✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Filma: The Rundown

2004. gada 27. janvārī, 5 komentāri

Pagājušonedēļ pirmdien man bija visnotaļ jauka izdevība noskatīties preses seansā kādu filmu, kuras angliskais nosaukums ir The Rundown. Latvisko nosaukumu no telefonsarunas diemžēl nepiefiksēju :)

Filmā galveno lomu tēlo aktieris ar maģisko vārdu The Rock, kurš lielākajai daļai ir zināms kā lielais ļaunais Skorpionu karalis iz divām pēdējām The Mummy filmām - The Mummy Returns un The Scorpion King.

Sižets ir trivialitātes kalngals. Beks ir t.s. retreival expert - cilvēks, kurš specializējas dažādu priekšmetu un dzīvu būtņu atgūšanā. Viņam dikti jau nu nepatīk ieroči, jo tiklīdz viņš tos sāk pielietot it appears that there are very much dead people. Taču, jāatzīst, ka gan ar, gan bez tiem viņš ir visnotaļ labs kauslis, kas filmā arī tiek vairākkārtīgi demonstrēts. Tātad, atgriežoties pie sižeta. Kā pēdējo uzdevumu pirms pelnītās pensijas un sava restorāna atvēršanas viņam nozīmē atgūt no Amazones džungļiem bosa dēlu, kurš par savu veco neliekas vairs ne zinis. Dēlu tēlo daudzu meiteņu simpātiju objekts Sean William Scott, kura filmogrāfijā kādu nopietnu filmu atrast varētu būt pagrūti - American Pie pirmā un pēdējā daļa, Final Destination (šī laikam vienīgā var pretendēt uz daudz maz nopietnas filmas statusu), Road Trip, Jay and Silent Bob Strike Back, Bulletproof Monk, u.c.

Tad nu, ticiet vai nē, bet piedzīvojumi sākas. Manuprāt, sīkāk sižetu klāstīt nav jēgas.

Filma kā jau klasiska PG-13 piedzīvojumu filma ar pietiekamu daudzumu vardarbības, minimumu asiņu, ļauno vergturi (starp citu, viņa lomu tēlo viens no manuprāt izcilākajiem šāda tipa lomu tēlotājiem - Christopher Walken), daiļo beibi ar džungļu izturību, bezjēgā (labā nozīmē) kolorītu skotu nacionalitātes pilotu, kurš viens pats varētu izvilkt visu filmu, vietējiem mērkaķveidīgajiem partizāniem, steriliem džungļiem un nedabiski lielām un tiešām iespaidīgām, raktuvēm, kurās tad arī vergo minētā ļaunā tēla jumta nomāktās Amazones džungļos esošās pilsēteles iedzīvotāji.

Tuvcīņu (un tālcīņu) skati ir ļoti labā līmenī. Ja man būtu izdevība, es labprāt tos vēlreiz noskatītos palēninājumā. Tiešām prieks bija tos vērot.

Pēc iepriekšējās rindkopas kauns būtu nepieminēt visai kolosāli uzfilmēto kautiņu, kurā no vienas puses participēja mūsu galvenais varonis, bet no otras - vairāki partizāņu mērkaķveidīgie (un, kā vēlāk izrādās, ne tikai kauties mākoši, bet arī sentimentāli un par pasaules boksu viedokli havojoši) cilvēkveidīgie tēli.

Jau minētais skotu pilots ar savu skotu akcentu ir kaut kas fascinējošs, jo nevienam nav noslēpums, ka man piemīt izteikts īru, velsiešu un skotu angļu valodas dialekta fetišs.

The Rock vietā varētu gluži labi iederēties arīdzan Vin Diesel vai, ja nu kāstinga procesā rodas pilnīgs potenciālo aktieru izsīkums, Steven Seagal. Tiesa, šis teikums nav absolūti nekāds pārmetums The Rock. Viņš filmā notēloja tiešām adekvāti un pat man patika jaunizceptais vēsā tipa grāvēju varonis.

Pie jociņiem acīmredzami ir piestrādājuši holivudas standarta līmeņa humora plēsēji, jo nekas spīdošs un izcils šajā jomā nevīd.

Uz sitienu man rodas tikai divas asociācijas - Indiana Džounss un Rembo. Laikam jau šo divu (un, visticamākais, vēl pāris) filmu kišmišs varērtu radīt ko šādu.

Visā visumā, tik tiešām labs kino, lai atpūstos no vienreizējā Džonija Depa viņa pēdējā meistarstiķī Karību jūras pirātos, visiem zināmās epohālās triloģijas fināla, vai pārspīlējumu pilnās Tarantino animācijas filmas par Bila nogalināšanu.

Piedzīvojumu filmu kategorijā dodu septiņus ar pus lācīšus iz desmit pieejamajiem.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar lasītājs

2004. gada 27. janvārī, plkst. 13:48

lietu atgūšana - retrieve un nevis retreive

Gravatar MMK

2004. gada 27. janvārī, plkst. 14:00

precizējums: Sean William Scott ir filmējies visos pīrāgos.

Gravatar elfZ

2004. gada 27. janvārī, plkst. 14:09

Mjā, Final Destination bija //ļooooti// nopietna filma :)

Gravatar Athlon

2004. gada 28. janvārī, plkst. 01:07

Laacz, viens vārds tava fetišam pilnīgā offtopikā: manējais baigi izbauda vārda "Yes" velsiešu izrunu "Yas".

Gravatar mxz

2004. gada 29. janvārī, plkst. 09:08

man likās interesants teksts par "pārspīlējumiem iekš Kill Bill" tā neviļus gribās teikt - no shit? bet principā tas skan apmēram tāpat kā neticamības faktors iekš Star Wars. es esmu dikti pārliecināts, ka tas pārspīlējums tur ir apzināts un ar domu.