✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Night Watch

2004. gada 23. augustā, 21 komentārs

Vakar Jelgavas sitīmārketā DVD kastē starp dažādu drazu ieraudzīju Nočnoj Dozor DVD. Un par nepilniem septiņiem latiem nopirku.

Diemžēl, man ir grūti spriest par filmu atsevišķi. Kā papildus ilustratīvs materiāls grāmatai - ir ļoti pat ok. Neskatoties uz vairāk vai mazāk modificēto sižeta līniju un brīžiem tipisko krievu kino piegājienu.

Kā to redz lielākā daļa cilvēku, kuri nav lasījuši grāmatu? Viņi dalās divās daļās.

Pirmā ir tā, kura uzskata, ka tikai slimie var skatīties šo šausmīgo filmu.

Otrā ir vienkārši tā, kura uzskata, ka šī filma roko bez ierobežojumiem un beidzot ir Krievijas kinomākslinieku trieciens Holivudas satrunējušajā saknē.

Man patika. Es ar interesi noskatījos grāmatu sava televizora ekrānā, mēģinot atrast atšķirības no tās, vai arī kopīgo. Diemžēl drugovo mņe ņe dano.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Zenofex

2004. gada 23. augustā, plkst. 08:36

Ak! Skrien uz sitimaarketu browseet plauktus

Gravatar MacDemon

2004. gada 23. augustā, plkst. 09:33

Zheel gan, ka tik daudz naudas izsviedi. Pie manis vareeji par Ls 3,- nopirkt. Maybe naakamoreiz pajautaasi pirms peerc ;)

Gravatar Janis

2004. gada 23. augustā, plkst. 12:42

dc++, bittorentaa var par velti dabuut :)

Gravatar Zenofex

2004. gada 23. augustā, plkst. 12:46

Jani, ir lietas, kuras es kaunos vienkaarshi taa nokachaat un skatiities smirdiigaa diviksii. Bet nu laikam katram savs.

Gravatar z-ix

2004. gada 23. augustā, plkst. 12:48

man taa filminja patika. amiishu komiksu stilinjsh ar krievu dveeseles piesitienu. ne tikai smuka, bet arii sakariiga izklaide. graamata gan nav lasiita.

Gravatar Alma

2004. gada 23. augustā, plkst. 13:26

Vispirms noskatījos filmu, tad izlasīju "Nočnoj dozor" un "Dnevnoj dozor". Tagad atliek tikt klāt trešajai grāmatai...

Gravatar afigel

2004. gada 23. augustā, plkst. 15:07

Laba filma, man patikaas.starpcitu no bitorent`a vilkta un ljoti pienjemamaaa kvalitaatee, es pat teiktu labaa kvalitaatee.

Gravatar Arturs

2004. gada 23. augustā, plkst. 15:44

Zenofex, varbūt Tu zini, kur var nopirkt tās specbrilles, ar kurām var saskatīt atšķirību starp DVD un "smirdīgo" divixu? Es piemēram, nekaunos atzīties, ka starp DVD un normālu Divx-u starpību neredzu. Ja DVD tiek pirkts pašapziņas celšanai, tad tā jau ir cita lieta..

Gravatar AnnA[FN]

2004. gada 23. augustā, plkst. 16:34

Esmu no tiek, kas nav lasījuši Lukjaņenko. A filmu nopirku... bet ceru, ka būs seriāls. I varbūt līdz tam būšu paspējusi grāmatu izlasīt. Visu.

Manas pārdomas šeitan (http://www.lffb.org/index.php?menu=04&submenu=31700075).

Bet stils krieviem tiešām ir. Tāds fatāli rusisks.

Gravatar Lupus

2004. gada 23. augustā, plkst. 17:14

Labs divx == sūdīgs DVD. Arī uz MPEG2 kodējot var panākt artefaktus, blokus, raustītas toņu pārejas u.c.

viss tas pats ko katru dienu redzam iekš divx/xvid. Atšķirība ir, bet tā netraucē.

Gravatar AnnA[FN]

2004. gada 23. augustā, plkst. 17:25

DVD labākās fīčas - smuka kastīte (tikai nesakiet, ka tādas varat pašrocīgi salīmēt, izgrebt utml), šādi tādi bonusiņi + ja vēl collectors, tad var cerēt uz kādu extra fīču (golums ar zivi...).

Un neesam tač tik nabagi kā izliekamies (c) VVF)

Gravatar Lupus

2004. gada 23. augustā, plkst. 18:42

Tiesa, neesam arī tik bagāti kā jums gribētos domāt ;D

Gravatar Netinsh

2004. gada 23. augustā, plkst. 19:49

nu nez, tomēr man likās , ka Lukjāņenko idejas pasmagi "opošļiļi", lai gan kinemotogrāfs un literatūra ir dažādas lietas un jaukt viņas nav prāta darbs. noslēguma reps gan bija cool

Gravatar UL

2004. gada 24. augustā, plkst. 00:56

Par Lukjaņenko nezinu, kņigu ne čital, no mņenije viskažu. Tad lūk, tās brilles, kas ļauj atšķirību redzēt starp diviksu un dvd ir nopērkamas tajā pašā aptiekā, kur tie ausu pilieni, kas ļauj atšķirību starp mp3 un CD (vai labāk LP) saklausīt...

Gravatar elfz

2004. gada 24. augustā, plkst. 02:49

TO briļļu un ausu pilienu vajadzība ir tieši proporcionāla TV diagonāles un sabvūfera izmēriem. Bet //parastie// cilvēki vispār mēdz ar krāniņiem mērīties.

Gravatar jozhix

2004. gada 24. augustā, plkst. 04:13

Kaa man patīk šis offtopics... UL koments rullē! :) Obā, lācz arī rullē! Es par to auto-translita-konvertu! vai source kodu drīxt nospert, t.i. aizņemties? labi, atgriežoties pie offtopica, pamēģini paskatīties divx uz 40" plazmas vai klaut vai 26" LCD un salīdzini ar DVD kvalitāti uz normāla progressive scan atskaņotāja (nu moš ne uz paša lētākā ķīniešu/korejiešu ražojuma). Nemaz brilles nevajadzēs. Par ausu pilieniem - tie nelīdzēs, jo lielākā daļa vēl nav izaugusi (es nedomāju fiziski) līdz tam līmenim. bet tam šis līmenis prasa arī palielus materiālos ieguldījumus (kaut gan, lai atšķirtu 320kbit MP3 no oriģināla, iespējams tomēr vajadzēs ausu pilienus).

Gravatar Zupchix

2004. gada 24. augustā, plkst. 09:18

Filma bija diezgan laba, bet ar grāmatu viņa sacensties nu nekādīgi nav spējīga .Pat Lukjaņenko savā blogā izteicās, ka viņam pašam šī filma patīk. Īstenībā viņi "Nočnoj dozor" varēja sadalīt 2 daļās tā pat kā tas tika darīts ar Kill Bill un tad skatoties filmu nerastos iespaids, ka viss ir nežēlīgi saraustīts un līdz galam neizskaidrots.

Gravatar Smoll

2004. gada 24. augustā, plkst. 09:28

  1. Lai cik skumji nebūtu, man šķiet ka mūs (kā pircējus) tomēr ļoti kāš, jo šobrīd kabatā man atrodas oriģinālais DVD ar minēto filmu, kas ir vests no Krievijas un tur jamais maksaa 119 rubļus (manuprāt nav ne tuvu Ls 7)
  2. Kolēgīs vakar teicās lasījis interviju ar grāmatas autoru, S. Lukjaņenko, un tajā tika minēts ka par katru grāmatu tikšot uzfilmētas 3 (!!!) filmas.

Gravatar AnnA[FN]

2004. gada 24. augustā, plkst. 10:31

Nu nez, oficiālajā filmas saitā ir teikts, ka bus seriāls + pilnmetrāžas filma (ND 1 + ND 2). ND 2 jāgaida esot uz 2005. gada pavasara beigām.

Un ja krievi saštancē sev diskus vairākos miljonos kopiju un distribūtē savā rodinā, tad sanāk lētāk, nekā vedot uz pribaltiku, kura, lai cik skumji nebūtu, ir suverēns ES štats.

Gravatar karlis

2004. gada 24. augustā, plkst. 19:32

to UL: normāli encodetu mp3 uz 320 (domaju ari uz >=192), neatšķirsi no oriģināla ne uz kādas tehnikas. Tas viss ir absolūtas muļķības. Palasies, ko saka speciālisti forumos, kas ir taisījuši blind testus. Un tie ir cilvēki ar ļoti kvalitatīvu audio aparatūru un izteikti labu dzirdi...

tā kā lūdzu nesalīdzini pirkstu ar piena cīsiņu, t.i. divx & mp3.

Gravatar jozhix

2004. gada 24. augustā, plkst. 22:12

Karlis, ārzemju forumos var atrast visu ko :). 'Blind testi' ir veikti tepat latvijā, rekur viens ļoti nosacīts tests http://www.mobileaudio.lv/mobileaudio/modules.php?name=News&file=article&sid=31 CD ieraksti savā starpā pat ļoti atšķiras ar kvalitāti, arī studijā CD var ierakstīt līki etc. Šīs nianses nav pamanāmas lielākajai daļai cilvēku, bet tāpēc jau nevajag teikt ka tās visas ir absolūtas muļķības.