✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Kompensācija par labprātīgu aiziešanu no darba

2004. gada 10. martā, 22 komentāri

Lūk, es nespēju saprast, kāpēc uz mūsu valdības pārstāvjiem neattiecas pat primitivākie noteikumi / likumi. Konkrēti šajā gadījumā es nespēju saprast, kāpēc, aizejot no darba pēc paša vēlmes (demisionējot) premjeram tiek izmaksāta kompensācija trīs viņa algu apjomā?

Un nevajag teikt, ka patiesībā tas viss tiek darīts spiediena rezultātā un no paša vēlmes tur nav ne smakas. Principiāli demisija ir paša iniciēta aiziešana no darba. Un par to vēl pienākas kompensācija?

Protams, ka saprotu kompensācijas ministriem u.c., ja viņi netiek atstāti esošajā amatā, taču, kā izrādās, viņiem netiek šīs kompensācijas diferencētas un tām netiek piemēroti koeficienti atkarībā no tā, kādu amatu jaunajā valdībā šis ministrs ieņem...

Viss ir tik ļoti straight forward, ka aš riebj :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar aabele

2004. gada 10. martā, plkst. 09:47

man arvien vairāk un vairāk sāk likties, ka lācim ir taisnvirziena domāšana :(

Gravatar laacz

2004. gada 10. martā, plkst. 09:49

aabele: tas takš pat ezim skaidrs :)

Gravatar elfz

2004. gada 10. martā, plkst. 09:56

Eh? Tas takš ir taisni tāpat kā visiem mirstīgajiem, kad aizejot no darba (arī labprātīgi) tev tiek samaksāts 3x, tā ka kas tieši tev nepatīk?!

Gravatar riexc

2004. gada 10. martā, plkst. 09:59

elfz: njifiga! ja tevi padzen(atlaizh) tad gan pienaakas 3 meen alga ar to MK taa lieta ir taada slidena...

Gravatar laacz

2004. gada 10. martā, plkst. 09:59

elfz: es neatceros nevienu darbavietu, kur labprātīgi aizejot tiek izmaksāts kas vairāk kā mēnešalga (up to the last day) un kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu.

Gravatar Jurz

2004. gada 10. martā, plkst. 10:07

Elfz kaut ko bludjī ja tu pats aizej no darba tad nevien darba vietai nav pienākums tev neko maksāt - nekādas kompensācija (izņēmums individuālie līgumi), bet pat bezdarbnieka pabalstu tu nevari saņem kādus laiku imho bija 2 mēneši. Līdz ar ko atbalstu laaczu, ka kompensāciju izmaksa ir sviests.

Gravatar Hadsons

2004. gada 10. martā, plkst. 10:20

Viss ir vienkārši, šie amati ir politiski, tas nekas ka valsts izpildvarā.

Gravatar captsolo

2004. gada 10. martā, plkst. 11:01

laacz: Zini, es nejauktu demisionēšanu ar aiziešanu no darba labprātīgi.

Vai Tu gribi situāciju kad valdība, ja nespēj panākt savu lēmumu atbalstu saeimā (vairs šo vārdu ar lielo burtu neraxtīšu, ar vakardienas balsojumu man vienreiz pietiek), izmisīgi turas pie krēsliem dēļ tā lai ilgāk saņemtu algu? Gadījumā ja nav kompensāciju.

Tāpat ir skaidrs, ka valdības demisionēšana nav labprātīgs akts. Neviens to nedarītu tāpat vien. ;)

Gravatar laacz

2004. gada 10. martā, plkst. 11:14

captsolo: Dotā jautājuma ietvaros mani neinteresē ministru prezidenta aiziešanas //backgrounds//.

Viņu no amata neatlaida. //True//?

Jamais aizgāja pats. //True//?

Tas faktiski bija viņa (partijas, koalīcijas, valdības, ... //whatever//) lēmums - demisionēt. Tas nav saistīts ar to, ka kāds viņu juridiski ir atlaidis, izteicis neuzticību, vai veicis kādu citu atlaišanas mēģinājumu.

Līdz ar ko, no darba viņš ir aizgājis labprātīgi, ne piespiedu kārtā.

Gravatar kits

2004. gada 10. martā, plkst. 11:53

Ministru prezidentu, valsts amatpersonas //etc.// un to pieņemšanu/atlaišanu regulē arī citi normatīvie akti, ne tikai viens vienīgs Darba likums. Valdība ir augstāka šķira/kasta/kārta un viss. :)

Kas notiek ar netu? Puspasaule nobrukusi..

Gravatar riexc

2004. gada 10. martā, plkst. 11:55

laacz nu nemeetaa pirxtinjus pa gaisu - palasi MK tur noteikumus vai veel kautko, kas definee m.prezidenta demisioneeshanas gadiijumus un to, kas notiek taados gadiijumos une viss...

promshka, vinji ir vienliidziigaaki par citiem, bet nu taadus vinji likumus ir izdomaajushi gan sev, gan citiem... citiem vaardiem - taac vinjiem tas bizness:)

Gravatar elfz

2004. gada 10. martā, plkst. 12:55

HVZ, kad es no rs gāju (labprātīgi) prom tad man smuku kāpostiņu bankas kartē iepilināja. Moš tur kādas īpašās materiālās stimulācijas par aiziešanu? ;p

Gravatar ManInBlack

2004. gada 10. martā, plkst. 13:00

mjamz, par šito es ari iedomajos.. tu cilveks teiksim valdibas parkartosanās gadijumā ienem vienkarsi citu amatu, un tev enivej par to vel makten samaksā.. Secinajums ir tads, ka izdevīgi ir gāzt valdību regulāri. Finansialā ziņā.

Gravatar Kr.Žanis

2004. gada 10. martā, plkst. 13:11

Vakar daļai publikas netīkamjā raidījumā Skats no malas A.Petropavlovska sacīja gudrus vārdus - politika un cilvēki politikā ir cita pasaule, tur nedarbojas parastiem cilvēciņiem ierastā loģika. Tur loģika ir cita vai arī nav nemaz.

Gravatar nytro

2004. gada 10. martā, plkst. 14:12

laacz - kastasiko - (Ieraksti = hvz, komentāri = hvz ) ???!!!

Gravatar buu

2004. gada 10. martā, plkst. 15:42

Darba likums definē minimālās prasības, kas darba devējam pret darbinieku jāievēro. Ja darba līgumā vai koplīgumā ir teikts, ka jāmaksā 3 gadu kompensācija, tad tā arī jādara, bet ja darba līgumā teikts, ka jāmaksā 3 dienu kompensācija, tad tomēr jāmaksā mēnesa kompensācija ,ja atlaiz, vai 3 dienu kompensācija, ja pac iet prom. Tā kā neredzu, kur te likums būtu pārkāpts ...

Gravatar riexc

2004. gada 10. martā, plkst. 16:15

vot! buu jau bubina kaa iists jurists:)

Gravatar hQuse

2004. gada 10. martā, plkst. 16:49

Katrs Saeimu pametušais deputāts saņems 3000 latu kompensāciju

http://www.tvnet.lv/archive/article.php?cid=3522&id=2592146

Gravatar Mayer

2004. gada 10. martā, plkst. 20:28

Es piemēram nesaprotu par ko tu laacz brēc, jo piķi 3 mēn daudzumā dabūs tie deputāti, kurus izmet no saeimas, nevis no valdības. Vienkārši viņu vietā nāk no valdības.

Gravatar Pink

2004. gada 11. martā, plkst. 09:26

Pats sāpīgākais jau ir tas, ka viņi tur jemās par manu un Jūsu nodokļu naudu. Un katrs kašķis izmaksā ļoti dārgi.

Gravatar viestards

2004. gada 11. martā, plkst. 10:25

vispār jau MK locekļiem nekad nepienāktos kompensācija. Pēc darba likuma kodeksa AFAIR, kompensāciju izmaksā štatu samazināšanas gadījumā. Savukārt MK locekļi vai nu demisionē pēc paša vēlēšanās, vai arī šos atlaiž MinPrez/Saeima, un parasti atlaišanu motivē ar slikto darbu, nepareizi veiktajiem uzdevumiem utt, īsāk sakot- darba pienākumu sliktu pildīšanu. Ministra vieta tiek likvidēta ļoti reti- pāris reizes ir mainījušies amata nosaukumi un daži nākuši klāt. Jebkurā gadījumā neredzu iemeslu kāpēc JEBKAD maksāt kompensāciju.

Gravatar divu bērnu mamma

2007. gada 6. decembrī, plkst. 16:16

Man patīk mans darbs, bet vadītājas dēļ nāksies no darba aiziet. Gribētu zināt kā es pēc iespējas ātrāk varētu aiziet un saņemt dokumentus un aprēķinu