✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Joptvaju...

2004. gada 4. martā, 11 komentāri

Es kopš pagājušā gada vidus nebiju lietojis HTMLArea 3.x. Toreiz bija diezgan liela jāšanās dēļ gļukiem. Kaut kā es to visu pasākumu ieimplementēju sev nepieciešamajās vietās ar sev nepieciešamo funkcionalitāti.

Tagad viena cita projekta ietvaros radās nepieciešamība pēc primitīvas (es ceru:) teksta formatēšanas iespējas kontenta administrācijā. Izlēmu apskatīties un galu galā arī pamocīties ar to pašu HTMLArea, jo uz ātru roku neko citu (par velti un cross-browser) nespēju atrast. Taču, liels bija mans prieks, ka šis produkts, lai arī par brīvu, ir gājis uz priekšu septiņjūdžu zābakiem!

Sākot ar gana lakonisku, taču visnotaļ kvalitatīvu dokumentāciju, kura ietver visu informāciju, kura man ir nepieciešama, un beidzot ar ease of use un milzīgām modificēšanas iespējām, kuras, kā par brīnumu, strādā!

Nevarēju nepadalīties priekā :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Mr.Venom

2004. gada 4. martā, plkst. 15:44

Jā, jā, jau kopš betas autiņiem pielietoju savās CMS.

Gravatar Qued

2004. gada 4. martā, plkst. 17:06

Visnotaļ jauks produkts. Tomēr varbūt padalieties, kā jūs realizējat, piemēram, zināmas stila klases piešķiršanu kādam objektam? Ja ir vēlme bildes augšupielādēt vai ievietot saiti izvēloties dokumentu no saraksta (attiecīgajā www pieejamie), tad tāpat laikam sanāk piemodificēt šo brīnumu. Ne?

Gravatar Grrr

2004. gada 4. martā, plkst. 17:43

a kas vainas RTE?

http://www.kevinroth.com/rte/demo.htm (Cross-Platform Rich Text Editor)

Gravatar Mr.Venom

2004. gada 4. martā, plkst. 17:45

Piešķirt klasi: vis'pār htmlArea domāta ūseru ērtībai, t.s. tiem, kuri nemaz neprot HTML. Tu uztaisi viņiem word/frontpage līdzīgu vidi un klases nemaz nevienam nav vajadzīgas. Ja tomēr gribi pielikt pats - tur ir tāds HTML/WYSIWG pārslēgs ar <> virsū. Lai pievienot attēlus - piem. taisi kaut kādu augšuplādes php, kas izraksta elementus, uz kuriem uzklikšķinot izpildās editor.pasteHTML(); un iekšā att. imaga HTML kods.

Gravatar noisex

2004. gada 4. martā, plkst. 17:48

nu man patik, sen jau juzoju :)

Gravatar Qued

2004. gada 4. martā, plkst. 18:16

Redzi, man nekad nav gribējies ļaut lietotājiem brīvi rediģēt teksta parametrus; kā zināms, ir lietotāji, kuru izpratne par teksta izmēru un krāsu atbilstību resurspunkta stilam ne tuvu nav pilnīga. Tādēļ patiktos ierobežot lietotāja iespējas formatēt tekstu līdz izlīdzināšanai, sarakstu veidošanai un varbūt stilu izvēlei. Otra problēma ir "pāstēšana" no, piemēram, Ms Word, bet tur jau var vardarbīgi izgraizīt lieko arā arī php galā. Bildes ielādei man labāk tomēr patīk tas dialoglogs, kur lietotājs var bildīti augšupielādēt, turpat arī apskatīt un izvēlēties ievietot lapā - bez kādas html koda kopēšanas un ievietošanas. Tā teikt, mazāk iespējas uztaisīt kļūdas. Tikai tāda varianta pielietošana prasa papildus modifikācijas šādos gatavos rediģēšanas softiņos.

Gravatar vimba

2004. gada 4. martā, plkst. 20:49

Nu Laaczi, gramatika atkal pieklibo. Pareizi būtu Job tvoju. Divos vārdos trīs kļūdas. Slikti, sēdies 4.

Gravatar laacz

2004. gada 5. martā, plkst. 07:36

Qued: neprasa gan rediģēt šo konkrēto Editoru. Pietiek uzrakstīt pluginu. Kā tas darās, ir redzams no dokumentācijas. Tas ir vairāk nekā vienkārši :)

Gravatar laacz

2004. gada 5. martā, plkst. 07:39

Grrr: Jamais nav tik fleksibls, jamais nav backwards compatible (ja browseris neatbalsta ne Mozillas, ne IE richtext editingu, jamais redz parastus TextArea), tev nav jāmaina formā nekas, lai ievietotu šo redaktoru (vienu, vai vairākus - pēc izvēles).

Tiesa, man nācās savu forma.onsubmit rakstīt (nejaucoties TextArea izejas failos), lai jamais mācētu submitējot nodot atpakaļ visu editoru laukus.

Gravatar laacz

2004. gada 5. martā, plkst. 12:13

Ok, tnx, lūkošu ievērtēt.

Gravatar Qued

2004. gada 5. martā, plkst. 13:39

Could it be possible, ka es ierakstīju niku laacz? Tas gadījās nejauši - laikam biju aizdomājies :) Sorry, koments nr. 10 ir no manis. Domāts laaczam :)