✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Latvijas vārds pasaulē

2004. gada 3. februārī, 26 komentāri

Paspēlējot pūlu iekš games.yahoo.com Tu agrāk vai vēlāk sapratīsi, ka dzīvo čuhņā. Ibo neviens ne sūda nezin, kas, kur un kādā sakarā ir kaut kāda Latvija. Eastern Europe, near Baltic sea, former USSR palīdz. Un tad atskan Wow! You have Internet there?

Un vienalga, no kurienes cilvēks ir - ASV, vai Eiropas. Vienalga, cik jams ir gadīgs. Nezin un basta. Parādi kartē, iedod pāris linkus un Oh, You did Eurovision recently? Isn't that a hoax?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ulzha

2004. gada 3. februārī, plkst. 09:42

Atceros, nesen Dienā bija tāds filozofisks raxc - Latvijas Pastā sūtām uz Dienvidāfrikas Republiku, a mums prasa, uz kuru valsti. Vot tas jau ir potraki. Ka kāds geimeris nezina, tas tā...

Gravatar Livingston

2004. gada 3. februārī, plkst. 09:52

Kurš zin nosaukt visus ASV štatus? Un kurš precīzi zin, kur katrs no tiem atrodas? Francijas reģionus? Nu nav mums paveicies, ka visā Baltijā kopā ņemot ir mazāk cilvēku, kā vienā kārtīgā amerikāņu miestā :)

Gravatar Qued

2004. gada 3. februārī, plkst. 09:57

Te nāk prātā Jāņa Vintera (nu, kurš brauca no Parīzes uz Dakāru) stāstītais - kad jamais dabūja 7. vietu, vairāk nāca klāt žurnālisti un citi braucēji parunāties, jautāja - kādēļ tavā Austrijas karogā nepareizas krāsas.

Gravatar lasiitaajs

2004. gada 3. februārī, plkst. 10:08

Visus ASV štatus zina nosaukt procentuāli vairāk amerikāņu skolēnu nekā visus Latvijas rajonus Latvijas skolēni. Ja kas.

Gravatar elfZ

2004. gada 3. februārī, plkst. 10:25

Vai tas, cik Latvijas rajonus tu zini, vai cik ASV štatus vari nosaukt, vispār par kaut ko - jebko - liecina?!

Gravatar MZM

2004. gada 3. februārī, plkst. 10:26

Nju visi tač irad redzējuši bildi kā amīši māca ģeogrāfiju ;)

Livingston: maldies - Monako, Lihtenšteinā uc. pundurvalstīs dzīvo vēl mazāk cilvēku, bet tas netraucē visiem tās zināt.

Gravatar Jealousy

2004. gada 3. februārī, plkst. 10:28

A ko padarīsi? Nu tā nu mums iet. Man arī reiz kad sūtīja vēstuli no malaizijas, uz aploksnes drošības pēc uzrakstīja "Latvia (Russia)". Bet no otras puses, nu vai mēs esam ko dižu darījuši lai mūs kāds zinātu? Nu izņēmot protams rekordbiežās valdības maiņas... Tā pati lielā Eirovīzija jau bija viens mazs pļukt vienam vakaram, kad pārsimts cilvēku no eiropas iegūgloja "Latvia" un atdūrās pret Latnet "bizesa klases internetu". Vot ja mēs pieteiktu karu amerikai, tad par mums ātri visi uzzinātu;)

Gravatar MZM

2004. gada 3. februārī, plkst. 10:28

elfz: sorre, bet vismaz nojēgai par to kurā pasaules malā kura valsts atrodas jau nu vajadzētu būt. Neviens jau te neprasa nosaukt Brunejas galvaspilsētu no galvas ;) Un vispār - kurš gan cits interesēsies par Latvijas ģeogrāfiju, ja ne mēs paši?

Gravatar lasiitaajs

2004. gada 3. februārī, plkst. 10:40

Man liekas, ka citu zemju iedzīvotājiem simt gadus nevajag zināt kas ir Latvija un tā. Viņiem labāk zināt kas viņu apkaimē notiek nekā ka ir tāda Latvija, jo viņu dzīvē fakts ir Latvija vai nav, nespēlē pilnīgi neko. Un tas neliecina ka Latvija ir čuhņa. Pasaule kļūst arvien lielāka un lielāka (cilvēku un dzīvēstāstu arvien vairāk) un zināt par visu kaut kur aiz trejdeviņām jūrām mītošu aborigēnu eksistenci nav iespējams. Tas ir drīzāk mūsu pienākums zināt ka ir tāda ASV, Krievija un sazin kas vēl, kas var ietekmēt mūsu dzīvi. Latvija Ameriku ne apdraud, ne arī tai palīdz, takšto viņiem par mums zināt dzīves par īsām.

Gravatar laacz

2004. gada 3. februārī, plkst. 10:42

lasiitaajs, nunu.

Tu runā tā, kā bērns, kurš saka, ka nafig man mācīties, piem., Āfrikas politisko karti vispār, ja man dzīvē tas nafig nenoderēs?

Vai arī nafig man prast saskaitīt galvā lielus skaitļus, ja man dzīvē to nekad nevajadzēs?

Gravatar Livingston

2004. gada 3. februārī, plkst. 10:44

MZM, pundurvalstis arī ar to vairāk paliek atmiņā, ka tās ir tik mazas. Piedevām - Monako ir ārkārtīgi slaveni kūrorti, F1 un rallija trases, Vatikāns ir pazīstams katoļu dēļ, Lihtenšteinā bāzējas daudzas lielas kompānijas dēļ zemajām nodokļu likmēm. Ar ko mēs izceļamies uz šo pundurvalstu fona? The land that sings?

Gravatar sklp

2004. gada 3. februārī, plkst. 11:08

Lupu, neba es tur esmu pie vainas.

Gravatar Grrr

2004. gada 3. februārī, plkst. 11:22

Nu beidziet.

Ir protams probzas ar ģeogrāfiju, it īpaši lielu valstu iedzīvotājiem, bet pamatproblēma ir tā, ka pie mums interneta tādiem cilvēkiem pārsvarā NAV.

Aizej uz lauku veikalu kaut kur galīgā čuhņā, un pajautā bufetniecei, kur ir Malaizija vai Maurīcija vai, teiksim, Misūri.

Starpība ir tā, ka tai pašā ASV vai Vācijā šāda kundzīte mierīgi var pasēdēt arī Inetā. Kur tu viņu arī satiec. :]

Gravatar elfZ

2004. gada 3. februārī, plkst. 11:33

Atradām vainīgo!!! Internet makes you stupid.

Gravatar q

2004. gada 3. februārī, plkst. 11:52

Man vairāk tracina attieksme kāda ir t.s. attīstītajās valstīs pret pārējo pasauli (no sērijas "Wow! You have Internet there?"). Iedomājas, ka ir baisā pasaules naba un visi pārējie dzīvo salmu būdās.

Gravatar lasiitaajs

2004. gada 3. februārī, plkst. 12:20

Viņiem dzīve par īsu, lai to visu zinātu, laacz. Tur apkārt apgrozās viņiem miljons cilvēku un notikumi ap šo miljonu viņus tā nomāc, ka viņiem prosta nav ne laika, ne spēka domāt par kaut kādu citu miljonu otrā pasaules galā. Pirms simt gadiem varēja prasīt no cilvēkiem zināt aptuveni kas un kā pasaulē. Šodien pasaule ir pārāk liela.

Gravatar aabele

2004. gada 3. februārī, plkst. 13:08

da bļe paskatieties uz to pašu sūda igauniju. Kā viņi sevi reklamē internetā - www.visitestonia.com un pamēģiniet atrast kaut ko par rīgu. vienu no normālakajiem avotiem ir taisījuši somi!!! www.rīka.net Īstenībā ja www.nbinc.lv būtu angliski tad visiem ārzemniekiem varētu sķiebt linkus, jo uz doto brīdi tā ir labākā vieta internetā kur smelties iespaidus par rīgu

Gravatar Mr. Skepse

2004. gada 3. februārī, plkst. 13:40

teiksim UPS (united parcel service) paciņu no Kanādas Toronto, kura bija adresēta man, aizsūtija uz Laosu (LA - LV kāda razņica, vai ne?)

Laosā, ja nemaldos ir 1500 interneta lietotāju...

Gravatar Lv

2004. gada 3. februārī, plkst. 13:47

Nu arī ir visitestonia lidzigas lapas: http://www.lv/

Infa gan abaas vietas daļēji aktuāla, bet vismaz ir.

Gravatar janko

2004. gada 3. februārī, plkst. 14:30

Nu, ko, tad visi kopistiski ejam uz to pashu pool.yahoo.com un kopīgajā sarunu logā veicam copy & paste no informatīvajiem materiāliem par Latviju. Tad vismaz pūla spēlētāji noteikti (vismaz admins jau nu tiešām) zinās, kas ir Latvija. p.s.Ir vēl tāds multiplayeru laika kavēklis http://www.globulos.com, kur, starp citu, vairāk ir cilvēciņu no Eiropas, tamdēļ arī Latviju zina procentuāli vairāk...

Gravatar Vaards

2004. gada 3. februārī, plkst. 16:19

Ai, shii saape ir tikpat veca kaa pasaule. Un tik daudz interesantu storiju ir shajaa sakaraa. Pats labaakais storijs, ko dzirdeeju - Amerikaanji nezin kur Kanaada esot (nemaaca gjeograafiju ASV) - taa Kanaadas latvietis beedaajaas vienreiz.

A man no taa kas !?

Muusu valstinja ir kaa taada ute Eiraazijas regjionaa - un tad nu mums arii liekas svariigi meeroties kraaninjiem. Amerikaanis dziivo savaa lielajaa valstii - un kaada vinjam atshkjiriiba, ka kautkur taalaak saakas kautkas cits? Ja mums tas ir svariigi, tad dafai - zubrijam cik latvijaa rajoni ir, kaadas ir pilseetas, kas shamas incants un taa, tad pie reizes arii kaadam amerikaanim varees par to pastaastiit... Savaadaak tagad sanaak taa, ka vinji dziivo "kautkur", bet redz - nezin... "A TI ZAPISALSJA V DABRAVOLJCI, LAACZ ?" - izstaastiiji kautko puula speeleetajaiem, lai shiem buutu interesantaak, a? Jebshu pac tikai zini ka ir Jelgava-Riiga un striipinjas vietaa mikrinjsh?

Un doma nR.2. A ko mees ieguustam, ka par mums uzzin pasaulee? Dziivojam kaa dieva ausii un seezham klusu. Dikti vajag lai visaadi spertos uz shejien? Ljoti ticiet, ka uz muusu siltajiem kuurortiem shodien, riit vai pariit brauks sauljoties tuuristi? paseedeet sniegaa? Brauks sleepot uz dizhajiem kalniem? Brauks skatiities saules akmeni un preses namu? Piecas vecriigas ielas? Daudzaam tautaam ir paticis sevi maaniit ar visaadaam glupaam idejaam, bet jaabuut baigajam fanam vai diktatoram, lai taas biidiitu uz priekshu - zemapzinjaa jau saprotam, ka nekaada vajadziiba liist no aadas aaraa & reklameet savu teelu jau mums nava gan...

Un peec shiii visa spama - personiigais viedoklis.

Ir vienalga vai paareejiem Zemes iedziivotaajiem ir kaads priekshsstats par taadu valstinju kaa Latvija, bet ja kautkaadaa veidaa shamiem sanaak saskare, tad mums jaabuut padomaajushiem par to, lai taa buutu visnotalj pozitiiva... Savaadaak shobriid priekshstats par mums paarsvaraa ir negatiivs - Hackeri, kas no austraalijas pikji zog, zaagjee zviedru kugjus, shauj ebrejus, u.t.t.

Vareetu jau buut arii sliktais viedoklis par mums - pooo, bet tomeer... Kad meegjinaaju nopirkt no USA fochiku caur internetu, man tas sagaadaaja lielas gruutiibas, ilgu sarakstiishanos & visaadu meeslinju suutiishanu vinjiem, liidz tas pasuutiijums bija "fullfileets". Taapat ar braucienu uz jebkurieni - Zviedri visai shkjiibi skataas roezhpunktos, naktsklubos nelaizh iekshaa - for invitation only, kad savu pasi paraadi shamam melnajam durvju sargam...

Taas ir tikai dahzas sekas no negatiivaa valsts teela.

Gravatar hm

2004. gada 3. februārī, plkst. 20:53

Da visi tak nevar visu zinat. Man vienreiz gadiijaas amerikas vidienee sastapt vecteevu, kas peec kara bija Latvijaa bijis ne tikai dzirdeejis... Piekam Hokejs muus ir sen padariijis atpaziistamus pasaulee un Shogan Futbols eiropaa...

Gravatar Neonz

2004. gada 5. februārī, plkst. 15:23

da pašiem viņiem tur rietumos lielākai daļai normāla ineta nav, puse privāto uz dailapiem sēž... savlaik te doom'u bik parukāju ar visādiem jeņķiem un vakareiropiešiem, ta es ar savu mājas dsl biju krutākais džeks, un viens jeņķis pat vislaik nevarēja saprast kas man nepatīk savā mājas dsl pieslēgumā vislaik atkārtojot "you have broadband, you have broadband..."

bez tam par jeņķiem nau ko uztraukties, tur tev arī tādas valstis kā dāniju vai zviedriju neviens nezinās...

Gravatar nbinc

2004. gada 9. martā, plkst. 13:20

to aabele: Nebiju domājis ka manu mājas lapu uztvers kā resursu par Rīgu, tieši pilsētas bilžu pēc skaita tur ir viss mazāk. Un lapas versijas angļu valodā nekad nebūs, mav man tam laika un vēlēšanās.