✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

When remix does not take you anywhere

2004. gada 28. septembrī, 7 komentāri

Ja iekš TPD Versions Reznors un co paši ir izvirtuši (tiesa, ne tik traki, kā iekš Fixed), tad Aphrodite The Perfect Drug miksam ar oriģinālu nav absolūti nekā kopīga, ja neskaita pāris iesamplētus Reznora balss gabsīšus. Šis gabsis nāk, kā zināms, no DJ-only vinila relīzes, kura tika piesūtīta tikai radiostacijām un pārdošanā nav bijusi (vismaz oficiāli:).

Kā šodien atminos to dienu, kad pirmo reizi šo dziesmu izdzirdēju, ja nemaldos, pa radio Skonto, savulaik naktī skanējušajā raidījumā, kurš vēlāk pārtapa par casablanca 2000. Pirmā reakcija bija sasliešanās gultā uz elkoņiem un sauciens - bet tas takš Reznors! Tad zvans uz Skonto un atbilde, ka jā. Tas ir viņš.

But that was then and this is now

Aphrodite viedoklis par dziesmu, oriģināls un vārdi.

Un kālab es to visu rakstu? Tālab, lai paustu visiem sen zināmu patiesību - miksi tāpēc arī ir miksi, ka nehavo teju vai neko kopīgu ar oriģinālu.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ai

2004. gada 28. septembrī, plkst. 10:20

pirmo rindkopu jāizlasa ir 5 reizes un tad var apmēram saprast..

Gravatar Kreisaa Feja

2004. gada 28. septembrī, plkst. 17:44

a kas ir "gabsītis"?

Gravatar nitro

2004. gada 28. septembrī, plkst. 18:01

ja remikss/kavers ir līdzīgs oroģinālam, tad tas ir vēl lielāks sviests, jo daudzas mūsdienu (vai tikai?) grupas atrok kādu vecu populāru gabalu, paši iespēlē un taisa baigu naudu, paši tur neko neuzlabojot (prātā nāk A1 pirms dažiem gadiem taisītā A-ha dziesmas Take On Me versija, kas kopē oriģināla piegājienu)

vienīgais attaisnojums kaverversijas veidošanai ir jaunu vaibstu piešķiršana dziesmai.

Gravatar Pecis

2004. gada 28. septembrī, plkst. 18:55

Nejaucam kopā remiksus un remeikus. Pirmie ir laba manta, piemēram, es pēdējos mēnešus esmu vienkārši kaifā par Deivida Holmsa 'If you tolerate your children will be next' no Manic Street Preachers. Dziesma pati par sevi ir cewl, bet nu remikss liek skudrinjaam skraidiit pa muguru. A no originaala ir palicis... bungas, bass un elektriskaa ergjeliite, un tas veel samikseets ar franchu vai spaanju dzejoli, un taa devinjas minutes. Fantastika.

Bet lielākā daļa remeiku sanāk ļoti sūdīgi, tāpēc, ka cenšās attaisnot tā veidošanu + cenšās kāst piķi. Bet protams, tas neizslēdz laba remeika iespējamību.

Gravatar %40

2004. gada 29. septembrī, plkst. 03:52

Nu bet ko tu gribēji saklausīt tajā gabalā? Aphrodite ir Drum&Bass projekts, kas taisa attiecīgu muzonu.

Gravatar Inku Zelts

2004. gada 29. septembrī, plkst. 10:15

Abiem minētajiem māksliniekiem ir daži gabali, kas retām reizēm ir klausāmi. Savukārt, saliekot abus kopā sanāk īstena kakofonija. Dodu deviņas zvaigznītes. No iespējamām tūkstots.