✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

2 litri alkohola considered illegal

2004. gada 4. martā, 19 komentāri

Lūdzu, pēc šādas ziņas pierādiet man pretējo tam, ka mūsu varas vīri ir ne tikai mantkārīgi cūkas (kādi esam lielākoties mēs visi), bet arī garīgi atpalikuši. Taču, jāatzīst, ka pāris ieteikumi (piem., par maksājumu kartēm) tiešām ir prātīgi.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ppz

2004. gada 4. martā, plkst. 13:28

ko nu gvelz, maksaajumu kartes ir garaam. Ko man kaa pendzham, kam nah taadu karti nevajg, tagad jaanjem taa karte tik alkohola iegaades deelj :>?

Gravatar valdiic

2004. gada 4. martā, plkst. 13:34

Tie nabagi takš ir galīgi saspiedušies! Ja man mājās stāvēs 4x0,7 no hvz kaut kurienes atvestie vīni, tad tas būs nelegāli?!? Pilnīgs sviests. Tas par tām kartēm ar īpaši nerullē. Ir pietiekami daudz darbavietu, kur algas joprojām izmaksā skaidrā naudā (it sevišķi, ja aploksnē). Ar ko gan cilvēks sliktāks par citiem, ja viņam nav maksājumu kartes? Viena no slimākajām idejām, ko esmu dzirdējis. Tad jau toč drīz arī prezervatīvus pa vienam tikai drīkstēs pārdot.

Gravatar snadis

2004. gada 4. martā, plkst. 13:40

Nu, pēc alus uz veikalu būs jāiet kādas 3 reizes :((((

Gravatar hQuse

2004. gada 4. martā, plkst. 13:41

mani interesē doma, kā policija to visu spēs kontrolēt? mhehehe

vēl man liktos vilinoši, ja, piemēram, policis, kas apstādinājis manu mašīnu pie lodziņa teiktu - "a, kas jums tur tāds, vedam alkahōlu vairāk par 2 litriem, ko?"

Gravatar Kaklz

2004. gada 4. martā, plkst. 13:45

par maksājumu kartēm vajag aizmirst līdz brīdim, kad vismaz 99% veikalu būs iespēja norēķināties ar karti. Savādāk sanāks tā, ka laukos/mazākos miestos alkoholu vispār nopirkt nevarēs. Tad nu ir tikai divi varianti - vai nu brauks kaut kur pakaļ, vai arī taisīs vietējās (nelegālās) vietas, kur iepirkt ;)

Lai nu kā domas viņiem vienalga iet slimajā virzienā un pārsvarā jau notiek cīņa ar sekām, ne ar cēloņiem.

Gravatar Munthon

2004. gada 4. martā, plkst. 14:01

Kakls, tur jau tikai par Riigu iet runa.

Gravatar JIB

2004. gada 4. martā, plkst. 14:11

heheh Ieteikumi sparda, lai tik pienem, gan jau ka kads iesudzes par cilvektiesibu parkaspanu.

Par kartem runajot (just in case), man Spice pienaca izteikti bomziga paskata kex: rada karti un prasa ka to lietot. Saka ka karte vina un pase ari ir lidzi. So, kartes sparda.

Gravatar JIB

2004. gada 4. martā, plkst. 14:14

A, veell, ja kas tad alkohols pec defincijas ir spirts. Snabitis ir tikai 40% alkohols :) Pasi varat sarekinat cik snabisa, alus, kefira u.u. siprtotu dzerienu drukst glabat uz maju / degunu.

Gravatar Eddy

2004. gada 4. martā, plkst. 14:24

A ko darīs ar lielajām viskija, konjaka u.c. suvenīrpudelēm, ko tirgo veikalos? Nu, tām milzīgajām? Būs jādzer uz vietas, jo pārvadāt jau nedrīkstēs...

Gravatar Livingston

2004. gada 4. martā, plkst. 14:46

Ko darīt ar vīna pagrabiem, kur glabājas daudzi desmiti vai simti pudeļu vīna un gaida labākus laikus? Obligāti jāreģistrējas kā uzņēmumam, lai varētu baudīt labu vīnu un neskrietu uz kaut kādu kafūzi?

Gravatar Kaklz

2004. gada 4. martā, plkst. 15:11

Munthon, sorry, nepiefiksēju, bet arī Rīgā šī situācija ne tuvu nav ideāla - mazie veikali bez karšu norēķiniem arī tomēr vēl pastāv ;)

Gravatar es_pac

2004. gada 4. martā, plkst. 15:51

Nedomāju, ka kāds to apstiprinās, kaut arī ideja, pēc būtības, ir vienkārši fantastiska. Interesanti, kā tiks izkontrolēts tas, cik es attiecīgā šķidruma glabāju mājā. Kratīšana? Lūdzu - prokurora orderi. Un pat ja atļauja ir, tas kas man glabājās pudelēs ar uzrakstu "Vodka" (parasti gan ir labākas lietas) ir nevis tas kas tur rakstīts, bet tehniskā spirta šķīdums, kuru es izmantoju whatever kam, izņemot iekšīgai lietošanai. Ja kādam ir vēlme, var pagaršot... ` Starpcitu - kā vispār ir plānots pārbaudīt to, vai glabātajās pudelēs ir alkohols, vai nav? Pēc etiķetēm? Vai ar eksperta palīdzību, kurš pēc garšas noteiks? Nu jā, ar aliņa pirkšanu, kurš arī, izrādās ir alkohols, gan varētu būt čakars - ne vairāk kā 2l "uz deguna". Bet kas gan tas ir? Eh, idejas kā mājas...

Gravatar Smilgs

2004. gada 4. martā, plkst. 16:08

Nu vai zini laacz. Tā ideja par maksājumu kartēm - kā kontroles mehānisms galīgi garām:

  1. Katram mudakam mūsdienās ir karte, tā kā ideja par kastu:) (sociaālā statusa) atsķirībām ir garām;
  2. Ja es savu naudu glabāju nevis bankā, bet zeķē, tad lai nejustos sliktāks par pārējiem man būs jaāiet ņemt karte? Tas jau ož pēc sadarbības ar bankām likumu pieņemšanā.

Gravatar Mamuts

2004. gada 4. martā, plkst. 16:43

Nolamāties drīkst? SUKI TRIPIZDOBĻADSKIJE!!! Man mājās pagrabā stāv ~200 litri pašbrūvētā mājas vīna. Es aknu cirozi noraušu, tos krājumus dabiski iznīcinādams maksimāli iespējamā laikā. Ja nenosprāgšu iepriekš no pārdzeršanās... :((((((((((

Gravatar Pckiller

2004. gada 4. martā, plkst. 20:06

A ko viņi darītu, ja man mājās būtu kaut kādas vecas un labas vīna pudeles kuru vērtība ir ļoti liela, atņemtu? Huju pa mugurkaulu sadotu + sprandu apgrieztu!

Gravatar labrīt

2004. gada 5. martā, plkst. 00:13

Ak dies.. Neviens jūsu mājas nepārmeklēs ar nolūku atrast >2l alkoholu, tam, kā jau minēts, orderis vajadzīgs. Likums tiks pielietots tikai gadījumos, kad ir aizdomas par alkohola tirdzniecību, nevis lai padzenātu nabaga apreibināties gribošo vienkāršo tautu. Turklāt pietiek uzrādīt pirkumu apliecinošu čeku, lai problēmas atkristu. Turklāt, kur šeit mantkārība?

Gravatar JIB

2004. gada 5. martā, plkst. 00:19

labrīt rulz...

Es ari gribu pateikt, ka ta laikam bija domac, bet kaut ka si valdiba izcelas ar to, ka viniem pieklibo kvalitate. Gribeja ka labak, sanaca sudigi... Es jau biju sacerejies, ka manas cilvekatiesibas tiks aizskartas, bet tad padomaju, un izradas ka neka.... Eh, ja gribu, tad nodzeros.

Gravatar Smoll

2004. gada 5. martā, plkst. 08:34

Ņu forši, nepietiek ka mājās tā pat jau krājas makulatūras kaudzes ar visādiem rēķiniem un tml lietām, tad vēl alkohola iepirkuma čekus vajadzēs glabāt. Pilnīgs sviesc !!! Varbūt vajag pieņemt likumu par 2 havajpapiira ruļļu iepirkšanu (glabāšanu) vai kauko tamlīdzīgu ?????

Gravatar Gatcha

2004. gada 5. martā, plkst. 09:32

Havajpapīru noteikti jāierobežo!!! Tas ir pilnīgs murgs, ka katrs var pirkt/glabāt tualetes papīru tik daudz cik vien ienāk prātā! Tas var ratīt atkarību! Pieļauju, ka vairumam tā jau ir radusies!!!