✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Reprodukcija

2004. gada 14. aprīlī, 16 komentāri

Kādu laiku atpakaļ, vērodams to, kā manu draugu, paziņu un radu lokā kaudzēm dzimst mazi bērneļi, biju nācis uz pēdām vienam itin patriotiskam secinājumam - mūsu valstī beidzot dzimstības (precīzāk sakot - tās neesamības) problēma varētu būt atrisināta.

Diemžēl, noķerot šo secinājumu un to izpreparējot, izrādījās, ka tā nebūt nav.

Tas, ka manu draugu, paziņu un radu lokā kaudzēm dzimst mazi bērneļi, nenozīmē itin neko no demogrāfiskā sprādziena skatu punkta.

Šī parādība, būtībā, neliecina ne par kādu mūsu valsts cilvēciņu dzimstības kāpumu.

Tā norāda uz to, ka mani draugi, paziņas un radi ir nokļuvuši tajā vecuma posmā, kad tieši tāpat kā pirms gada, diviem vai desmit citi viņu vietā, rada pēcnācējus.

Tas tā - veltījums man, kurš, vērojot apkārt notiekošo, to kļūdaini noturēja par demogrāfisko sprādzienu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar tolja

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 08:30

Kur var būt runa par sprādzienu, ja lielākā daļa jauno pāru reti kad plāno vairāk kā vienu bernu. Aritmētika uz pirkstiem - divi cilvēki atražo tikai vienu. Un tagad jautājums: cik ilgā laikā mēs izmirsim?

Gravatar MrProxy

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 10:00

tad visiem jasak darboties.

Gravatar Livingston

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 10:22

Es nesaprotu - laacz grib, lai dzemdēt sāk arī tie skuķi, kas sasnieguši tikai 13 gadu vecumu? Vai tomēr atstāt to tiem, kuri "ir nokļuvuši tajā vecuma posmā, kad tieši tāpat kā pirms gada, diviem vai desmit citi viņu vietā, rada pēcnācējus."

Gravatar laacz

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 10:24

Livingston: Tu tiešām nesaproti ;)

Gravatar Livingston

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 10:40

laacz, kur tad ir problēma un kur Tavs risinājums?

Pagaidām izskatās, ka problēma ir apstāklī, ka radi un draugi dzemdē normālā vecumā un tas tomēr nav demogrāfiskais sprādziens.

Bet mūsu valstī neviena problēma nebūs atrisināta.

Gravatar laacz

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 10:42

Hmmm. Livingston, kālab Tu saskati problēmu tur, kur tās nav? Es ne ar vienu vārdu neminēju, ka mana novērojuma rezultātā esmu atklājis problēmu :)

Gravatar hQuse

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 10:45

Vēl piebildīšu. Ik dienu Dzemdību namā dzemdē ~padsmit sievietes, kas ir daudz. Bet ir viena nianse. Labu laiku atpakaļ katrā pilsētas slimnīcā bija dzemdību nodaļa, kas 90. gadu sākumā tika likvidētas. Palabojiet, ja kaut ko saku nepareizi.

Un vēl, senāk, kad te bija LPSR, ar seksa propagandu un kontracepciju bija tā pašvakāk, tāpēc bija vairāk bērnu un arī vairāk abortu... Šobrīd pat 10 gadīgi bērni zina, kas ir penis, klitors, sekss u.t.t.

Gravatar Livingston

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 10:47

Vienkārši izklausās, ka Tu žēlojies par kaut ko, bet nesaprotu, par ko tieši un Tev vēlamo risinājumu arī nesaprotu.

Gravatar laacz

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 10:50

Livinston: Es šajā ierakstā nevienā acī ne par ko nežēlojos :) Un, pat ja es to darītu, man nebūt neliekas, ka es nedrīkstētu paturēt savu viedokli par potenciālo problēmas risinājumu pie sevis un to noklusēt ;)

Gravatar MZM

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 11:19

laacz nesāc tu ar. Tas uzdzen stressu. es vēl nespēju atkopties no dzimšansdienas krīzes (tas ir tad, kad $vecums++ un tu saproti, ka joprojām esi kur biji)

Gravatar Livingston

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 11:53

MZM, vienmēr var atrast par ko pastresot. Viens streso par to, ka vecāks par Timberleiku, bet vēl nav ļimonārs (c), cits par to, ka kaimiņu meitenei tikai 18, bet jau 2 bērni utt.

Uzminiet, no kurienes šie 2 citāti:

  1. Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television. Choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol, and dental insurance. Choose fixed interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisurewear and matching fabrics. Choose DIY and wondering who the fuck you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit crushing game shows, stuffing junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace yourself. Choose a future. Choose life... But why would I want to do a thing like that? I chose not to choose life. I chose somethin' else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you've got heroin?

  2. You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Gravatar Lupus

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 12:09

Trainspotting un Fight Club.

Gravatar sklp

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 12:10

Livingston: this is your life. and it's ending one minute at a time.

Gravatar MZM

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 18:24

Yap. Ielādējam XMMs American Beauty soundrtacku un aidaaaaa pretī nāvei...

Gravatar diana, Lauraisa māšele

2004. gada 14. aprīlī, plkst. 22:25

Yo, laacz! A es spridzinu demogrāfiju! Un domāju tā arī turpināt! Ko pats dusi uz Lauriem (ne Lauraisiem)? Marš, pie rīcības! Grib pasaule mazus lācēnus! :)))

Gravatar zaps

2004. gada 15. aprīlī, plkst. 01:16

demit, mani draugi/radi ar pie bērniem visi tikuši...