✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Baltic IT & T

2004. gada 22. aprīlī, 15 komentāri

Smieklīgajā izstādē nebija nekā no manis gaidītā. Pats dīvainākais - neskatoties uz to, ka datorizstādi apmeklē daudz potenciālo jaunu mobilo telefonu pircēju, vienīgais šo produktu demonstrētājs bija Nokia. Nedz Siemens Mobile, nedz Samsung Mobile (nerunājot par pārējiem) pārstāvēti netika. Es jau saprotu - šai produkcijai vairāk der telekomunikāciju izstāde. Šis fakts diezgan klaji demonstrē vispārējo attieksmi pret izstādi kā tādu - mēs te nākam atrādīties, nostāvēt tās dažas dienas, lai būtu, ko ierakstīt jaunajā preses relīzē; mēs te nemeklējam klientus; mēs te nedemonstrējam sasniegumus; te nav mūsu vieta.

Vispār jau diezgan smieklīgi. Runā, ka Nokia stends ir atvests no CeBit'a, kur tas bija lielākas ekspozīcijas sastāvdaļa. Bet nu es šaubos, ka tāda mēroga izstādē Nokia stendā daiļotos faktiski lielāko konkurentu masveida patērētājam domāto mobilo tālruņu lauciņā - Samsung, - plazmas paneļi.

Starp citu, es jau kādu laiku kāri metu aci uz t.s. elektroniskajiem fotogrāfiju rāmīšiem - kuri uz LCD displejiņa rādā paša izvēlētu attēlu. Kā reizi Nokia stendā tie bija redzami. Un tas man arī atsita vēlmi tuvākajā laikā tos iegādāties. Nepietiek ar to, ka šie displeji ir sliktas kvalitātes, kas jau vien ir skaļā tāda iegādei, taču arīdzan veids, kā tajos iedabūt attēlu ir klaji anahronisks - tikai un vienīgi infrasarkanais savienojums. Kur paliek Bluetooth, vai vismaz standarta USB?

Visas prezentācijas vajadzībām izģērbtās meitenes bija kārnas, nesimpātiskas un izskatījās ļoti garlaikotas.

Vispār, ļoti labi ir redzams tas, ka šī izstāde nevienam, izņemot bērneļus, kuri alkst uzspēlēt spēlītes, vai nobastot pāris mācību stundas, nav vajadzīga. Likvidējiet to un būs miers. Tas no gada uz gadu kļūs acīmredzamāk.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Didulis

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 09:44

Njaa. Lai arii neesmu bijis shajaa izstaadee ne reizi un man iipashi uz to nevelk. Tachu mana meitene to shausmiigi veelas apciemot (ir bijusi paaris ieprieksheejaas). Nespeeju saprast, ko cilveeki tajaa taadu saskata, ja visapkaart augsta ranga speciaalisti raksta, ka izstaade nav apmekleeshanas veerta.

Gravatar ledusledus

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 10:04

augst ranga speciaalisti.. ieveerojamas autoritaates.

Gravatar Armis

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 10:29

Ja - sogad galigs sviesc, domaju atklasana bus ok, kaut kas labax, vel pie tam cereju uz seminariem...bet tie seminari ir tac sviesc, ka beigas gribejas paprasit: "Vai jums ir stastams tac, ko neviens nezina?"... Vienigais labums, ka nepirku to bileti, tad gan butu skrobigs...

Gravatar hmnc

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 11:19

quote laacz: //Es jau saprotu — šai produkcijai vairāk der telekomunikāciju izstāde// a kas tad ir Baltic IT&T ? Baltic Information Technologies and Telecommunications ;)

Gravatar Lupus

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 12:56

Nu bet tieši šis salikums arī visu padara par smieklīgu jautrību.

Vot būtu divas atsevišķas - BIT - radisonā šauram lokam ar sakarīgiem prezentētājiem, etc, etc un BT - masām ar plikām pakaļām un ideālo skaņu, reālajām krāsām.

Lai arī - čuhņā vispār ko līmenī taisīt nav vērts - uz vienu gadu dalībnieki sapurināsies un tas arī viss.

Galu galā kas to izstādi apmeklē? 50% dalībnieku ģimenes locekļu, 30% digital times lasītāju un daži knariņi no tuvējām skolām...

Gravatar Crs

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 13:23

Nu ta biju ievertēt! Nu nekā īpaša tiešām nebija. ja jau man par to būtu jāmaksā tad nebūtu nemaz gājis, bet tā kā man bija dalībnieka caurlaide.......

Gravatar hmnc

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 13:27

Lupus - nu nu. tieši BT vajag sakarīgas konferences utt. telekomunikācijas neaprobežojas ar mobilo telefonu ;)

Gravatar laacz

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 13:38

Vispār lielākā problēma ir šis //kišmišs//. Consumer daļa sajaukta kopā ar šauras specializācijas lietām.

Diez vai tīnīti interesēs Oracle un Siemens risinājumu call centriem, taču to pašu mobilo telefonu vai jaunu plazmas paneli viņš iespējams arī domā iegādāties.

Tie, kurus interesē iepriekšminētais piemērs daudz labprātāk iet uz semināriem par šo tēmu un runā ar speciālistiem un vēlas saņemt tikai viņus interesējošo informāciju vairāk vai mazāk kompaktā veidā.

Tie, kurus interesē devaisi, jaunumi tehnoloģijās, spēlītes, grāmatas, mobilie, klaviatūras, smuki zaķi, tieši tā arī staigās pa to izstādi un skatīsies, bolīdami acis.

Sadalot šo pasākumu divām auditorijām domātās daļās (fiziski, nevis pa dienām), mēs iegūsim iespēju gan noķert mūs interesējošo klientu, gan viņam iebarot mūsu jauno produktu vai pakalpojumu.

Mūsu valsts ir pārāk maziņa (neskatoties uz to, ka izstādes nosaukumā ir vārds Baltic, nevienam šajā reģionā tā nav vajadzīga), lai varētu atļauties taisīt //non-entertaining// pasākumus, ja tajā apmeklētājs ir parastais patērētājs.

Gravatar MrProxy

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 15:32

nu taga tochna ielugumus metishu lauka. ta jau slinkums iet

Gravatar gaismina

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 16:20

:) biju shon uz izstādi, samaksāju 0.5Ls par ieeju. atmaksājās, ieguvu dazhādas pildspalvas, un Amigo starta komplektu, kas maksaa 3.99Ls (laikam), ak jā, un konpektes saeedos :)meitenes ar ļoti īsiem, ziliem šortiņiem ar redzeeju :D neko interesantu neredzēju i nebija ko redzēt. kā jau te teica, tad ar katru gadu arvien švakāks tas pasākums, diemžēl.

Gravatar Nomad

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 18:03

Man domāt problēmas ar BIT&T ir divas. Pirmā (kā jau laacz norādīja)- kišmiš. Bet to nekādā gadījumā nevajag risināt veidojot divas atzevišķas izstādes. Tad mums joprojām būs divas vājas izstādes. Vajag sekot brāļu lietuviešu piemēram un taisīt vienu lielu izstādi, bet sadalīt visus dalībniekus pa paviljoniem. Vienā salikt mobilos un lielos Telekomus, lai tur tad mēģina pārbļaut viens otru. Otrā birojiem noderīgas lietas - grāmatvedības softus, kopētājus, faksus, trešajā specializētos risinājumus kabeļus, serveru skapjus un centrāles. Ceturtajā kompjus, monitorus, visādas gāmes un aksesuārus. Tad publika noslāņosies katra attiecīgajā paviljonā un visiem būs labi, gan dalībniekiem, gan apmeklētājiem.

Otra lielā problēma ir dalības maksa. Organizatoru alkatības dēļ tā ir daudz par augstu, kā rezultātā daudzi potenciālie dalībnieki to nevar atļauties vai parēķina, ka atdeve nebūs pietiekama. Un nepiedalās. Kā rezultātā izstādē gandrīz nav ko redzēt. Jo vairāk firmas piedalīsies, jo lielāka varbūtība, ka apmeklētāji atradīs sev ko interesantu. Kā rezultātā apmeklētāju būs vairāk. Jo vairāk apmeklētāju jo labāk dalībniekiem - vairāk interesentu, lielāka atdeve no izstādes. Visiem labi, visiem silti :)

Bet ja nekas nemainīsies, tad nākošgad šito bēdu ieleju apmeklēs vieni studentiņi un makulatūras vācēji.

Gravatar Tlusis

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 18:19

Nu izstaade principaa patreiz - precizaak sakot jau kaadus pedeejos 5 gadus - stradaa tikai uz privatajiem klientiem un arii tad pie nosacijuma ka vinji nav profi. Ja kompi Tu grasies nopirkt teiksim Maxima, jo nezini kur to veel var izdariit (nu jeb kaut kaa tamlidziigi) tad tas ir prieksh Tevis.

Pedeejos gados es uz izstaadi aizeju ieraudziit kaadu neredzeetu feisu, kursh vairaak vai mazaak liidziigu iemeslu del ir tur, un padzerot alu paplapaat - tb tas ir IT cilveeku taads kaa atzimeshanaas pasaaciens. Tiesa kafejniicu vaidzeej vairaak un liekaas brakashanas mazaak (lai vieglaak sarunaaties);)

Gravatar Papuass

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 18:51

Nu aizgājām uz to izstādīti ar citiem studentiem. Ieraudzījām visvisādus raiku raibos IT risinājumus. Varējām apskatīt Papīra locītāju par 70 Ls (Cannon centrā), turpat apskatījām, kādi izskatās sasmalcināti gabaliņi no CD, fotofilmām un papīra. Paņēmām bezmaksas avīzi Digital Times. Tās kvalitāte ir uzlabojusies - kādreiz tās papīrs smirdēja (nu tā taču bija). Gājām garām dažādiem skaistiem risinājumiem,kuri neradīja nekādu interesi. Proline stendā ievērojām pusplikās meitenes. Jāņa sētas stendā mums pateica, ka nekā jauna jau nēsot, ja jjau esat nowarezojuši mūsu JS 2. Tagad avīzītē izlasīju, ka bija gan tur kautkas (laikam JS integrācija ar Magellan). Argus Mēriekārtās paņēmām maisiņus. ALGS stendā tika moscīt skrokodilītis, kurem bija mute aizsieta - meta gaisā un visi priecājās kā rupucis locās. Telekom Serviss stendā interesi piesaistīja softs, kurš no uzfilmētā materiāla savāca visu jūsu fotogrāfijas (tagad šīs fotogrāfijas plaši tiks izmantotas pornolapās un citās finansiāli izdevīgās vietās). Atbildīgā persona izteicās ka ir modulis, kas meklē pēc fotorobota. Vienā stendā (tur bija Microlink zīme) pamanījām, ka izstādes personāls nepilda savus tiešo pienākumus, bet aizraujas ar man tik sirdij tuvo tīmekļa spēli http://www.hattrick.org . Bet kad gribēju, lai kautko sīkāk pastāsta, viss tika veikli minimizēts un mēs palikām bešā. Nokia stendā bija demonstrācijas dators, kam bija paslēpta klaviatūra un demo fullscrēn režīmā. Taču ar viltīgām peles kustībām mēs pratām nonākt Microsoft mājas lapā, tāpat varējām tikt iekš Windows Explorera. Par laimi, kompis nestrādāja admin režīmā. Beigās visu fiksi paslēpām, jo mēs jau nēsam nakādi ļaunie lauzēji, tikai prasti urķi. Nu tad ALGS stendā dabūjām 1 burbuļu pūšamo un devāmies prom. Nepatīka tas, ka daudzos stendos personāls stēvēja sabāzuši rokas bikšu kabatās, pļapāja savā starpā. Man bioja tik daudz jautājumi, bet biju pārāk kautrīgs, lai iztraucētu šo darboņu pašapmierināto pozu.

Gravatar Papuass

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 18:51

Nu aizgājām uz to izstādīti ar citiem studentiem. Ieraudzījām visvisādus raiku raibos IT risinājumus. Varējām apskatīt Papīra locītāju par 70 Ls (Cannon centrā), turpat apskatījām, kādi izskatās sasmalcināti gabaliņi no CD, fotofilmām un papīra. Paņēmām bezmaksas avīzi Digital Times. Tās kvalitāte ir uzlabojusies - kādreiz tās papīrs smirdēja (nu tā taču bija). Gājām garām dažādiem skaistiem risinājumiem,kuri neradīja nekādu interesi. Proline stendā ievērojām pusplikās meitenes. Jāņa sētas stendā mums pateica, ka nekā jauna jau nēsot, ja jjau esat nowarezojuši mūsu JS 2. Tagad avīzītē izlasīju, ka bija gan tur kautkas (laikam JS integrācija ar Magellan). Argus Mēriekārtās paņēmām maisiņus. ALGS stendā tika moscīt skrokodilītis, kurem bija mute aizsieta - meta gaisā un visi priecājās kā rupucis locās. Telekom Serviss stendā interesi piesaistīja softs, kurš no uzfilmētā materiāla savāca visu jūsu fotogrāfijas (tagad šīs fotogrāfijas plaši tiks izmantotas pornolapās un citās finansiāli izdevīgās vietās). Atbildīgā persona izteicās ka ir modulis, kas meklē pēc fotorobota. Vienā stendā (tur bija Microlink zīme) pamanījām, ka izstādes personāls nepilda savus tiešo pienākumus, bet aizraujas ar man tik sirdij tuvo tīmekļa spēli http://www.hattrick.org . Bet kad gribēju, lai kautko sīkāk pastāsta, viss tika veikli minimizēts un mēs palikām bešā. Nokia stendā bija demonstrācijas dators, kam bija paslēpta klaviatūra un demo fullscrēn režīmā. Taču ar viltīgām peles kustībām mēs pratām nonākt Microsoft mājas lapā, tāpat varējām tikt iekš Windows Explorera. Par laimi, kompis nestrādāja admin režīmā. Beigās visu fiksi paslēpām, jo mēs jau nēsam nakādi ļaunie lauzēji, tikai prasti urķi. Nu tad ALGS stendā dabūjām 1 burbuļu pūšamo un devāmies prom. Nepatīka tas, ka daudzos stendos personāls stēvēja sabāzuši rokas bikšu kabatās, pļapāja savā starpā. Man bioja tik daudz jautājumi, bet biju pārāk kautrīgs, lai iztraucētu šo darboņu pašapmierināto pozu.

Gravatar ann

2004. gada 22. aprīlī, plkst. 19:05

tas tiesa, izstāde ir jālikvidē.. ar katru gadu ar vien niecīgāka jēga..