✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Stargate SG-1 un Atlantis

2004. gada 3. augustā, 5 komentāri

Pirmāmkārtām esmu iepazinies ar pirmajām četrām (faktiski - trim) epizodēm iz Stargate Atlantis, kas ir atsevišķs seriāls, kurš paralēli ar Stargate SG-1 astoto sezonu sāk attīstīt jaunu sižeta līniju.

SG-1 aizvien ir militāra, politiska (pirmās epizodes diplomātiskās izvirtības vien ir ko vērtas [labā nozīmē]:) un visādi citādi more or less nopietna padarīšana, kamēr Atlantis ir vairāk orientēta uz to skatītāju auditoriju, kura meklē ne tikai vairāk vai mazāk klasisku sci-fi seriālu, kāds ir SG-1, bet arīdzan izklaidi. Vietām no tiesas gaumīgs humoriņš, pārņemts viss tas labākais no SG-1 un pielikts klāt tas, kas varētu no tā paša stāsta izveidot mazliet cita veida fantastikas seriālu.

Atzīšu, ka mazliet kaitinoši ir tas, ka arī tālajā Pegaza galaktikā (jā, galaktikā, nevis zvaigznājā) arīdzan ir visnotaļ ļauna rase, kura pie tam vēl ir nemirstīga (lai arī nogalināma, nāve no vecuma vai slimībām tās indivīdiem nedraud), spēj nenormālos tempos reģenerēties, ir techniski advancēta un faktiski pārtiek no cilvēkiem :) Bet pārējais šo trūkumu atsver.

P.S. Iekš SG-1 man dikti jau nu tīk ģenerālis O`Nīls. Savukārt iz Atlantis - mans favorīts viennozīmīgi ir cilvēks ar (manuprāt skotu) akcentu - dakteris McKejs Kārsons.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar japets

2004. gada 3. augustā, plkst. 11:35

Atlantis: man saak mazliet piegriezties, ka pat attaalajaa Pegaza zvaigznaajaa visi ideaali paarvalda anglju valodu. Visaadi citaadi sameeraa interesanti. SG1: paaraak politisks tajaa pashaa laikaa paaraak nenopietns. Nezinu, bet man saak nepatikt. :(

Gravatar laacz

2004. gada 3. augustā, plkst. 12:29

japets: Nu, SG-1 ir Stargate pasaulē uzsvars ir uz globālāku skatu punktu. Politika, diplomātija, progress, regress, kari, u.t.t. Atlantis, savukārt, ir //entertaining// dabas - visvisādi //gadžeti//, piedzīvojumi, noikumi...

Bet par to //ingliš//. Faktiski paši Stargate veidotaji sniedza atbildes :) Galvenais iemesls ir nauda un ētera laiks. Padomā, cik interesanti un viegli būtu skatīties lielai daļau cilvēku šo seriālu, ja //visu laiku// būtu jālasa subtitri vai jāklausās, kā tulkotājs atkārto visu.

Pie kam, ja nemaldos, Sergejam Lukjaņenko bija arīdzan stāsts par vārtiem. Pirmo reizi caur tiem izejot, Tu iemācies t.s. universālo valodu. Tā varētu būt viena versija.

Tiesa, šis atbildes variants neierakstās Stargatē... Tur galu galā dators tulko :)

Gravatar .

2004. gada 3. augustā, plkst. 13:18

Mani, piem., pilnībā apmierina oficiālā atbilde par ētera laiku

Atlantis nav vēl iepaticies, tāds... nepieslīpēts liekas. Jānoskatās vēl pāris sērijas, tad jau redzēs

Gravatar japets

2004. gada 3. augustā, plkst. 13:31

Ja reiz ieksh SG1 tiek vairaak vai mazaak politika biidiita, tad tam seriaalam kopumaa vajdzeej buut mazliet nopietnaakam. Konkreetaak man nepatiik O'Neill attieksme. Var jau seriaalaa iekljaut jokus, bet shii jau ir parodija. IMHO USA prezidents nez vai pieljautu, ka pasaules noziimiigaako un slepenaako pasaakumu vada psihiski neliidzsvarots cilveeks, kursh meedz lietaam "uzlikt miiksto". :) Shaja zinjaa Babylon 5 sit pushu Stargate SG1, un diezgan speeciigi.

A par eng valodu - es ljoti labi saprotu, cik gruuti buutu veidot sizhetu, ja sastopot jaunu civilizaaciju katru reizi no jauna buutu jaaiemaacas kontakteeties. :) Tapeec uz sho nepilniibu es varu arii pieveert acis. :)

Gravatar he

2004. gada 3. augustā, plkst. 16:15

vinji vareeja vismaz kautkaadu "iebaaz personaazham irbuli dibenaa" ieriici izdomaat, peec kuras pielietoshanas konkreetais personaazhs saak saprast visas valodas. tas buutu 10x ticamaak nekaa tas, ka aizlidojot uz hvz kaadu planeetu hvz kuraa galaktikaa visi runaa angliski :))