✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Par PHP templeitiem #2

2004. gada 3. februārī, 6 komentāri

Jūs neticēsiet, bet es atkal domāju. Patiesībā, laikam jau mana sajūsma par iepriekšminēto PHP templeitu risinājumu lēnām noplok (man patīk publiski kļūdīties un pārdomāt).

Paveroties problēmai acīs mazliet no cita skatu punkta, rodas viens secinājums: aplikācijai pašai jārūpējas par to, ko viņa izsniedz outputā. T.i. - ja mēs templeitā sagaidām masīvu, tad tam ir jābūt masīvam. Ja tajā nav nekādas informācijas, tad tam jābūt tukšam ($mainigais = Array()).

Bet tas ir fakts - par visu jārūpējas man - nabaga programmētājam. Vai nu vienā veidā (kompilējot un ģenerējot maģiskas PHP inklūdes) vai arī spējot izsniegt beigu beigās pareizus datu tipus un visus no manīm gaidītos mainīgos.

Domā, lāci.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar misame

2004. gada 3. februārī, plkst. 08:44

Problēma ir tajā, ka php nav stingri definētu interfeisu - vari izsaukt funkciju ar da-yeb-kādu skaitu mainīgo, un vienalga izsauksies tā pati funkcija. Kļūdas nebūs. PHP ir mazliet par daudz brīvs.

Gravatar Jaazeps

2004. gada 3. februārī, plkst. 08:59

Kad es vakar izlasīju http://www.phppatterns.com/index.php/article/articleview/85/1/9/ un lejupielādēju WACT: http://wact.sourceforge.net/, man dūša aptecējās par savu šablonu izpratni. WACT - tas ir kruta.

Gravatar Jaazeps

2004. gada 3. februārī, plkst. 09:26

Un vēl, Tev noteikti noderēs šis stāsts par šabloniem: http://wact.sourceforge.net/index.php/TemplateView

Gravatar Noname

2004. gada 3. februārī, plkst. 09:33

Ah tad php ar grib jsp-jsf smilshukastee...

Gravatar MZM

2004. gada 3. februārī, plkst. 10:24

Laa a moš uzreiz pie OOPija ķeries? Gribētos dzirdēt Tavas domas par OOPiju un PHP. Cik atceros, Tu noklausījies lekciju par PHP un OOP iekš viena no PHP-dev pasākumiem (jebšu Tu biji otrā?). Enīvei ;)

Gravatar Delf

2004. gada 3. februārī, plkst. 10:38

Jaazep, izskataas ka to ko iedevis, vairs nav HTML templeits, bet driizaak PHP templeits :)

-- prieksh kam !? ja pats PHP to visu var ieksh sevis! prieksh kam kompileet velreiz kaut ko lai tas buutu lietojams!? Ergh...