✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Grāmatu iegāde tiešsaistē

2004. gada 7. aprīlī, 25 komentāri

Beidzot arī Latvijā ir parādījies kvalitatīvs un specializēts interneta veikals - Jāņa Rozes grāmatnīca Internetā.

Jāņa Rozes grāmatnīcas lapas skrīnšotelis

Izskatās labi (protams, ka šur tur, piem., kategoriju indeksos, varēja būt arī labāk:), visas vienkāršam elektroniskam veikalam nepieciešamās štelles tur ir, ieskaitot out of stock un grāmatu vāku skanēti attēli labākā kvalitātē nekā preview režīmā.

Nogurdina, ka lapa atstāj lēnā divplākšņa iespaidu (lai arī tas ir mazliet ātrāks nekā pierasts).

Ērta un, kas mūsu valsts lapām netipiski viennozīmīgi saprotama pasūtīšanas sistēma un saistītie izcenojumi. Sajūsmina fīča - iespēja lapu vērot un lietot angļu valodā, kā arī maksāt arīdzan amerikas zaļajos bukazoīdos.

Nepārsteidz manuprāt novecojusī kategorizēšanas sistēma, kad viena grāmata var atrasties vienā kategorijā. Būtu vēl jauki staigājot pa sarakstu man par prieku taptu izceltas tās grāmatas, kura atrodamas iepirkumu grozā.

P.S. Meklētājs dīvains. Nebūt ne vienmēr var saprast kāpēc tik maz un kāpēc tieši to jamais ir atradis.

P.P.S. Varēja jau arī paredzēt pie pasūtīšanas arīdzan piegādes laikam vietiņu atlicināt.

Fucking nice.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Inku_Zelts

2004. gada 7. aprīlī, plkst. 17:41

Fucking is always nice.

Gravatar vienkārši cibiņš

2004. gada 7. aprīlī, plkst. 18:32

he, rādās, ka esi ņēmis vērā watt "žēlošanos" par //ekrānšāviņiem// :)

Gravatar Marcus

2004. gada 7. aprīlī, plkst. 18:51

izskataas ka roku tur pielicis artis āre (Coolynx). no C4 komandas

Gravatar Kā tu saucies:

2004. gada 7. aprīlī, plkst. 20:28

  1. nevienā pašā vietā sākumlapā nav pateikts, ka grāmatas ir iespējams iegādāties tiešsaistē, respektīvi, ka tas ir tīmekļa veikals;
  2. grāmatu vāku sīktēli ir neskaidri;
  3. vājš dizains. nav ne stilīgi, ne nopietni (riktīgi).
  4. pameklēsim meklētājā tukšumu (vienkārši nospiedīsim OK) vai arī vairākas atstarpes un iegūsim makten daudz grāmatu (2955), kas sakārtotas bezjēdzīgā kārtībā;
  5. meklēšanas forma "aizmirst" meklēšanas frāzi;
  6. valūtas izvēlne sākumlapā, ņemot vērā pirmo punktu, ir jautrības kalngals;
  7. sākumlapā ir saites uz lapām par grāmatām, bet tajās nav nevienas saites uz šo grāmatu nopirkšanas procesu (iedomājoties, ka tas tomēr ir interneta veikals)
  8. teksta izmēri ir amizanti: http://www.jr.lv/page5.juse?news__id=63&news__pos=0
  9. groziņa saturu redz tikai ieejot īpašā lapā (ja vēlos spiest uz kādas grāmatiņas, par kuru nezinu vai nopirku vai nē ...)

kas priecē:

  1. groziņam var pievienot mantiņas bez autorizācijas.

Gravatar : mei :

2004. gada 7. aprīlī, plkst. 22:21

Visu nosaka gaumes lieta, bet -> rodas iespaids, ka laacz bieži neapmeklē i-veikalus -> dranķīgi norganizēts helps -> man personīgi nepatīk dizaina nobīde uz kreiso malu -> dažiem 'Kā tu saucies' punktiem pilnīgi piekrītu.....

kā jau teicu - gaumes lieta :P

Gravatar r04

2004. gada 7. aprīlī, plkst. 23:25

hmmm, ja nemaldos tad kaut kas mazliet primitīvaaks arī agraāk bija rozes graamatnīcai... vismaz maacību grāmatas tur pasūtiju..

Gravatar Kā tu saucies:

2004. gada 7. aprīlī, plkst. 23:38

mei: tu man te nemēģini dažos punktos piekrist. piekrist vai nepiekrist var viedokļiem. manos punktos tikai 3. un 6. ir viedokļi. viss pārējais ir fakta konstatācija. vienvārdsakot, nekul salmus vai kā viņ tur moderni runā tā vietā lai teiktu netēlo čuvaku. es esmu čuvaks. to, ka tev "personīgi" kaut kas patīk vai nepatīk, nevajag uzsvērt. viss, ko tu saki (ja vien nav fakti vai nepatiesība) jau pēc noklusējuma ir kaut kas personīgs. jā, man vienkārši nakts vidū nav ar ko pastrīdēties.

Gravatar Jurz

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 10:09

Nu vispār jau manuprāt šis projekts būtu apsveicams ar savu esamiibu vien. Man kā cilvēkam kurš labrāt reizēm palasa grāmatas un nav laika vazāties pa veikaliem ir pat ljoti ok.

Gravatar Biku-Beku

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 10:28

Kā man šķiet, tad Jumavai šāda iespēja ir jau labu laiku. Var jau būt, ka procedūra neatbilst labākajām e(i)-veikalu tradīcijām, bet tomēr. (www.jumava.lv)

Jāatzīst, ka esmu "ieinteresētā" persona šai jautājumā.

Gravatar andris

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 10:50

patiesībā šis ir viens no pirmajiem interenta veikaliem Latvijā, ko savulaik izstrādāja SWH-tehnoloģija (tagad laikam Exigen group)un toreiz jaunieši jau nu baigi ar šo projektu lepojās. projekts tapis kaut kad 90-to beigās (ja nemaldos), zinu to tik labi tāpēc, ka pats vēl tolaik strādāju kādā lielā dienas laikrakstā un rakstīju par šīm štellītēm. tā, lūk.

Gravatar lasītājs

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 11:59

andri: par ko tu runā? jāni rozi taisīja C4, jumavu taisīja esoft.

Gravatar x

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 12:09

pievienojam vēl dažus trūkumus:

  1. Ieejot kādā grāmatā no sākumlapas grāmatu jaunumiem, ja vien mazais apakšvirsraksts pirms nospiešanas nav pamanīts, grūti saprast, ka atrodies jaunumos un ir jābrīnās kādēļ nevari nopirkt šo grāmatu

  2. Fonti visā lapā pārsvarā ir miniatūri un cilvēkiem ar sliktāku redzi var nākties visnotaļ saspringt lai izlasītu. Font resize arī nestrādā...

  3. Valodu izvēlne sākumlapā ir pagalam neveiksmīgā vietā, pārāk slikti kontrastē un tādēļ slikti pamanāma.

  4. Aktualitātes, precīzāk Ziņnesis ir vispār kas ļoti jauks. Pamēģini nu salasīt šo ieskenēto dokumentu!

  5. Grāmatu jaunumi uz sākumlapas galīgi nemaz nesakrīt ar moduli labajā malā un lapu Grāmatu jaunumi kuru var atvērt no tā moduļa

  6. Principā labās malas moduļu rinda ir pilnīgi lieka, vismaz tādā izskatā kāda tā ir šobrīd.

  7. Kreisājā pusē kategoriju izvēlne. Kalendāru izvēlni jau varēja atstāt atvērtu tāpat kā grāmatas. Vietas tur pietiek, kalendāriem kategoriju nav daudz (un šaubos vai ar laiku var parādīties). A to pie kalendāriem tizli var nonākt - vismaz divi lieki klikšķi, jo sadalījumu pa gadiem arī nafig vajag.

  8. Kontaktformā ir pilnīgi liekā un nevajadzīgā poga "dzēst". Kuru lietotājs drīzāk nejauši nospiedīs kā nosūtīšanas pogu, nekā apzināti, lai kaut ko nodzēstu. + obligātos laukus varēja tomēr labāk ar zvaigznītēm un attiecīgu paskaidrojumu atzīmēt. Šis variants der profiem.

9.Pie jautājumiem un atbildēm kontaktformu jau nu varēja nosaukt par "iesūti savu jautājumu".

  1. Palīdzības tekstā ir vietām izmantots underline. Fak! Internetā underline ir links!!!

  2. Grāmatnīcu atrašanās vietas varēja jaunu būt smuki kartē atzīmētas. Un darba laiki arī derēja...

utt

... Pirkšanas procedūra ir visnotaļ pozitīva un saprotama, tas tiešām plus.

Gravatar andris

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 12:13

lasītājam 11.59, par šo Darbu sāks pirmais interneta veikals

Autors: Andris Sproģis Publicēšanas datums: Trešdiena, 1999. gada 22. decembris. Rubrika: Bizness (5. lpp.)

Ceturtdien Latvijā darbu sāks pirmais Latvijas grāmatu veikals internetā ar pilnu servisa un norēķinu ciklu. Pēc darbības principiem tas būs analogs pazīstamajai interneta grāmatnīcai Amazon.com, Dienu informēja kompānijā Jānis Roze, kura sadarbībā ar SWH Tehnoloģija izveidojuši šo veikalu.

Pagaidām grāmatnīca piedāvās iegādāties J.Rozes apgāda grāmatas, bet nākamā gada vidū plānots piedāvāt ap desmit tūkstošu dažādu nosaukumu izdevumu. Pagaidām gan norēķiniem par pasūtītajām grāmatām būs iespējams izmantot tikai kredītkartes, taču veikala īpašnieki sola, ka drīzumā varēs maksāt arī ar Latvijā tik populārajām debetkartēm. Tāpat tiek strādāts, lai pasūtītāji par grāmatām varētu norēķināties ar pēcapmaksu.

Kā akcentē veikala veidotāji, pasūtītā grāmata uz norādīto adresi tiks izsūtīta tajā pašā dienā un papildus veikala cenai būs jāmaksā tikai par piegādi atbilstoši Latvijas pasta vai kurjerpasta DHL noteiktajiem tarifiem. Grāmatu piegāde būšot iespējama arī uz ārzemēm.

Lai nosūtītu grāmatu, veikalam ir tikai nepieciešams apstiprinājums, ka karte derīga, bet visa informācija par kartes īpašnieku saglabāsies tikai karšu apkalpošanas firmā Bankserviss

Gravatar x

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 12:32

Andrim: nu nez, nez. katrā ziņā lapas adreses (http://www.jr.lv/page5.juse) jau vien liecina, ka vismaz tagadējo veikalu ir taisījuši C4, izmantojot savu CMS Juse.

Gravatar andris

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 12:39

no ok, ieskatījos veikala apakšā - tiešām C4, bet toreiz to darīja swh-t, rekur viņu mājas lapā vēl ir atsauce (laikam nav piečekojuši, ka viņu darbs vairs netiek izmantots & nav izņēmuši ārā). skat: http://www.exigengroup.lv/risinajumi/projekti/index.php?show=6

Gravatar Smilgs

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 13:15

Tā kā pats nesen vēl strādāju Exigenā, tad varu +/- precīzi pateikt ka sākumā to pasākumu tiešām taisīja SWH. Taču, iespējams, dārdzības dēļ, vēlāk pasākumu ir aizvietojuši ar C4 izstrādāto. Kaut arī iespējams, ka risinājums SWH nebija tas labākais vienkārši, taču nedrīkst aizmirst, ka tas "pirmas Latvijā, kas nodrošināja norēķinus ar elektroniskām maksājuma kartēm", kā saka Sexigen.

Gravatar riexc

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 14:26

es es es arii vienu gljuku atradu!! :)

-uzliekam ENG -tad ieejam "shoping cart" (tukshaa) -uzbraucam uz smukaas ratinjbildes un peec kaada briiza vinjsh izmet mazu raametu uzraxtinju, kas veesta - Back uz veikalu :)))

laacz atziisties, tas posts ir sheit, lai ljaudis to saitu notesteetu! :))

Gravatar rem

2004. gada 8. aprīlī, plkst. 15:48

Exigena (SWHT) veidotais bija uz LN bāzes un projekts jau bija pabeigts un nodots. Tā ka laikam jau ne tā ir bijis uztaisīts.. :)

Gravatar Alhimik

2004. gada 9. aprīlī, plkst. 15:30

http://www.atena.lv līdzīgi ka JR un Jumavas grāmatnīcās var iegātāties grāmatas. Tiesa gan nekad neesmu iepircies neviena no šiem veikaliem, tadēļ par piegādes kvalitāti neko pateikt nemācēšu.

Gravatar kind

2004. gada 9. aprīlī, plkst. 15:39

//ekrāna nospiedums//... me lieto āpzīmējumu //ekrāna attēls//

Gravatar hmm

2004. gada 10. aprīlī, plkst. 23:06

pofig par lapu, graamatu klaasts afigenna mazs :((( nekaa praatiiga tur toch nau (mosh tik kaadi maaciibliidzeklji prieksh skolniekiem)

Gravatar cu

2004. gada 13. aprīlī, plkst. 15:12

tabulas, tabulas, tabulas...

Gravatar Matillde

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 16:59

To hmm: Parādi kādu lapu, kur vēl var izvēlēties no vairāku apgādu grāmatām - katrs reklamē tik savas grāmatas, bet te var iegādāties visu (nosacīti) apgādu grāmatas, pie tam - jaunākās grāmatas nezkāpēc ātrāk parādās šajā i-neta veikalā, nekā pašu apgādu mājas lapās (www.jumava.lv, www.zvaigzne.lv) - izņēmums ir varbūt vienīgi www.atena.lv. Pie tam Jumavai nav meklētāja nekāda. Nē, nu negribu akurāt apgalvot, ka lapa nežēlīgi kruta, bet labas lietas tur var atrast, ja vien neslimo ar mūžīgo letiņu slimību - visu noniecināt un nopelt. Tas nu tā.

Gravatar Maiklz

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 22:52

Tad nu beigās izdomāju iepostēt. Uzreiz saku - esmu iesaistīta persona. Pirmais - paldies saku kā par atzinības vārdiem, tā par objektīvu un sakarīgu kritiku. Mazāk sakarīgu lietu izbļausta čuvaks, kas saucas "Kā tu saucies" (tiešām oriģināli), bet nu tas tipiskā latviešu garā kā precīzi atzīmē Matilde. Vairākas lietas centīsimies izlabot, dažas pat jau bija izstrādes testa procesā brīdī, kad tapis Laacz raksts. Vēsturniekiem - tiešām SWH-T taisīja Latvijā pirmo I-net veikalu Rozei. Un tāpat taisnība, ka sakarā ar tā veikala nepietiekamo funkcionalitāti un pušu nevarēšanu/nevēlēšanos atrast kopēju valodu attīstībā, C4 taisīja esošo. Beigās sanāca šo taisīt pilnīgi no 0. Marcus, ja Coolynx no C4 būtu pielicis roku pie šī raksta, tad tas būtu parādījies pirms gada - tad kad veikals tika palaists on-line. Tas, ka veikalam nav atpazīstamības, ir problēma, ko JR ir jārisina. X, ja vēlies testēt lapas pirms palaišanas, tad vari rakstīt uz info@c4.lv. Tavi komentāri ir sakarīgi. Varbūt vēl kāds...?
Grāmatu ir pievienota viena kategorijai tāpēc, ka notiek imports no citas DB, kurā nevar pievienot vienu produktu divreiz.

Gravatar Maiklz

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 22:54

Resumē. Man ar liekas, ka projekta esamība ir apsveicama, īpaši ņemot vērā divas lietas - latviešiem raksturīgās bailes no grāmatām + nevēlēšanos Internetā iepirkties. Ja būs interese, veikals attīstīsies. Vēlu visiem veiksmes.