✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Šodienas citāts

2004. gada 27. februārī, 71 komentārs

Iz manis sakacinātās tautas fleima par PHP vs JSP (negulētās nakts vēlme kasīties:):

Nu JSP arii Hello World bez javas neizvadiis! :)
Tb DINAMISKU Hello World :)

un, kaa vispaar kaads uzdrosinaas saliidzinaat JSP un PHP?
PHP ir monoliits vienums, kursh ietver
visu funkcionalitaati, savukaart JSP bez JAVA
var izvadit tikai hello world.

Mani tiešām interesē, kā izskatās dinamisks hello world. Anyone?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:07

So, Tādēļ arī JSP saucas Java Server Pages. Hello world var izvadīt divos veidos: a) Statiskais JSP saturs - Hello World ir iebāzts iekš paša JSP. b) Statiskais Java saturs (tbš šajā kontekstā - dinamiskais) - Hello World tiek izvadīts no Java klases kuru izsauc JSP.

Diskusija debila, jo tikpat labi varētu paziņot ka Apačs bez PHP neko citu kā prastu lapeli nespēj noservēt.

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:10

un attiecībā uz PHP vs. JSP - php ir skriptēšanas valoda, JSP ir frontends Java risinājumiem. Tā ka protams JSP bez javas iet dēt olas. Bet JSP ar javu vs. PHP - vienu izmanto normālu kvalitatīvu apjomīgu sistēmu veidošanai ar nopietnām prasībām un plašām iespējām, otru izmanto ķepļep html templeitu aizsišanai.

Gravatar laacz

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:10

Lupus: debili ir uzskatīt, ka PHP ir pastarītis, bet JSP ir monstrs, bez kura nevar uztaistīt lielus, nopietnus un sekjūrus projektus.

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:13

Protams ir debīli. Tieši tikpat debīli kā apgalvot ka ar PHP var kaut ko nopienu un sekjūru uztaisīt. Parādi man vienu tiešām apjomīgu un nopietnu produktu iekš PHP un es ņemšu savus vārdus atpakaļ. un tavs formulējums ir stulbs - JSP izmanto lai interfeisotos ar normāliem Java risinājumiem dziļāk sistēmā, nevis lai PHP stilā pašā JSP lapā taisītu gudro sistēmu. Ja kāds tā dara, tad viņš ir tiešām pielīdzināms PHP (kur tas ir vienīgais) risinājumam.

Gravatar laacz

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:13

Lupus: Aizspriedumi, kuri ir pamatoti ar to, ka PHP ir izplatītāks un vieglāk apgūstams un vairumā pielietojuma gadījumu tas tiešām vairāk arī nekam netiek izmantots. Tieši tāpat būtu ar JSP, ja tas būtu tikpat plaši izplatīts.

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:16

PARĀDI man vienu nopietnu un apjomīgu sistēmu kas strādātu uz PHP.

Gravatar laacz

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:17

Lupus: Un ko Tev vajag uztaisīt? Samaksā man attiecīgu naudas daudzumu un uztaisīšu (-sim). Vispār jau saruna gāja tieši par weba risinājumiem. Un PHP var saistīties kaut vai caur to pašu javu, corbu, com, whatever ar iekšējām sistēmām. Kur ir problēmas?

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:21

laa, es tev neko maksāt netaisos. Parādi kur jau ir pierādīts tas jūsu php spēks savādāk visas šitās php koderu armādas kas nepārtraukti bļaustās lai viņiem maksā un viņi uzkodēs pašu Ļeņinu sāk krist uz nerviem. Un neko labu neliecina arī par pašu PHP. Es jau arī varu bļaustīties ka iekš PHP var uztaisīt kaut ko lielu un skaistu, bet kāds no tā points? Vēl jo vairāk - kāds points no PHP ja tu viņu izmantosi lai interfeisotos ar kaut kādu iekšējo sistēmu? Tu stādies priekšā kāds būs design šādai sistēmai un kādas problēmas no tā izrietēs?

Gravatar laacz

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:24

Lupus kāpēc man kaut kas jārāda? Nedz es zinu JSP risinājumus, nedz PHP (dēļ stipri izteiktākas developeru un projektu decentralizācijas nekā JSP gadījumā).

Man savukārt riebj tas, ka cilvēki noliedz PHP kā nopietnu risinājumu nopietnām vajadzībām.

Gravatar misame

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:24

neenu... a nafig šīs divas lietas salīdzināt??? PHP ir skriptu valoda java ir komponentu tehnoloģija, kurai ir jsp ekstensija priekš veba. protams, ka javas sistēmas havo attiecīgi visu j2ee poweru sevī, bet php - tieši tik, cik ir iespējams vienas http transakcijas laikā padarīt - daudz... bet vai pietiekami?

Gravatar laacz

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:26

misame, bet nu iet takš runa par web risinājumiem (man acīs asaras saskrien), nevis par php izmantošanu ellē ratā kaut kur newebā...

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:26

luuk misame labi pateica. žetons.

Protams ir iespējams vairāk darīt ar php, ir dažādas lietas un pieejas, bet nahuj to darīt caur pakaļu?

Gravatar laacz

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:27

Lupus: caur kādu pakaļu? JSP ir optimizēts webam vai PHP?

Gravatar sklp

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:28

Lupus: runa ir par php izmantošanu webiem, ko lācz cenšas pateikt jau kādu 4. reizi. Un neviens pat neapspriež to, ka pārējo darīt ar php ir čerez ž.

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:33

ok, tādā gadijumā viņš varētu izteikties ātrāk un saprotamāk. Bet arī nopietnos web risinājumus ar savu PHP jūs uzkārsieties.

PHP ir templeitu valoda un tā tam arī palikt.

Gravatar laacz

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:34

Lupus: aizspriedumi :) PHP //bija// tikai templeitu valoda. Tagad tā ir kas stipri vairāk.

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:37

Pierādi. Parādi. Demonstrē. Tavas deklaratīvās tēzes ir tieši tikpat absurdi paštaisnas kā manas.

Gravatar Bst

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:40

Interesanti, interesanti :) Tipa mans BMW ir labāks par tavu Audi :D

Bet varbūt tomēr var kāds ielikt salīdzinājumu: PHP - www adrese - apmeklētāju skaits PRET JSP - www adrese - apmeklētāju skaits, kur apmeklētāju skaits -> aptuvenais mēnesī?

Gravatar Noname

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:54

Kāda šķirba - i.e. vienam patīk rakstīt iekš Java otram VB - tjipa brunetes - blondīnes. Ir lietas, kas JSP kopā ar EJB un JMS padara nesalīdināmu ar PHP.

No pirmajiem postiem - incanti, JSP bez Java nestrādā, bet vai tad PHP skripts bez PHP "dzinēja" webeserverim strādā, ko a ?

Gravatar watt

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:55

Lupus. Parādi. Demonstrē! Kur un kādus vēl krutos JPS risinājumus tu esi redzējis? Visi tie JSP risinājumi ir pēdējie mēsli, kas caur dirsu dzimuši nedzīvi. Pierādi pretējo. Par kādiem krutajiem projektiem tu tur runā? Kur ir kaut viens piemērs?!

;-pppp

Gravatar Bst

2004. gada 27. februārī, plkst. 15:59

JSP -> moška kļūdos, bet www.hansanet.lv ? Un citas lielākaš Internetbankas?

Gravatar laacz

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:02

Bst: Tā arī ir. Bet tikai tāpēc, ka tad, kad šīs sistēmas tika sāktas izstrādāt tad, kad PHP bija bērnu autiņos AFAIK. Tāpēc arī šīs sistēmas ir iekš JSP - jo izstrādāt jaunas iekš kādas citas valodas nav mērķtiecīgi.

Gravatar Smejmoon

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:05

Cum curum, nu ko diršās, kā pirmo gadu PHP redzējuši. A Java (TM!) mums nafig nav vajadzīga. Lai tā tiek mārketinga departamentam.

Gravatar --

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:11

Ja ir uzņēmums, kuram ir nopietna vēlme izveidot korporatīvo portālu, tad visticamāk ka php būs pēdējā tehnoloģija, ko vispār apskatīs - sarakstā pirmās būs J2EE un MS .NET, jo šīs tehnoloģijas spēj nodrošināt ne tikai frontendu pašai sistēmai, bet arī nopietnu backoffice darbību, ieskaitot visas integrēšanas problēmas ar citām jau esošām sistēmām. To pašu ir iespējams izdarīt arī ar php, ja pielieto jaunākās tehnoloģijas, kā, piemēram, web servisus un vajadzīgs ir tikai frontends sistēmai, bet paliek problēmas ar projektu veiksmīgu pārvadību (tas sarežģās). Jo tomēr ir starpība, vai tiek lietota vienota izstrādes vide, kur dažādu tehnoloģisko risinājumu sadarbība ir krietni notestēta un garantēta, nevis vairākas salasītas tehnoloģijas - veiksmīgi radot spageti-stila projektu, ar ko pēc tam vairs nav ko vienkārši iesākt (piem. tehnoloģijas aug un mainās). Turpretī ja ir vajadzīga tikai web lapa (portāls), tad tas parasti ir atsevišķs veidojums un netiek integrēts vienotā uzņēmuma IS. Te gan vislabāk izvēlēties vieglas programmēšanas valodas, vides, nevis tādus smagsvarus kā J2EE (jo visu lielo J2EE mašinēriju kustināt viena pirdiena dēļ nu galīgi nav vērts).

Gravatar Bst

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:12

Tauta, tauta, nu cik tad varees (liidz n-simatajam postam)? :)

Lai jau ir kā ir bijis, vienkārši atrodiet un parādiet vienu lielu, apjomīgu PHP lapu/portālu un iemetiet šeit linku. Tiešām grūti? Objektīvi mani PILNĪGI neinteresē, kāpēc līdz šim tās pašas Internetbankas ir taisītas iekš JSP, manis pēc kaut vai tikai uz pliku HTML :)

Nu ja pieņemsim, es esmu teorētisks klients, kas grib sev kārtīgu Intranet/web lapu uzraut, ko ieteiksiet? Cik izmaksās? Kur būs jūsu reālie piemēri?

Gravatar DeeWee

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:14

Subjektīvi : Bankas izvēlēsies Java based stuff dēļ izslavētā Security; Liels PHP projekts ? www.apollo.lv bitīt-matos , Par mazu ???

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:15

http://www.aceshardware.com/read.jsp?id=45000248 http://raibledesigns.com/comments/rd/sunsets/php_vs_java_which_is actuate, jebkurš portāls kas ir sataisīts uz oracle vai borland aplikāciju servera, etc... Labi, java jau arī nav nekāds zelta gabaliņš, un programmētāju stulbumu neizskaudīsi...

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:17

2 DeeWee - Apollo nav liels projekts un pat ne īsti portāls - tā ir liela un apjomīga WEB LAPA.

Un viņu gļuki arī pietiekami bieži novēroti ;D

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:17

2 DeeWee - Apollo nav liels projekts un pat ne īsti portāls - tā ir liela un apjomīga WEB LAPA.

Un viņu gļuki arī pietiekami bieži novēroti ;D

Gravatar DeeWee

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:23

:))) Un uz JSP baazeets frntends hansabankai ir nereaali liels projekts ?

Gravatar jnk

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:25

piemērus (par apollo gļukiem)

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:26

tur jau tas labākais ka hanzabankai aiz tā frontenda nopietna un laba sistēma stāv. Un lietotājam pa cepuri ka tur kaut kas ir vai nav. Uz php to realizēt būtu izcili perversi

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:28

2jnk. Skatieties paši savos log failos. Aprauta lapu ielāde, linki kas nestrādā, pazūdoši un atrodami attēli - neapmeklēju nemaz ar tik bieži lai katru reizi skrīnšotus taisītu. Daļa ir risināti, daži vēl nesen lēca.

Gravatar DeeWee

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:30

???NU BAĀC ... Tu gribi teikt , ka BackEnd ir uz JSP rakstīts ??? Dīvains esi ?

P.S. PHP vs JSP bija sākumā doma ...

P.S.S. Protams ka JĒ spārda dupsi ar CORBA, RMI, 3leveļu arhitektūru utt tečiem ... bet tas jau nav JSP

Gravatar laacz

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:32

Lupus: neaizbrien atkal auzās. Iet runa par WEBu, nevis backendu!

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:33

kā jau norādiju - JSP vs PHP NEVAR tieši salīdzināt. Laipni lūdzu realitātē un faktā ka aiz JSP vienmēr stāvēs infrastruktūra kamēr aiz PHP onanējošs nekas.

Tu nevari tagad salīdzināt zaparožecu ar F17 ņemot vērā abu iespējas aizbraukt uz 300m attālo lielveikalu.

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:34

laacz, es neaizbrienu auzās - web risinājumi reizēm nesastāv tikai no web labu templeitu noformēšanas kā tas ir php gadijumā. Ja tu nezini citas pieejas ar savu php, tas nenozīmē ka nav tādas.

Gravatar laacz

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:36

Lupus: Dotajā brīdī iet runa par web interfeisu un to, kā tas integrējas ar visu pārējo sistēmu. Un PHP ir integrējams nebūt ne sliktāk par J*.

Gravatar DeeWee

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:38

Tu jau esi auzās - ar putām uz Lūpām par JSP & Co Turklāt es nevienā brīdī neesmu minējis, ka JSP sux vai tml.

Gravatar Lupus

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:40

ar jums te nav interesanti. Došos pabrist pa auzām. P.S. laacz -> Nointegrē tad man PHP ar Java - un ne jau hello world līmenī bet requestu apstrādi, datu kārtošanu, lietotāja autorizāciju un tml...

Gravatar Smejmoon

2004. gada 27. februārī, plkst. 16:42

A, kas gudrāks, zirgs vai mašīne?

Gravatar Scorpion

2004. gada 27. februārī, plkst. 17:15

Laacz, pasaki man joka peec cik Lupusam ir gadi un vai gadienaa uz sejas nav pumpas ? :-) Nee nu visiem ir pumpas, bet nu TAADAS pumpas :-) ghehehe

Gravatar cyberspace

2004. gada 27. februārī, plkst. 17:29

Atkal veca dziesma:) Lidziggi ka Java vs .NET:) Katram savs, gan uz PHP, gan uz Java ir pietiekami daudz piemeru, ka viss ir iespeejams!!

Gravatar mp

2004. gada 27. februārī, plkst. 17:40

Scorpion: 20; nav; Lupus: nebaidos teikt, ka tas nebūs nemaz tik grūti ;p

Gravatar aabele

2004. gada 27. februārī, plkst. 18:22

hallo niggaz - runājot par lieliem PHP projektiem - pat Yahoo ir paziņojis, ka visiem saviem turpmākajiem projektiem lietos PHP. Vecie gan netiks pārrakstīti. Tagad viņiem viss tur griežoties pašu taisītas (iekš C) skriptošanas valodas

Gravatar Sm

2004. gada 27. februārī, plkst. 18:50

2:ābele

  1. Nejau visiem, bet daļai frontendam. 2. Viņi to sāka 2002. gada vidū. Vēl nekur tālu nav tikuši. 3. IMHO tas ir vairāk C nekā php.
  2. http://public.yahoo.com/~radwin/talks/ 5. Vai tie izskatās pēc profesionāļa slaidiem?

Gravatar rem

2004. gada 27. februārī, plkst. 19:54

diskusija neauglīga un kamēr diskusijas dalībnieki paši nebūs izbaudījuši to uz savas ādas (lielu sistēmu izstrāde, uzturēšana, ar laika un finanšu limitiem), tikmēr jēga te bļaustīties nav. Vēljovairāk tādēļ, ka škietami lielākā daļa no šeit izteikušos cilvēkiem nav pilnas skaidrības ko ar vienā vai otrā vidē var izdarīt utt.. Teorētiski neskaitās.

Gravatar ant

2004. gada 27. februārī, plkst. 20:18

starp citu latviešu valodā runa vienmēr ir nevis iet. vēl viens (-) PHP aizstāvju baram ;)

Gravatar ZeaLot

2004. gada 27. februārī, plkst. 20:58

Nez.. http://www.delfi.lv/ tiek uzskatīt par nopietnu portālu/risinājumu, kas ir uz PHP bāzes? :)

Sorr, ja kaut kas ne tā... Slinkums bija lasīties cauri visiem komentiem, moš delfi jau bija pieminēts...

Gravatar DeeWee

2004. gada 27. februārī, plkst. 21:10

rem : lielu sistēmu izstrāde, uzturēšana, ar laika un finanšu limitiem

Nu ir ikdienaa saskarsme ;)

Gravatar Mulders

2004. gada 27. februārī, plkst. 23:00

Nu izkāvāties! Ij viss tikai tamdēļ, ka es atļāvos pajautāt vai kāds nezin kādu webā atronamu salīdzinājumu šamām tečnoloģijām!

BTW Par delfi runājot. Nezinu cik tur PHP vainīgs, bet pēc pārdošanās šamais ir kļuvis par kārtu sūkājošāks!

Gravatar rfx

2004. gada 27. februārī, plkst. 23:34

Kā ir PHP5 vs. JSP??? Zinam kādā stadijā ir PHP5, bet tomēr... tas ir tikai laika jautājums.

Gravatar Solomons

2004. gada 28. februārī, plkst. 00:57

Štrunts par to JSP. It kā Metallica ir diža grupa un dižai grupai pienāktos diža lapa (kaut gan man tās dizains diezko nepatīk) www.metallica.com. Taču, atverot to un klikšķinot uz pogas BAND, nekas nenotiek - apakšā redzams visnotaļ lāmerīgais uzrakstiņš - Done but with some errors (nu vai tamlīdzīgi, neatceros kā). Ja jau pat tur ir kļūdas, ko tur bēdāt par jsp vai php.

Gravatar pioners

2004. gada 28. februārī, plkst. 11:00

To Solomons -> Metaalicas lapa ir taisiita ar ASP un flash paliidziibu.

PHP vs JSP - shiis tehnologjijas nav nekaada konkureejosha prece. Esmu straadaajis gan ar PHP, gan JSP (rakstiiju bakalaura darbu par J2EE). Ar PHP var izstraadat lielus projektu taapat kaa ar J2EE, bet tas prasiis vairaak puulju un buus vairaak kljuudu, jo gruutaak buus orienteeties lielajaa koda apjomaa. Toties PHP ir labaakais risinaajums mazu un videeji lielu pojektu izstraadee (kaa mineetais delfi.lv). Ar lielu projektu es domaaju kaut kaadu banku, ljoti liela veikala vadiibas sisteemu ar WEB risinaajumiem u.c. J2EE jau no saakuma bija paredzeets programmeeshanas uzdevumus sadaliit daljaas - JSP WEB lapu atspoguljoshanai, EJB - tranzakciju un db vadiishanai, servlets - arii WEB izstraadei, bet grafiskas vai citas binaaras informaacijas izvadei. Veel tiek izmantoti JavaBeans u.c. PHP risinot lielus uzdevumus vajadzeetu maaksliigi (ja taa var teikt) radiit moduljus katra uzdevuma izpildei. Toties mazos un videeji lielos projektos J2EE ir paaraak sarezhgjiits, taadeelj labaak izmantot PHP. Latvijaa ir ljoti maz taadu projektu, kuru veidoshanai buutu nepiecieshams J2EE, taadeelj plashi tiek lietots PHP. Paraadoties PHP5 vareetu situaacija PHP programmeeshanaa veel vairaakuzlaboties, jo jauns OO modelis ljaus veidot paarskataamaaku kodu.

Gravatar klejotaajs

2004. gada 28. februārī, plkst. 12:53

laacz taa arii nespeeja dot nevienu piemeeru..

Gravatar Lupus

2004. gada 28. februārī, plkst. 13:35

tam nav nozīmes. Svarīgāk ka daži vismaz saprata ka ir absurdi salīdzināt php ar JSP ;D

Gravatar Mayer

2004. gada 28. februārī, plkst. 21:30

To: pioners Es vēl tikai gribēju piebilst, JSP lapa patiesībaa jau ir servlets, kas savukārt ir tīra Java's klase.

Diskusijai protams nav jēgas, jo tas lietas īsti salīdzināt nevar. Redzēju ka pieminēts tika hanzanets, arī hiponets (Hipotēku bankas internetbanka) ir Javā taisīta, nu tas tā, starp citu :)

Gravatar Smilgs

2004. gada 28. februārī, plkst. 22:06

Tā nu ko sakiet ko gribat, bet man reāli riebj viena lapa kas ar jsp taisīta. Kaut arī ja godīgi tad jsp nemaz nav pie vainas. Arī jsp taisītā Hanzanet rullē, bet Unibanka: https://ibanka.unibanka.lv/ipc/index.jsp man riebj. Nu kāpē jāspiež lietot Java VM, ja zina ka no XP SP1a izgriezta? Idioti vienvārdsakot.

Gravatar pioners

2004. gada 29. februārī, plkst. 17:32

To: Smilgs Ne jau JSP lietošana ir vainīga, ka tev vajag Java virtuālo mašīnu, lai aplūkotu Unibankas lapu, bet tas, ka pašā lapā ir izmantoti Java apleti. Lai strādātu ar J2EE virtuālo mašīnu vajag tikai uz servera.

To: Mayer Es aizmirsu pateikt, ka JSP skripts tiek pārveidots par Java klasi, kas ir servlets, tad tiek nokompilēts (pie pirmā JSP lapas pieprasījuma). Tas ir viens no iemesliem kādēļ pirmo reizi atverot JSP lapu liekas, ka ļoti lēni to ver vaļā, bet, kad servlets tiek nokompilēts, viss aiziet daudz ātrāk.

Gravatar MZM

2004. gada 29. februārī, plkst. 19:59

Nez, nez. Līki uzkodēt var jebko :) Bet ibanka reāli sux. Es ar savu defaulto browseri (Konqueror 3.2.0) neko vairāk par "notiek ielāde" neesu redzējis :(

Gravatar amoraalz

2004. gada 29. februārī, plkst. 23:56

par ibanku: lietoju veco, gaidijo jauno, atnaca jaunā, atgriezos pie vecās. es netiek pat iekšā pa login formu, bet atsauksmes@ibanka.lv galīgi klusē, nekur nav jaunai lapai helps, un viss sčtell taisīts JSP, un pati lapa kā Java aplec. Tādēl pievienojos PHP/Apače/MySQL saimei kaut patīk C++.

Gravatar Noname

2004. gada 1. martā, plkst. 08:51

a tu pirmo lapu izlasiiji ? tur melns uz balta rakstiits - ja registreejies peec kaada-tur-datuma tad tiksi ieksaa jaunajaa, preteejaa gadiijumaa lieto veco vai ej uz banku paarregistreeties. aaksts, vairaak ne kas. ja visi latvijas cc/CC koderi ir taadi, tad es nebriinos par to ka nav neviena speciaalista, kuru vareetu noalgot izstraades projektiem.

Gravatar Mulders

2004. gada 1. martā, plkst. 13:02

Noname! Fīča ta kāda! Visi reālie koderi worko jau kantoros, bet bankas parasti pašas kodē savas IT sistēmas, itogo dabūt labu koderi ir pagrūti! A ja uztic kantorim, tad tas jau ir kaut kāds security bugs!

p.s. īstenībā tikai minu, jo kā ir īstenībaā nezinu, neir kodējis banku (tb iru, bet tas bij Austrālijā)

Gravatar Sauk

2004. gada 19. maijā, plkst. 16:58

Nu gan nezinu, ko teikt, Bļīn.