✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Filma: The Day After Tomorrow

2004. gada 11. jūnijā, 17 komentāri

Tiem, kuri ilgi nav bijuši kinoteātrī, varu pateikt to, ka tagad Forum Cinemas pirms filmas vairs nerāda informāciju par to, ka jāizslēdz mobilie tālruņi, bet gan brīdina, ka seansa laikā nedrīkst filmēt, fotografēt, u.t.t.

Bet uzzināju es to īsi pirms reklāmām, sēžot un gaidot dienu pēc rītdienas.

Filma, protams, iespaidīga. Kolosālie un iespaidīgi tā jau sākas ar mazmazītiņu zinātnieku apmetni uz milzīga ledus kluča.

Tālākā notikumu secība, kuru rezultātā septiņās dienās uz Zemes iestājas ledus laikmets, ir vēl iespaidīgāka un datorefektiem pārbagāta. Ticamības moments filmas gaitā pazūd, taču jāatzīst, ka tas notiek jau kādu labu laiciņu pēc filmas sākuma.

Pirms iet uz filmu, tos, kurus kretinē amerikāniskais patoss, brīdināšu - filmā tā ir tikai mazliet mazāk, nekā armagedonā un neatkarības dienā.

Zinātniskās fantastikas cienītāji sajūsmā spiegs, kad uzzinās par interesanto (protams, ka izdomāto) dabas fenomenu, kura rezultātā pāris sekunžu laikā temperatūra pazeminās līdz mīnus simts grādiem.

Patiesībā, būs vien jāpiekrīt citiem - sižets ir labs, specefektu ziņā realizācija ir ļoti laba, taču kaut kas man tomēr tajā visā pietrūka...

P.S. Izbadējušies un nikni vilki bija datorefektu triumfālā ejakulācija, atļaujiet man tā to nosaukt. Viņi tik tiešām radīja līdz nāvej izbadējušos un zvērīgi niknu vilku paskatu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kreisaa_Feja

2004. gada 11. jūnijā, plkst. 16:24

Filma token ir zb. un tas moments ar tiem vilkiem tā dod pa nerviem, ka jāgrauž nagi ...

Gravatar timux

2004. gada 11. jūnijā, plkst. 16:47

"datorefektu triumfālā ejakulācija" - labs :o)

Gravatar Arturs

2004. gada 11. jūnijā, plkst. 17:42

laacz, a no kurienes Tev info par tādas dabas parādības, kā momentānu gaisa temperatūras atdzišanu līdz -100 grādiem, neeksistenci. Varbūt arī lodveida zibens nemaz neeksistē...

Gravatar cu

2004. gada 11. jūnijā, plkst. 19:34

nu, sākumā tās klizmas un briesmas ir tādas grandiozas un pārdabiskas. Bet pēc tam - vilki, uzpampusi kāja, visādas paslīdēšanas un iekrišanas - smieklīgi.

Gravatar Alma

2004. gada 11. jūnijā, plkst. 21:10

Pēc filmas pirmā doma bija: māmiņ, kāpēc nedzemdēji mani Āfrikā?:) Ja piever acis uz to, ka atkal viss grozās ap ASV, tad atliek vien dabas varenība un cilvēciskās atiecības. Nu un, ka datorefekti? Jūs vairāk priecātos, ja tā būtu dokumentāla filma?:P Never say never.

Gravatar djh

2004. gada 11. jūnijā, plkst. 22:49

"Forum Cinemas pirms filmas vairs nerāda informāciju par to, ka jāizslēdz mobilie tālruņi" - nu tas jau laikam taapeec, ka foruma cinemaa nav zonas ;)

Gravatar Biku-Beku

2004. gada 11. jūnijā, plkst. 22:56

filma laba - viņu varētu nominēt Oskariem, ja nebūtu tā amerikāniskā "happy end". Iedomājieties - viņš tagad ienāk bibliotēkā atver tās durvis - a tur visi pie kamīna nosaluši - un "The End"! Tā būtu gada sensācija!

Pēc filmas nevarēju saprast kāpēc laukā spīd saulīte - un kur palicis sniegs! :)

Gravatar krot

2004. gada 12. jūnijā, plkst. 21:17

laba filma, neskatījos gan kinoteātrī, bet tie vilki bij visrēcīgākie - totāli unreal, bet pārējais filmā bij tīri labs. Bet doma jau tīri normāla - tjipa visādas kataklizmas sākas ar globālo sasilšanu, kas jau noteik arī mūsdienās

Gravatar Pecis

2004. gada 12. jūnijā, plkst. 23:38

Momentālā sasalšana (-100 grādi pāris sekunžu laikā) reāli nav iespējama, kā arī daudz kas šajā filmā ir izzīsts no pirksta. Par pamatu ņemot pseidozinātniski grāmatu, kas uzrakstīta sencacionālā stilā, kā arī autora iepriekšējā grāmata bija par "zaļajiem cilvēciņiem" (neba jau Repši un ko :)), tad arī var mierīgi saprast, cik tas ir ticami.

Protams izplūdes gāzes, resursu patēriņš, utt. bla bla bla ir ĻOTI nopietnas problēmas un maybe tupiem amerikāņiem tikai šādi messagi aizrāpo. Bet no citiem viedokļiem filma ir neliels, piedoiet, sviests. Ok, specefekti - bet varēja kaut vai labāk. Aktieru ansamblis arī ok savākts, bet scenārijs galigi tūtā - ticamāku vajadzēja.

Manuprāt, 4 acis knapi no 10, lielākā daļa pazūd neticamības dēļ.

Gravatar Jāzeps

2004. gada 13. jūnijā, plkst. 13:03

Tajā filmā bija viens sasodīti erotisks moments. Tad, kad meitene apkampa nosalušo puisi bibliotēkas pagrabā. Vai tā bija aukstā Cola vai kas, bet man arī tobrīd bija auksti un tā meitene mani kinoteātrī sasildīja.

Gravatar kaarnais

2004. gada 13. jūnijā, plkst. 20:26

filma kopumā nebija līmenī. sākums labs, bet pēc tam aizgāja tāds sviests, amerikānisks patoss, ņeveruha un atklāts bulšits. labāk aiziet uz Troju, makten labāka.

Gravatar Kaucha

2004. gada 14. jūnijā, plkst. 12:08

viduvēja.. un garlaicīga

Gravatar maar

2004. gada 15. jūnijā, plkst. 16:23

nezinu ka LMT, Tele2 zona bij visnotaļ laba iekš to ForumCinema

Gravatar karlos

2004. gada 15. jūnijā, plkst. 23:19

funs ir tāds, ka slāpeklis pie -80 grādiem kļūst šķidrs

Gravatar zaps

2004. gada 16. jūnijā, plkst. 01:14

filmas sākums daudzsološs.. taču jo vairāk beigas jo vairāk vemt un vemt un vemt.. Pašās beigās izvemta gan koliņa gan popkorns gan rīta oliņa ar kafiju.. šī filma nav abu manu apčurāto pirkstu vērta..

Gravatar arnico

2004. gada 18. septembrī, plkst. 01:45

:) a man patikās!

Ne jau visur ir jāmeklē baigā ticamība, ja gribam ticamību, skatāmies Discovery čannel