✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

On CSS

2004. gada 2. aprīlī, 4 komentāri

Jā, ar CSS nevar izdarīt visu, pretēji tam, kā to saprot lielākā daļa jaunpienācēju. CSS zināmā mērā izkārtojuma ziņā pat ierobežo vairāk nekā tradicionālās nu jau par pagātni saucamās tabulu metodes.

Taču, neba nu tur ir šīs padarīšanas (CSS) sāls, mani draugi.

CSS atvieglo lapu veidošanu nebūt ne tajā ziņā, ka ar tā palīdzību būtu vienkāršāk iecentrēt kaut ko lapai pašā viducī (kas nav tiesa:).

CSS ir mehānisma zobratiņš, kurš kombinācijā ar citu zobratiņu - XHTML palīdz nodalīt saturu no izskata.

Ko mēs iegūstam?

Mums ir smuks dokuments, kurš ir gana strukturēts, lielo bloku izkārtojums lapā sadalīts loģiskās vienībās un, kas pats galvenais, tas ir viegli modificējams.

Mums ir arī atsevišķā vietā visa informācija par to, kā izskatās vizuāli uzfrišināta lapa. Dotajā gadījumā saturs var mierīgi pastāvēt arī bez informācijas par savu vizuālo noformējumu.

Tas, ka ir viegli mainīt dizainu, arī lielākajā vairumā gadījumu ir mīts. Viss prasa zināmu piepūli. Tāpat, kā mainīt darbavietu, ieradumus vai rokrakstu.

Jo labāk tiks marķēts saturs (tam ir domāts XHTML), jo labāk tas būs sadalīts loģiskos blokos, jo vieglāk to būs noformēt atbilstoši savām vēlmēm.

Un tad, kad mēs būsim iemācījušies vairāk vai mazāk kardināli mainīt savai lapai vizuālo izskatu neaiztiekot tās XHTML kodu, bet gan tikai CSS daļu, varēsim gulēt mierīgi un gaidīt CSS3, 4, ... Jo tad jau būs vieglāk.

Vizuālo noformējumu uzticiet pārlūkam un stiliem.

Ne vienmēr tas, kas ir izdarāms ātrāk un vieglāk ir cost effective un less time consuming

P.S. No elementārām akmens laikmetam piederošām pamatkonstrukcijām vienmēr ir grūti pāriet uz tehnoloģiski augstāku, bet arī ērtāku risinājumu. Vai kučieris no septiņpadsmitā gadsimta brauks ar mašīnu? Viņš labāk iejūgs savu kleperi un ducinās pa lauku ceļiem. Ilgāk, bet zato vienkāršāk un nekas nevar notikt.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Dzhonijs

2004. gada 2. aprīlī, plkst. 12:47

CIlvēkiem piemīt //inkognitofobija// - bailes no nezināmā :)

Gravatar Dzhonijs

2004. gada 2. aprīlī, plkst. 12:47

Cilvēkiem piemīt //inkognitofobija// - bailes no nezināmā :)

Gravatar Fatalis

2004. gada 2. aprīlī, plkst. 13:34

Jā, tikai tagad?! :-) Nē, protams, par to ir jārunā vēl un vēl, jo //tik// daudz cilvēku to nezina. Lācis pareizi dara, bet anonīmiķim tik vien kā gribējās ar nezin-ko paspīdēt.

Bet!

//Jā, ar CSS nevar izdarīt visu, pretēji tam, kā to saprot lielākā daļa jaunpienācēju. CSS zināmā mērā izkārtojuma ziņā pat ierobežo vairāk nekā nu jau par pagātni saucamās tabulu metodes.//

Pēc tevis teiktā varētu padomāt, ka ar tabulām varētu izdarīt visu to pašu, ko ar CSS, un vēl vairāk. Tā nav! Ir lietas, kas iespējamas ar tikai CSS, bet ir arī tādas, kas tikai ar tabulām (un tādu paliek mazāk, starp citu).

//Jo labāk tiks marķēts saturs (tam ir domāts XHTML), jo labāk tas būs sadalīts loģiskos blokos, jo vieglāk to būs noformēt atbilstoši savām vēlmēm.//

Priekšrocības tam ir ne tikai attiecībā uz dizainera dzīves atvieglošanu, bet arī gadījumos, kad kopā strādā, piem., programētājs un dizaineris, lai tie varētu "ieturēt distanci".

Starp citu, pavei te: http://journal.bad.lv/users/fatalis/13891.html

Nesen gadījās prātot par ar šo tēmu saistītām lietām.