāta kā papildus pakalpojums no mobilo sakaru operatora. Latvijā, cik zināms, nekas tāds nevaid.

Visā visumā vēlējos paziņot, ka BlackBerry ir tāda pati huiņa figņa, kā ledusskapis ar Internetu. Vismaz pagaidām. Ibo, uz Nokia tālruņiem raksturīgā mazā ekrāniņa lasīt e-pastu (pat, ja ekrāniņš ir krāsains) ir dikti jau nu grūti. Nemaz i nerunāsim par šo vēstuļu komponēšanu.

Man jau liekas, ka biznesa cilvēks, ja vēlas lasīt epastu, to dara tad, kad vēlas, tur, kur vēlas un šiem nolūkiem izmanto savu portatīvo datoru, jo tā ir stipri ērtāk.

Neapšaubāmi, ka tehnoloģija varētu nejēdzīgi ierullēt, ja būtu pieejamāka, tālruņi būtu iespējām bagātāki un man nebūtu tāds riebums pret šīs štelles integrāciju kāda ražotāja mobilo tālruņu modeļos by default.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Smejmoon

2003. gada 15. decembrī, plkst. 11:16

Cik viegli ir pārtaisīt jamā ieūvēto softu? Vai vismaz papildināt.

Gravatar Delf

2003. gada 15. decembrī, plkst. 11:23

to zin tikai izstradatajs :)

Gravatar ulzha

2003. gada 15. decembrī, plkst. 12:36

Man brīvdienās bez ineta dzīvojot gan patīk mailus mobilajā salasīties... Tur jau neko nevajag, LMT e-pasta parametrus uzgriezt, lai nāk texc pa 5 īsziņām, un pastkasti noforwardēt...

Gravatar DimanC

2003. gada 15. decembrī, plkst. 13:29

Nezinu, vai tas ir tas pats, bet man iekš M55 ir nokonfigots e-pasta klients. Drausmīgi ērti. It īpaši, ka var meža malā, kur varbūt nav pat parastā 2 drāšu telefona līnija, par datoru nemaz nerunājot, apstīties e-pastu. Nu superforši.

Es, godīgi sakot, nesaprotu, kāpēc krutākajās NOKIAs (6610) ar šitāda fīča nav iebūvēta. Kaut gan - 6610 skaitās tikai imidža telefons (kā mobile.times.lv stāv rakstīts)

Gravatar laacz

2003. gada 15. decembrī, plkst. 13:34

DimanC: nu nezinu, kā ir ar 6610, bet 6600 ir gan. Tiesa, fīča nav iebūvēta telefonos bieži vien tādēļ, ka ir iespējams downloadot un uzinstalēt telefonā jebkuru citu no pieejamajiem meil klientiem (atkarīgs no telefona OS un / vai J2ME atbalsta)

Gravatar efix

2003. gada 15. decembrī, plkst. 14:52

Pievienojos DimanC. M55 ar savu POP3 klientu ir vienkārši lielisks, un nekādas problēmas nesagādā pasta saņemšana, un tā lasīšana mobilā ekrānā :)

Gravatar !ob

2003. gada 15. decembrī, plkst. 15:12

varbūt arī pagaidām figņa, bet domā ne jau par iekārtām, kas ir telefoni klasiskajā izpratnē.

Gravatar 10

2005. gada 23. jūlijā, plkst. 08:57

The text was good, but i stil cant find the play ipdates. looking for it dude.

Gravatar 10

2005. gada 25. jūlijā, plkst. 05:36

Nice one, but what about der weg ? anywya, congrats from me.