✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Abreviatūras un akronīmi

2004. gada 22. martā, 6 komentāri

Vispār, lielos saitos laikam tomēr ir nepieciešama atsevišķa fīča - saīsinājumu skaidrojums. Piem., man nav ne mazākās nojausmas (kamēr netieku līdz gūglei), ko nozīmē ODM (runājot par Siemens ST55). Izrādās - original design manufacturer

Starp citu, šī termina nozīme konkrētā tālruņa kontekstā tur nav nedz paskaidrota, nedz aprakstīta...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar kugis

2004. gada 22. martā, plkst. 12:57

Hmmm... Principā, mobilie saiti mīl pazīmēties ar savām zināšanām un uzrakstot ODM, viņi pataisa lasītāju par muļķi, jo viņs taču nezina, ko nozīmē ODM!!! Tomēr paskaidrojums ir gaužam vienkāršs - ja kāds saka, ka šis modelis ir Siemens ODM modelis, tas nozīmē, ka Siemens patiesībā ir diezgan maza saistība ar šī telefona izstrādi. Dizains, tehnoloģijas, licences, platforma tiek nopirktas no dažādām firmām un tiek atrasts vēl viens ražotājs, kas saliek to visu kopā. Visbiežāk, vispirms tiek atrasts šis ražotājs un viņš arī nodarbojas ar visiem čakariem un beigās izsniedz Siemens šo telefonu. Runājot par konkrēto modeli ST55/ST60, ir sanākusi interesanta situācija - ražotājs ir neliela aziātu firma (šķiet, Quanta), kas lielāko daļu tehnoloģiju ir pirkusi no Sagem:) Tieši tāpēc ST55 neatgādina Siemens, bet gan kautko citu... Atgriežoties pie ODM, jāmin, ka tā ir izplatīta parādība šodienas mobilo tehnoloģiju pasaulē - tas ļauj samazināt izstrādes izmaksas un gala rezultātā lietotājs saņem telefonu par zemāku cenu. Visi priecīgi. Tomēr ne vienmēr šo ODM telefonu kvalitāte ir kaut vai apmierinoša. Ar to ir jārēķinās. Ak jā, ar ODM telefoniem Siemens aizrausies šogad ļoti nopietni - no 10 modeļiem kādi 6-7 būs ODM. Piemēram, CeBITā tika parādīti 3 modeļi - tikai viens (C65) no tiem bija Siemens oriģinālā izstrāde. Savukārt Nokia, Sony Ericsson, Samsung cenšas nelaizt tirgū ODM telefonus. uhhh:)

Gravatar Junda

2004. gada 22. martā, plkst. 12:59

njā, vecais labais kugis... aizkustinošs koments - bieži tādus negadās te palasīties :)

Gravatar CooLynX

2004. gada 22. martā, plkst. 13:10

po našemu tas saucas pazīmējās :D

Gravatar hmm

2004. gada 22. martā, plkst. 14:04

nu jā, droši vien ka google piedāvātais alternatīvais variants Outside dimension male derēs :)

Gravatar Velko

2004. gada 22. martā, plkst. 15:30

Tā jau var drusku nobīties - nejauši var izlasīt kā OMD (Obligātais Militārais Dienests)...

Gravatar Smejmoon

2004. gada 22. martā, plkst. 15:38

Tekstā, ko grib, lai lasa bez ievada, akronīmus vajadzētu izvērst pirmo reizi, kad tie tiek lietoti.

Juridiskiem dokumentiem ir cieņā preambulas - lietoto apzīmējumu skaidrojums.

Padomju, amerikāņu un tehnoloģijas pasaulē, diemžēl eiropiskās tradīcijas nav cieņā.

(nadsats gan man patīk)