✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

vim

2004. gada 10. martā, 18 komentāri

Es jau labu laiku kā teksta redaktoru unix vidē lietoju vim. Daudzi man vaicā, kāpēc. Es neatbildēšu. Bet tiem, kas ir sākuši lietot šo lielisko (nesāksim reliģiozus strīdus, lūdzu) programmu, taču vēl aizvien slinko lasīt dokumentāciju, iedošu mazliet stimulējošu preparātu tālākai vim apgūšanai. Ceru, ka šis dokuments liks aizdomāties un tomēr pamakarēties dokumentācijas kaudzē :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar shal3r

2004. gada 10. martā, plkst. 20:03

Es arī vienmēr & visur lietoju vim. Manuprāt, nav nekā labāka...

Gravatar lasītājs

2004. gada 10. martā, plkst. 20:11

Nuu, vi ir laba lieta fiksiem darbiņiem, labs ir links uz fīčām, daudzas no kurām man bija jaunums, bet, bet, bet ir viens bet. Nekļūstiet nu tādi paši kā slavenie notepad fani. vi ir TIKAI priekš SĪKUMIEM, tas ir, ātras konfig failu rediģēšanas, shell skriptēšanas u.tml. bet ne priekš sakarīgu mājaslapu rakstīšanas.

Gravatar klauns

2004. gada 10. martā, plkst. 22:01

Salīdzinot ar klasiski-askeetisko UNIX vi, vim-s ir briesmonis...iels, smags ar visādām puper-duper fīčām, kuras nav vaidzīgas failu ātrai pielabošanai no komandrindas(labi, ka FreeBSD ir savs stipri unix-like vi). Ja man vaig sintakses hailaitu, es lietoju, ko acij draudzīgāku, kādu GUI redaktoru, a vi paliek tur, kur tam jāpaliek (skat. lasītāja teikto).

Ikdienā lietoju: i, O, r, x, dd, dw, ^, $, ZZ ... nu kas tad vēl? nu jā - / meklēšanai un arī vēl O, s. Usjo.

Gravatar ns

2004. gada 10. martā, plkst. 23:12

vim un tikai vim lietoju nu jau divus vai trīs gadus. .vimrc pa šo laiku ir pamatīgi pielikts ar visādiem //shortkutiem// uz komandām, kas bieži vajadzīgas utt. vienkārši superīgs editors, kautgan sākumā ļoti ilgi viebos..

Gravatar NewAge

2004. gada 11. martā, plkst. 10:41

pico rulzz, nekaadi vi un vim nestaav klaat

Gravatar MZM

2004. gada 11. martā, plkst. 11:03

Iesākumā varoņdarbs iemācīties no vi iziet ;) Help poor children in Uganda!

NewAge: kur PICO uzliek nowrap? Slinkums man lasīt, bet defaultā tas sucks.

Gravatar elfz

2004. gada 11. martā, plkst. 11:14

Un taču nenoturējās, bļe, neuzbraukuši Emacsam - "Another tendency is to include all kinds of functionality inside the editor; Emacs is a good example of where this can end up. (Some call it an operating system that can also be used to edit text.)"

Gravatar ulzha

2004. gada 11. martā, plkst. 11:15

Kā var lietot kaut ko tādu, kur nevar normāli ctrl+left, ctrl+right padzenāt?...

Gravatar Livingston

2004. gada 11. martā, plkst. 12:32

Es arī uz unix un linux kastēm izmantoju tikai vi. HTML'us nerakstu, bet visādus skriptus taisīt un labot, ātri kaut ko replaisot lielos failos utt. tiešām baigi ērti. Search (un līdz ar to daudzu citu darbību) iespējas baigi labās :)

Gravatar kurmis

2004. gada 11. martā, plkst. 12:45

ulzha: priekš tā ir w un b. :)

Gravatar ulzha

2004. gada 11. martā, plkst. 12:45

Ar rhide man liekas varēja krietni nervus pietaupīt.

Gravatar ulzha

2004. gada 11. martā, plkst. 12:46

kurmis: esc w ins nav gluzhi ar vienu roku neskatoties nospiezhami :(

Gravatar MZM

2004. gada 11. martā, plkst. 18:12

elfs: tas par to OS laikam tapē, ka viens no *nix guru bija emacsu kā savu login shell uzlicis ;)

Gravatar CooLynX

2004. gada 12. martā, plkst. 00:14

Kad tikko sāku darboties ar linux/unix vidēm arī turējos pie pico, jo tas bija vienkāršākais teksta redaktors konsolē un vienkārši rullēja. vi pirmajās reizēs radīja galvassāpes un konkrētu riebumu. Tad sāku nopietnāk darboties pa konsoli un nācās apgūt Vim, ko te daudzi jau paspējuši sajaukt ar vi, kas ir paredzēts primitīvai failu rediģēšanai. Tas ir normāli, jo arī es tā pat darīju. :)

Esmu novērojis tādu lietu, ka daudzi admini, kas nav developeri vai vismaz neko nopietnu nedevelopē konsolē nekad tālāk par pico arī netiek. Domāju, ka vienkārši nav tādas vajadzības, jo pico tik daudz kā palabot failiņu spēj.

Savukārt mani konkrēti besī ārā, ka šādu adminu kastēs parasti maksimums, kas ir, izņemot pico, protams, ir vi. Un tie, kas saprot atšķirību starp vi un Vim izpratīs sāpi, ka ar vi kaut ko developot ir tas pats, kas ar zobu birsti tīrīt tualeti.

Un vēl esmu novērojis, ka tie admini, kas fano par pico kā par nelaimi darbojas ar freebsd kastēm un tās man arī besī, jo parasti nav piemērotas developošanai tā kā admini nejēdz tās atbilstoši nokonfigot. :)

Lūk tagad esmu labi pafleimojis un varu ar mierīgu sirdi iet gulēt.

Gravatar MZM

2004. gada 12. martā, plkst. 10:26

Vai tad uz FreeBSD nekačā ee?

Gravatar valdiic

2004. gada 12. martā, plkst. 16:27

Konfigfailu palabošanai uz FreeBSD ee toč kačā :)