✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Thunderbird un tā vieta manā dzīvē

2004. gada 14. septembrī, 18 komentāri

Nu jau kādu laiku aktīvi darba e-pasta vajadzībām izmantoju Thunderbird (kamēr allmighty TheBat! rūpējas par visu @laacz.lv). Ir izveidojies viedoklis, ar kuru tad nu provēšu iepazīstināt.

Sāksim ar to, ka migrācija no The Bat! uz Thunderbird ir makten nelabs process. Teiksim, man ir nebūt ne viena pati mape, ar kuru palīdzību organizēju ienākošo un izejošo pastu. Lai pārducinātu to visu uz Thunderbird, man iekš The Bat! jādodas iekšā katrā mapē, jāiezīmē visas vēstules un tad jāeksportē (Tools » Export Messages » UNIX Mailbox...). Tad man ir jāizveido identiska mapju struktūra iekš Thunderbird. Un, gala rezultātā, jāatrod profila direktorija uz cietā diska, un visi izeksportētie faili pašam ar roku jāpārkopē pa virsu Thunderbird failiem. Es jau saprotu, ka ir grūši uztaisīt programmiņu vai paplašinājumu, kurš to dara daudz maz automātiski. Bet nu, vismaz iespēju civilizēti wizardiski ieimportēt e-pastu no UNIX Mailbox formāta failiem varēja paredzēt...

Bet tas vēl būtu mazākais. Galu galā šis process ir jāveic tikai migrējot no vienas pasta programmas uz citu. Bet, kas pilnībā nosit prieku par šo visādi citādi parocīgo un ērto produktu ir klasiskā bēda - ātrdarbība un atmiņas patēriņš. Pie maniem 512 megabaitiem operatīvās atmiņas atnākot uz darbu pēc vīkenda man Windows saka šo, bet Task managerī redzams šāds sirdi plosošs skats. Un tas ir neko nedarot.

Helpa trūkums sākotnēji ir kaitinošs. Protams, šīm vajadzībām var jau lietot Google, taču mans viedoklis ir tāds, ka produktam ir nepieciešams centralizēts Helps. Google kā pēdējā instance paliek vienmēr.

Heh. Kā reiz teicis kāds nezināms tēls - Mani kaitina lietas, kuras mani kaitina. Un viena no tām ir persistentie lokālie folderi. Veicot ekspresaptauju, no trīsdesmit pieciem Thunderbird lietotājiem šo Local folders mapi izmanto tikai trīs (!!). Pie šāda procenta es vēlētos iespēju tikt vaļā no šīs kolosālās fīčas. Vismaz paslēpt, ja ne izravēt!

Pietrūkst arīdzan iekš The Bat! jau kādu laiku esošā virtual folders iespēja. T.i. - virtuāla mape, kuras saturs ir citās mapēs atrodamo e-pastu filtrēts saraksts. Tā teikt - dinamisks meklēšanas rezultātu atspoguļojums.

Apbēdināja arīdzan meklēšanas iespēja, jeb, precīzāk sakot, tās vienkāršība. Es saprotu, ka lietotāji savā vairumā tomēr nav advancēti, taču šādai funkcionalitātei parasti tiek pieviesta papildus iespēja advanced search formātā.

Lietotāja interfeisā labprāt redzētu tādu minimālas ērtības sniedzošu iespēju, kā iespēju ar Ctrl+click ieselektēt vairākas vēstules, bet preview lodziņā tomēr redzēt pēdējās iezīmētās vēstules saturu...

Vai ir iespējas kauč kur apskatīt Log'u? T.i. - programmas veiktos pierakstus par to, kad, kur konektējusies, ko savākusi, pēc kādiem nosacījumiem izfiltrējusi, u.t.t.? Dikti jau nu pieradu pie šādas lietas, lietojot The Bat!.

Šis nebūt nav viss trūkumu saraksts, bet pārējais (tieši tāpat, kā šis tas no jau uzrakstītā) vairāk izskatītos pēc piekasīšanās.

Dikti priecē integrētā RSS/Atom lasīšanas iespēja. Protams, ka līdz specializētiem softiem tai augt un augt, bet visā visumā tas ir solis pareizajā virzienā.

Rezumējot, jāsaka, ka pasta klients nav slikts. Bet man, kā advancētam lietotājam ir par īsu. Lai kā mani kaitina The Bat! izstrādātāju pāreja uz jaunu major versiju (2.x uz 3.x), neieviešot nekādas kardinālas izmaiņas, bet prasot par to naudu, tomēr palikšu pie tā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar arnico

2004. gada 14. septembrī, plkst. 16:41

Es arī šodien pārgāju atpakaļ uz The Bat! Drausmīgi grauž acīs tas memory patēriņš Thunderbirdam :(

Gravatar Prusux

2004. gada 14. septembrī, plkst. 17:16

iestestee laac "Poco mail" :) www.pocosystems.com es juuzoju jau ilg un dikti, ljoti patiik. Eerts, aatrs, ar simple notifikaacijaam, ar perfektu uzbuuvi (tip format c:/ un neko neinstaleejot viss shancee) karoch, mans viedoklis ! Ja vajag arii "Outlook" style, var panjemt "barca" no tiem pashiem poko'siem. I like it!

Gravatar Papuass

2004. gada 14. septembrī, plkst. 17:25

Par to migrēšanu: nav vajadzīgs veidot to direktoriju struktūru iekš Thunderbird. Iekope'jam tos eksportētos UNIX mailbokšus un pie nākamā starta Pērkonputns pats tos izveidos. Par ātrdarbību: šobrīd man 0.8 versija aizņem 19MB - kautkādi ~1500 meili glabājās. Laikam tā atmiņa tiek rīta, apstrādājot saņemamos meilus. Stresa nav, man 640 MB. Local folder nevajadzības problēma ir atrisināta iekš 0.8 Meklēšanas iespējas ir paplašinātas iekš 0.8

Gravatar Despacho

2004. gada 14. septembrī, plkst. 18:48

agrāk lietoju šito thunderbird, bet pēc tam nāca linux, tātad jālasa meili tur, tad atkal windows, tad viss jūk kur kas atrodas un tāpēc nolēmu pāriet uz webmail, pastkastiite gmailaa, domaaju vietas pietiks ;)

Gravatar Jealousy

2004. gada 14. septembrī, plkst. 19:42

Es laikam būšu galīgi pret straumi, bet kas tad vainas MS Outlukam? nu es saprotu ka ir kruta neizmantot MS un vispār ienīst viņu, be Outluks taks dara visu kā nākas. Iespēju vairāk kā saprašanas. Nu tu jau nav dunduks kas varētu uz kādien vīrusiem uzruties outlukā :)

Gravatar endrju

2004. gada 14. septembrī, plkst. 19:51

Jealousy, viņam vienmēr ir bijušas un būs problēmas ar IMAP. Tā citādi gan ideāli; Alarm'i rullē.

Gravatar Smils

2004. gada 14. septembrī, plkst. 20:44

Sakiet ko gribat, bet man atkal Lotus Notes liekas ideālas. Nekas labāks nav izdomāts.

Gravatar NezinKas

2004. gada 14. septembrī, plkst. 21:10

Vienīgais, kāpēc es vispār pārgāju no vienkāršā un ātrā Outlook Express bija tā čakarēšanās ar IMAP accountu - izlasītās ziņas nekādi negribēja atzīmēties kā izlasītas ar pirmo reizi. Un tagad mocos ar Thunderbird - pēc ilgas konfigurēšanas izdevās panākt aptuvenu līdzību ar pierasto programmu, taču bieži vien novērojami gļuki ar ziņām, kurās ir pielikumi - dažas no tām var izlasīt tikai iekš vecā labā OE. Un tad vēl tie debīlie failiņi Part1.dat, part2.html ...

Gravatar arnico

2004. gada 14. septembrī, plkst. 21:23

Īstenībā, man arī bieži gadījās problēmas ar pievienotajiem failiņiem iekš Thundarbirdas :( Iekš The Bat, gan tādu problēmu nav bijis! Vienīgā The Bat problēma kas man dažkārt gadās - kad nobrūk konekcija pie servera, Bats dažreiz atšaujas :(

Gravatar Smilgs

2004. gada 14. septembrī, plkst. 21:42

Vēl viens debīls failinš ir winmail.dat tā gan ir riktīga sodība zemes virsū, un viss tikai tamdēļ ka daži outlook lietotāji/administratori nejēdz noņemt vienu čekboxi :(

Gravatar Rukicc

2004. gada 14. septembrī, plkst. 21:58

OE ir viena nepatiikama stelle kad kopeejasi mailu apjoms sasniedz vienu konkreetu apjomu MB vai peec skaitas tas vienkaarshi aizlido....:D

Es protams vecus meilus neglabaaju, bet ir dazhi koleegji kas iemanaas saglabaat visa gada saraxti vienaa mapee, kaa ko taadu var normaali saprast un sekot liidzi nespeeju uztvert.....:D

Jaunais Thunderbird uz newsgrupaam tagad ir makten ziperiigs..:) tas priecee...

Gravatar rem

2004. gada 15. septembrī, plkst. 08:39

vai tik laacz nebuus paarcenties un uzlicis kaut kaadu nightly buildu, kas pilns ar memory leakiem. man thunderbirds parasti 20-30MB atminjaa..

Gravatar Delfins

2004. gada 15. septembrī, plkst. 09:29

uz linuxa TB stradā nevainojami (ātruma ziņā)

problēmas ir iekš Windowsa :)

Gravatar hmnc

2004. gada 15. septembrī, plkst. 11:31

agrāk lietoju The Bat! īstenībā tas bija pirmais mans klients. tad apnika - kaut kas man tajos Batos nesaista. pārgāju uz outlook express - vienkārši, ātri, saprotami. vairākus gadus lietoju outlook express, tad atkal mēģināju the Bat. atkal nepatika. tad darbā uzliku thunderbird - nepatika. tagad uzliku PocoMail (pēc pirmā komentāra ieteikuma :)) ) nu pagaidām patīkas. kā būs tālāk - redzēsim.

Gravatar Mr.Venom

2004. gada 15. septembrī, plkst. 13:19

/me lieto FoxMail, vismaz var noparolēt katru pastkasti atsevišķi, ir Bayes filtri, pgp iespējas un gana strongs searchs. http://fox.foxmail.com.cn/english/

Gravatar aicizz

2004. gada 15. septembrī, plkst. 15:28

foxmails ir baigi labs savienojumaa ar usb flashu, tjipa ja celjo un tev nav nets bet ir portatiivais- aizej uz neta cafe- novelc sev mailus uz flasha, peec tam mieriigi viesniicaa uzbaksti atbildes un naakamajaa dienaa no icafe aizsuuti visas smuki...

Gravatar codeine

2004. gada 16. septembrī, plkst. 02:12

piekriitu Delfinam, es arii lietoji tikai linux thunderbird un probz naf, ne atminjas, ne atrdarbibas. laacz, varu pateikt vienu, uz ko tas putns zeezh? uz logiem...;]

Gravatar iiik

2004. gada 16. septembrī, plkst. 09:29

Man akal ar Thunderbird probleema radaas ierobezhojot ienaakoshaa maila izmeeru. Tjip //read more// fii4a. par cik koleegas iemanaas izsuutiit visaadus klipinjus ne tikai uz darba mailu, bet arii uz privaato - naacaas izmantot, jo maajaas mDSL vienkaarshi stundaam man jamos kjekseeja nost no servaka. Nu un - ja mails garsh - jams apgriezh, bet pilnu messagi izlasiit nevar, jo kkas iisti nestraadaa un jams nespeej pilnu msg novilkt.