✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

SW patenti

2004. gada 27. septembrī, 21 komentārs

Heh. Redz, kā. Cilvēks ir centies un patentējis, rupji runājot, loterijas ar īsziņu starpniecību.

Software patentu bezjēdzību var raksturot viens moments. Paņemam un no blokshēmas vienu bloku izvācam, vai arīdzan veicam citas līdzīgas darbības. Un mums ir nepatentēts risinājums.

Faktiski tas ir daiļš veids, kā puļķēt potenciālos klientus. Ejam un sakām - "Mēs esam vienīgie, kas to drīkst!" Un uzķeras, kas ir interesanti. Pie kam, ja nemaldos, šādi patenti Eiropas savienībā pagaidām nedarbojas.

Un tad šis cilvēciņš ar savu patentu pilno mapi staigā pa uzņēmumiem un bakstot ar pirksu klaigā, ka, redz, esmu patentējis, esmu zīlonis starp skudriņām, viņi visi man maksās, jūs man maksāsiet, ja nu to taisīs kāds cits. U.t.t.

Smieklīgi, odnako. Un arīdzan mazlkuet bēdīgi.

Varētu patentēt arīdzan datubāzē esošu datu apstrādi, pievienošanu, dzēšanu un labošanu, izmantojot weblapu. Ar daiļu blokshēmu, kura sastāv no trim lielām daļām - lietotāja, interfeisa un servera ;)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar elfz

2004. gada 27. septembrī, plkst. 13:18

Opā! Ilgi nebij jāgaida. Šai gadījumā gan man kā nespeciālistam ir jautājums par prior - kāturviņu - nu vopšem šī sistēma taču tika realizēta citur jau iepriekš, līdz ar to uz kāda pamata patents?

Gravatar Krotow

2004. gada 27. septembrī, plkst. 13:21

Šeit pieminētais patents drīzāk ir smuki apstiprināts monopols. Ar domu, ka "nekas jau nav pārkāpts". Par tādiem jokiem jāsēdina, nevis patenti jādod.

Gravatar .M.

2004. gada 27. septembrī, plkst. 13:41

„Cilvēks, nolaizot marku, uzņem 1/10 daļu no kalorijas”, tā jokojot saka dietalogi, tad kāpēc neizmantot mūsu pakalpojumus?

Gravatar Pekauss

2004. gada 27. septembrī, plkst. 13:51

Nu nav nav tik traģiski kā tiek mālēts! Varas iestādes un LITTA strādā pie likumdošanas izmaiņām saistībā ar patentiem un tu nevarēsi patentēt šāda veida risinājumus. un arī līdz šim slēgtie patenti tiks pārskatīti un likumam neatbilstošie anulēti. Tad jau tikpat labi es varu patentēt excel tabulu. :))

Gravatar Inku Zelts

2004. gada 27. septembrī, plkst. 13:52

Satraukumam nav ne vismazākā pamata. Es, protams, nezinu, kas tur tajā sīkajā drukā ir rakstīts patenta blokshēmā, bet vienu es varu pateikt noteikti - likums nevienam nevar paredzēt monopolstāvokli apkalpot kādu likumu uz PATENTA pamata. Tas ir pretrunā ar Satversmi, kas paredz vienādas tiesības visiem likuma priekšā. Patenti jau arī ir tiesā apstrīdami, galu galā.

Gravatar Beard

2004. gada 27. septembrī, plkst. 13:53

Ne par tēmu, bet - "mazlkuet, zīlonis, pirksu" - Laaczam grūta 1mdiena?

Gravatar .l.

2004. gada 27. septembrī, plkst. 14:03

jā apstrīdami tiesā. reku meitene ar kaimiņiem apstrīdēja lēmumu blakus viņas mājai celt citu māju viņu viedokli neprasot. paņēma un apķīlāja dzīvoklīti dumpiniecei.

un apstrīdēt patentu? cik tur naudiņas, gadiņu un matu aizies...

Gravatar wx

2004. gada 27. septembrī, plkst. 15:45

heh kruta, patents 2004 gadaa iesniegts, un tur pat prior-art no 2003 gada...

Gravatar nitro

2004. gada 27. septembrī, plkst. 17:22

manuprāt tanī lapā āķis ir nevis tehniskais risinājums, bet gan princips, ka tikai viņi to drīkst darīt. varat jau rakstīt savu softu, bet "tehnisko datu apkopošana", kā tāda ir process, nevis softa izmantošana

Gravatar Kaklz

2004. gada 28. septembrī, plkst. 08:56

Tagad vajadzētu teiksim Inpoc vai kādam citam šo spēlīšu spēlētājam paņemt un viņiem šo patentu noņemt tiesas ceļā, lai aplaužas + pataisīt to par visiem labi zināmu gadījumu, tad arī varētu šitādas izdarības aplauzt jau pašā saknē.

Gravatar Helasie

2004. gada 28. septembrī, plkst. 09:08

Nesaspringsim. Latvijā, reģistrējot pat., netiek veikta expertise (atšķirībā no, piemēram, European Patent Office), tādēļ patentēt var paša sūdu. Papīra izsniegšana negarantē, ka pat. ir dzīvotspējīgs.

Konkurentiem tagad būtu jādodas pēc konsult. pie patentpilnvarotā un šis pat. jāapstrīd Pat. valdē vai arī jāgaida kad to darīs ši pat. īpašnieki.

Lācz te pareizi minēja, ka šis pat. drīzāki domāts ļaužu muļķošanai, jo piedāvāt pakalpojumu ir viena lieta, bet piedāvāt patentētu pakalpojumu jau ir oho-ho!!

Gravatar Helasie

2004. gada 28. septembrī, plkst. 09:10

Sorī, precizēšu 2.rindkopu - Konkurentiem tagad būtu jādodas pēc konsult. pie patentpilnvarotā un šis pat. jāapstrīd Pat. valdē vai arī jāgaida kad šī pat. īpašnieki PAŠI CENTĪSIES AIZSTĀVĒT SAVU "AIZSKARTO" PAT.

Gravatar hvz

2004. gada 28. septembrī, plkst. 09:21

Konkurentiem nekur nav jādodas. Ir tik jātaisa augšā tāds pats pakalpojums. Tad lai patenta īpašnieks pēc tam dodas uz ekspertīzi un īd :)

Gravatar hvz

2004. gada 28. septembrī, plkst. 09:21

P.S. - ko laaczam kalendārs atpalicis?

Gravatar MZM

2004. gada 28. septembrī, plkst. 10:26

Vai šo nevarētu izmantot priekš anti e-patentu kampaņas Latvijā? Tiem, kas vēl tic e-patentu lietderībai - vai Jūs tiešām domājat, ka iekš ES būs savādāk? Tāds naivums Jūsu vecumā?

Gravatar captsolo

2004. gada 28. septembrī, plkst. 11:39

Normāli jau patentus raksta tā, lai tos nevarētu apiet kā laacz raksta "no blokshēmas izmetot vienu bloku".

Ja jau cilvēki maksā par patentu, tad viņi cenšas ar patentu noklāt lielāko iespējamo "laukumu". ASV nebūtu nekāds brīnums, ja nopatentētu "loteriju rezultātu apkopošana un apstrade, izmantojot personālās mobilās iekārtas".

Gravatar kristapz

2004. gada 29. septembrī, plkst. 04:28

captsolo:

ASV jau sen ir visi iespejamie patenti ko var un nevar iedomaties, arii shaads. tas jau ir sen zinaams kuriozs, jo nu dazi patenti, kas piemeram ir saistiti ar IT, skan vairak ka smiekligi :)

Gravatar joks

2004. gada 29. septembrī, plkst. 11:46

Tā ir abstrakta filozofēšana par pašizdomātu problēmu. Nevajag aizmirst, ka par patentēšanu ir jāmaksā, jāmaksā par patenta uzturēšanu spēkā arī. Nemaz nav tik vienkārši noklāt lielāku laukumu, - tas maksā milzu naudu. Tā ir ivestīcija ar tālām un bieži nepāredzamām sekām, kura katram nav pa kabatai. Pie tam varbūt nevienam tavs patents -sūds nebūs vajadzīgs, un apiet primitīvu patentu nav nekāda problēma.

Gravatar Qued

2004. gada 30. septembrī, plkst. 10:30

Pēdīgajā e-pasaulē bija par patentēšanas štellēm rakstīts. Patentēt varot jebko, kas nav acīmredzams, ir būtisks jaunums ir ir praktiski noderīgs. Eiropā kā reiz patentus reģistrējot bez kādas tur pārbaudes, iekasējot par to laikam 50 jevrikus. Esot reģistrēti ap 30 000 patentiem uz visdažādākajiem sū... un pagājušajā piektdienā bija balsojums par ES direktīvu, kas varētu ļaut šiem patentiem stāties spēkā. Kāds zina, nobalsoja par vai pret? Ļoti cienījams LU FMF mācībspēka pārstāvis nosauca šo balsojumu par programmētāju profesijas nākonti izšķirošu.

Gravatar Students

2004. gada 1. oktobrī, plkst. 19:00

Un kad man būs tik daudz piķis, lai patentus pirktu... Patentēšanu nokļūšanu no viena Vanšu tilta gala līdz otram izmantojot jebkuru transporta veidu un pārvietojoties pa jebko, kas atrodas tiltam virspusē vai sānos, tai skaitā vantis un gaiss 1m augstumā. Blokshēmas, referāc u.c. figņas man ar būs :)

Un tad visi varēs man maksāt par tilta šķērsošanu vai arī braukt kaut kur apkārt, vai pie apakšas pieķerties un kaut kā rāpot uz otru galu :D

Gravatar CaptSolo

2005. gada 24. jūnijā, plkst. 23:50

Laacz,

Tuvākajā nākotnē ES grasās izlemt kā būt ar softa patentiem. Kādas ir Tavas domas topošās direktīvas sakarā? Kā nekā, ja kautko vēl var darīt lietas labā, tad to jādara ļoti ātri.