✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

MPEG-7 AFR

2004. gada 26. februārī, 1 komentārs

Kā zināms, tuvākajā laikā (runā, ka šajā pavasarī) tiks laists klajā MPEG-7. Viena no interesantākajām tehnoloģijām, kura ir tieši saistīta ar šo formātu (kā modulis, laikam) ir AFR, kas nozīmē Advanced face recognition

AFR ir NEC un Samsung izstrādāta tehnoloģija, kas ļauj faktiski dažu sekunžu laikā 24 stundas garā video materiālā atrast (atpazīt) personu pēc sejas.

Šī štelle, ja (un kad) tā sasniegs gala lietotāju, neapšaubāmi kalpos par spilgtu pierādījumu tehnoloģiju progresam un skabargu acī tehnoloģiju skeptiķiem :) Piedevām, pamatojoties uz AFR gan jau ka attīstīsies vēl daudz un dažādi saistīti risinājumi.

Starp citu, ja atmiņa neviļ, tad pēdējos pāris gadus pateicoties ASV vēlmei kontrolēt lidostas un automatizēt teroristu atpazīšanas mehānismu, šī tehnoloģija (vizuālā atpazīšana) ir ieguvusi savā īpašumā septiņjūdžu zābakus ASV naudas veidā un ir lēkšojusi uz priekšu mežonīgos tempos.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mxz

2004. gada 26. februārī, plkst. 15:42

vispār būtu vērtīgs kāds links ar MPEG-7 aprakstu - kā kompersijas algoritmu... jā jā, es zinu - google.