✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Funny

2004. gada 5. maijā, 29 komentāri

Lielākā daļa cilvēku, kuri no sākuma man vairāk vai mazāk liekas \m/, sāk izskatīties pēc tuvredzīgiem bērneļiem, kad sāk paust savus uzskatus par to, ka:

  • viss, kas ir populārs, ir popsa (neredzot tālāk par šo vārdu lingvistisko saikni);
  • popsa pēc definīcijas smird (šādi kompensējot to, ka viņi nav popsa un cenšoties sasniegt mūžseno mērķi - izcelties).

Pirmdien pēc tenisa bija gana interesanta konversācija par šādiem tādiem cilvēku uzvedības patterniem ar bez piecām minūtēm diplomētu psihologu. Izrādās, ka, lai cik tas nebūtu dīvaini, Freidam bija vairāk taisnības, nekā man līdz šim licies :) Kā arī - pasaulē ir tujeva huča un vēl mazliet tādu pašu teorētiķu un teoriju.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar bush

2004. gada 5. maijā, plkst. 08:49

neskopojies, laacz, padalies ar mums, kas tad īsti ir popsa? es savā garīgi atpalikušajā ietvarbumbā tiešām esmu iedomājies, ka pop=eng. popular = popular music &stuff. ja nu tā nav. tad kā tad ir?

Gravatar laacz

2004. gada 5. maijā, plkst. 08:52

buš: //rullēt// nebūt nenozīmē //ripot// (izņemot gadījumus, kad tas tieši tā arī ir domāts).

Gravatar bush

2004. gada 5. maijā, plkst. 08:56

nē, nopietni. manā izpratnē popmūzika saistās tikai ar vārdu populāra mūzka, tāda ko klausaas vairums. kas tur vēl slēpjas?

Gravatar laacz

2004. gada 5. maijā, plkst. 09:01

bush: Liela daļa cilvēku ar vārdu //popsa// asociē daudz ko tādu, kas tiem vienkārši riebj. Tā teikt - šo vārdu izmanto, lai //argumentētu// savu //viedokli// :)

Gravatar aabele

2004. gada 5. maijā, plkst. 09:03

popsa ir popmūzika - tās ir viegli saprotamas meldijas, kas neprasa attīstītu smadzeni, lai varētu saprast to, ko autors ir domājis - lai gan bieži vien autors nav domājis neko citu, kā vien pabeigt kārtējo TOP HITS kompilāciju.

Bet bieži vien gadās tādi neprognozejami un biedējoši gadījumi, kad populāra kļūst arī kāda citāda žanra mūzika - piemēram Vangelis - The Conquest of Paradise...

Gravatar ppp

2004. gada 5. maijā, plkst. 09:06

piemēram, es varētu apgalvot, ka tavs saits ar katru dienu kļūst popsīgāks.. nepārproti! es biju domājis - populārāks, bet es zinu, ka tu tiesi tā to arī saprati;)

Gravatar bush

2004. gada 5. maijā, plkst. 09:22

parokoties inetaa pop music : music of general appeal to teenagers

Gravatar ulzha

2004. gada 5. maijā, plkst. 09:36

Nā, tie, kuriem lielāks \m/, parasti saka "širpotrebs" :) Nokia - širpotrebs, Audi 80 - širpotrebs, tipa tā...

Gravatar hvz

2004. gada 5. maijā, plkst. 10:07

Nu Lexus un Vertu ir tāds pats širpotrebs pie attiecīgā maka biezuma :)

Gravatar lasītājs

2004. gada 5. maijā, plkst. 10:59

ko nozīmē "\m/" ?

Gravatar petruha

2004. gada 5. maijā, plkst. 12:47

heh.. nu popu k-kā jauc ar mainstrīmu. pops ir mūziks stils. a "\m/".. nuss, paņem savu dūrīti un iztaisno rādītājpirkstu un mazo pirkstu :) ta tu sapratīsi..

Gravatar lasītājs

2004. gada 5. maijā, plkst. 13:19

un ko nozīmē tā pirkstu kombinācija?

Gravatar Lupus

2004. gada 5. maijā, plkst. 15:47

Tā pirkstu kombinācija, īsumā, nozīmē l337 vai w00t.

Gravatar Juris

2004. gada 5. maijā, plkst. 15:55

Nu jūs ar esat tēmu aizskāruši. Par tām popsas būšanām ir diskutēts daudz un dikti un tur nu nekā nevar tikt skaidrībā kā to kurā brīdī kāds ir domājis un kā ir ar popsas patikšanu/nepatikšanu - sax/nesax. Tur jau jēgā nevar tikt, lai vispār nodalītu - kas tad ir popsa un kas nav.

Gravatar lasītājs

2004. gada 5. maijā, plkst. 16:53

un ko nozīmē l337 un w00t? to, ka tie ir ar cipariem apzīmēti burti, es saprotu, bet kas tālāk?

Gravatar ulzha

2004. gada 5. maijā, plkst. 19:24

Nelasītāji laikam neuztver zivtiņu :) Sevi jau var pagarināt daviskautkādos veidos, aizstāt burtus ar lielākiem un mazākiem cipariem, nicīgām un vēl nicīgākām skaņām, bet patiesībā jau tas nozīmē tikai to, ka kāds jūtas niecība. Un aizvaino citus. Reizēm.

Gravatar lasītājs

2004. gada 5. maijā, plkst. 19:44

karoče kaspars domāja, ka viņa draugi ir elīti, bet izrādās, ka metālisti?

Gravatar hmnc

2004. gada 5. maijā, plkst. 22:10

a es skatos ka visur taadas tendences sakaraa ar popsu.. muuzikas jomaa (ar kuru esmu saistiits) ir taapat - ljoti daudzi uzskata ka pops suukaa, citi nodirsh tos kuri saka ka pops suukaa, bet citiem vispaar ir vienalga. taapat laikam ir ar datorjomu - M$ sux; Linux 4ewa :) negribu piekrist aabeles izteikumam ka popsa - viegli klausaama muuzika. popsa peec definiicjas = populaars. un metaals var arii buut populaars. un viegli klausaamai muuzikai ir savs stils - easy listening (jaa jaa ir taads stils!!). taaatad viss, kas atrodas topu augshgalos ir popsa, un liidz ar to taa suukaa :)) pats labaakais ir tas, ka ir noveerti cilveeki kas klausaas kaadu grupu un kad taa kljuust populaara saak vinju apdirst :)) smiekliigi

Gravatar Avellano

2004. gada 6. maijā, plkst. 17:24

Lācim kāds ir smagi iekodis. Zini, definīcijas apgabals tik abstraktiem terminiem, kāds ir //popsa//, dažādiem cilvēkiem var pat nepārklāties nevienā punktā. Tā ka iestājusies ir mūžvecā bāzes un secinājuma problēma.

Gravatar mxz

2004. gada 6. maijā, plkst. 19:26

well, katra lieta kļūst par popsu, ja tā sāk patikt (lasi: to sāk patērēt) vairāk nekā daži cilvēki. ja to patērē mazāk nekā daži, tad tā skaitās interešu grupa, savādāk domājošie vai whatever... tā cilvēki domā. es, savukārt, domāju, ka pilnīgi vienalga cik cilvēkiem vēl bez tevis tā lieta patīk. ja tev patīk, forši, ja viņiem arī patīk - vēl foršāk - varbūt jums kopā ir interesanti. ja tev nepatīk kautkas, kurš patīk kādam citam, taču /ignore un miers :) neviens neprasa komunicēties ar cilvēkiem, ar ko tev nesakrīt gaume/intereses/etc. ja laacz patīk taty un man nepatīk, drošivien, ka laacz man draugs nebūs, jo es nesaprotu kā var kautko tādu klausīties, bet es cenšos (un dažreiz cilvēkiem nojūk un neizdodās) paturēt šādas domas pie sevis :)

Gravatar heh

2004. gada 6. maijā, plkst. 19:40

Piemeers tam, kas ir "Popkultuura": Kaadreiz par hokeju fanoja tikai retais (neskatoties uz to, ka LV izlase tad speeleeja daudz labaak, komandas sastaavaa bija veel liela dalja Riigas Dinamo sastaava un vinji bija daudz jaunaaki). Laikam peec legjendaaraas speeles ar Krieviju par hokeju saaka fanot visi. Piekam nevis tapeec, ka vinji jeegtu kautko no taa, kas notiek uz laukuma vai vinjiem intereseet hokejs, vai kautvai tapeec, ka vinji bija redzeejushi to legjendaaro LV vs RUS speeli. Fano tapeec, ka tas ir stiliigi, tapeec ka pa TV saka, ka tas ir stiliigi utt. Uzreiz uzradaas cilveeki, kas saaka biidiit savu "dohlo" biznesu un paardeva hokeja atribuutiko un dajebko citu kas ar to ir saistiits. Taadeejaadi aizvien vairaak popularizeejot hokeju tautas masaas (kas protams ir tikai apsveicami). Kas savukaart piesaistiija arvien lielaaku to cilveeku slaani, kuri fanoja par hokeju tapeec, ka tas ir populaari, nevis tapeec, ka vinjiem patiik hokejs, vai tas kaa speelee muusu hokeja izlase (kas diezvai vareeja buut iemesls, jo pirmaas normaalaas speeles LV hokeja izlase peec ilgaaka perioda aizvadiija shogad...). Taatad popkultuura vai arii "popsa" utt ir kautkas taads, kam seko nevis tapeec, ka tas tev patiik, bet tapeec, ka tas ir populaari un tam seko tavs kaiminjsh piemeeram. Piekam iistenie un saakotneejie piekriteeji parasti noveershas aatraak nevis tapeec, ka tas ir kljuvis par popkultuuru, bet tapeec ka vinji ir satura piekriteeji un daudz asaak izjuut satura pasliktinaashanos. Savukaart tie kas ir popkultuuras upuri ir vairaak inerti un seko liidzi nevis saturam bet tam, ka tas ir populaari.

Gravatar mxz

2004. gada 6. maijā, plkst. 19:50

es biju 1997.gadaa Turku, kad mūsējie pirmo reizi spēlēja A grupā un man no sirds patīk hokejs un es braucu katru gadu. vai tas mani padara par popsu vai par hokeja fanu? :)

Gravatar lasītājs

2004. gada 6. maijā, plkst. 23:00

man patīk taty un laacz patīk taty, bet tas laikam ir vienīgais, kas mums kopīgs. žēl, ka taty vairs nepastāv.

Gravatar Juris

2004. gada 7. maijā, plkst. 12:40

Visi popsas klausiitaaji ir suukaataaji un ir jaanoshauj ! :)))) Kaa man prien likt shitaadus stulbus komentus delfi rakstiem klaat un peec tam skatiities kaa metriigie lec no aadas vai laukaa, ka nevar iztureet, ka kaads taa ir pateicis :))))).