✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

webmoney, paypal, etc

2004. gada 26. februārī, 10 komentāri

Interesanti, kad Latvijā beidzot parādīsies analoga sistēma webmoney vai paypal?

Ja kāds jau ar to darbojas, tad viennozīmīgi būtu nepieciešama viena iespēja - drošs interfeiss, caur kuru automatizēti (piem., kāds skripts, kurš atbild par maksas servisiem kādā konkrētā lapā) varētu uzzināt par ienākošajiem maksājumiem.

Dotajā situācijā pastāv vairākas problēmas, lai kādas lapas īpašnieks izveidotu kādu maksas servisu.

Izmantojot mikromaksājumus (īsziņu veidā vai arī kādu no CDI variācījām) gala lietotājs samaksā visu summu, taču servisa uzturētājs dabon aptuveni 30% no tās.

Vienoties ar banku par pieslēgumu tās piedāvātajam interfeisam, kurš ziņo par kontā ienākošajām summām, maksā bargu naudu, prasa maksimāli nopietnu pieeju un ne to elementārāko tehnisko risinājumu. Pie kam, banka vēl uz to ir jāpierunā :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar DeeWee

2004. gada 26. februārī, plkst. 09:17

Tātad - Hansabanka īsziņu sūta par izmaiņām kontā - vari norādīt gan izejošos, gan ienākošos, gan no kādas summas sākot lai sūta utt... ( 'loms' mobilajam pieprogrammēt "interfeisiņu" ? ) <- lēti, tā kā TU gribi.

sistēma - piemēram www.moneybookers.com Naudas pārskaitīšana uz sistēmu - 0.2Ls ( ja nēsi Retumu bankā ) Noņemšana ~1.5Ls ... DARBOJĀS arī PRIEKŠ LV

Pētīt pētīt ...

Gravatar Delf

2004. gada 26. februārī, plkst. 09:23

nu es ari esmu saskaries ar moneybookers - baig bremziigs pasaakums.

Gravatar smic

2004. gada 26. februārī, plkst. 09:28

Laacz, kodē tik aukšā, kazi varbūt milzu piķi sarausīsi, jo, kā redzi pieprasījums ir. Varēsi tur visādus mobtel logučus tirgot, mosh pat līdzīgi applei mp3 par lats/dziesma sist gaisā :)

Gravatar Ali

2004. gada 26. februārī, plkst. 09:37

Banku praktiski nav iespejams pierunat, isteniba bankservisu, lai varetu izmantot savam servisam apmaksu caur savu lapu. naudas sanak diezgan lielas. vajadziga garantijas summa utt.

Gravatar mxz

2004. gada 26. februārī, plkst. 10:21

Paypal teiksim nav izmantojams ar LV banku kredītkartēm (last time I looked), tādēļ norēķināties par savām ebay izsolēm ar to nevar. Alternatīva ir BidPay (http://www.bidpay.com), kas atbalsta kartes, kuras izdevušas mūsu bankas. Šī sistēma strādā nevainojami labi.

Gravatar hvz

2004. gada 26. februārī, plkst. 10:37

paypal vajadzētu sākt darboties LV pēc iestāšanās ES.

Gravatar Janis

2004. gada 27. februārī, plkst. 14:59

CDI iesūkā ar neprātīgu jaudu. Naudas kāsēji ārprātīgākie.

Gravatar Mazais

2008. gada 30. janvārī, plkst. 22:23

kāda ir alterantīva webmoney un paypal ?

Gravatar darksign

2008. gada 18. februārī, plkst. 14:20

Latvijaa jau darbojas viens analogs: http://www.e-ls.lv

tur var piesleegt gan elektronisko naudu savam e-veikalam vai kaut kam taml. gan arii krediit karšu noreekjinu sisteemu (VISA un MasterCard).

Labums no e-ls.lv ir tāds, ka jaauztaisa tikai viens interfeiss prieksh vinjiem, un vinjiem jau ir interfeisi ar hanzanet, seb, nordea utt. un arii var pa taisno maksaajumu ar karteem piesleegt, bet tikai tad ir jaanosleedz ar vinjiem liigums.

Paareejiem, kuriem nav e-veikali, vinji var buut parasti useri, izmantot elektronisko naudu tur kur pienjem e-ls.lv vai arii paarskaitiit to uz webmoney vai bankas kontu.

Papildinaat e-ls.lv kontu var caur webmoney, vai sava bankas konta (hanzanet, seb ibanka, vai nordea... arii citiem, bet shie vismaz ir automaatiski un aatraakie ;) )