✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Viedoklis - komentāri, ieraksti un to nedalāmība

2004. gada 20. janvārī, 4 komentāri

Es neatbalstu komentārus atsevišķā lapā viena iemesla dēļ. Tie nevar pastāvēt kā kaut kas atsevišķs. It īpaši, ja iet runa par dienasgrāmatām (man šis vārds sāk simpatizēt).

Katrs komentārs, kuru šajā lapā kāds atstāj, lielākā vai mazākā mērā ir saistīts ar attiecīgo ierakstu. Ja tas tā nav, mēs varam imagināro komentāru raksturot kā offtopiku un bez jelkādiem sirdsapziņas pārmetumiem ignorēt, uzskatot to par gaisu jaucošu, taču uz ierakstu neattiecināmu štellīti.

Līdz ar to, ideālā gadījumā lapā, kurā figurē arīdzan komentāri, ir nepieciešams ja ne viss ieraksts, tad tā kopsavilkums, lai var saprast, par ko cilvēki runā.

Protams, var atsaukties uz veco labo tēzi - "a kam tad ir domāti hiperlinki?". Manuprāt, hiperlinki ir domāti, lai pārvietotos no vienas (a)loģiskās vienības uz otru. Ieraksts + komentāri = viena (a)loģiskā vienība.

Vispārināt un ekstrapolēt ideju uz to, ka dienasgrāmata jau arī ir visnotaļ tieši saistīta ar konkrēto ierakstu, nav jēgas. Tāpēc, ka dienasgrāmata ir ierakstu krātuve. Vieta. Ieraksti neatsaucas uz dienasgrāmatu kā kaut ko, no kā tos nav iespējams nodalīt.

Vienu reizi paskrollēt lapu uz leju, lai izlasītu komentārus pirmo reizi, nav grūti. Ja to ir vēlme darīt vairākas reizes dienā, tad tam ir domātas dažādas sindicēšanas metodes - RSS (domājams, ka to aizvietos Atom). Tieši tāpat, kā tajā gadījumā, kad ir vēlme regulāri sekot līdzi kādas lapas jaunumiem.

Tā ir tikai teorija, kurā viss ir skaisti :)

Tādas, lūk manas dikti jau nu piesnigušā otrdieniņas rīteļa murģelīgās pārdomiņas.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ant

2004. gada 20. janvārī, plkst. 09:17

Citāts: It īpaši, ja iet runa par... Krievu valodā //runa patiešām iet//, bet latviešu valodā //runa vienmēr ir par kaut ko//.

Gravatar Mr. Skepse

2004. gada 20. janvārī, plkst. 10:17

es esmu ekstrapolēts (šokolāde'n'saldējums?)

Gravatar MZM

2004. gada 20. janvārī, plkst. 14:42

Mani kretinē lapas ar atdalītiem komentāriem - nevar iemest aci raxtā bez klikošanas uz to, ko piemin komentāra autors. Tas sucks.

Gravatar Grrr

2004. gada 21. janvārī, plkst. 13:35

No otras puses - es, piemēram, parasti vispirms izlastu rakstu, un tikai tad secinu, vai jēga līst komentāros.

Līdz ar to lapas ar rakstu + komentiem vienuviet mani kaitina, jo raksti bieži vien mēdz būt pa pāris ekrāniem, un skrollēties tik tālu ir apnicīgi.