✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Cosmos

2004. gada 1. oktobrī, 19 komentāri

Līdz brīdim, kad izdzirdēju Billy Jean mūsu vokāli neinstrumentālā ansambļa Cosmos izpildījumā, nekādi nespēju novērtēt viņu spējas. Teiksim tā - puiši ļoti sekmīgi ekspluatē savus vokālos talantus un ir atraduši Latvijas mūzikā līdz šim faktiski tukšu nišu. Un nekas vairāk. Vienveidīgi un pat, ja godīgi, nekā izcila.

Taču, Džeksona dziesmas pārdziedājums ir über. Lai arī tikai viena pati dziesmiņa...

Neskatoties ne uz ko, ir viena lieta, bez kuras puiši manās acīs nu nekādi neizpelnīsies neko vairāk par nav slikti. Oriģinalitāte. Lūk, ko vajag. Nepieciešams atļauties improvizēt. Kā ēst, nepieciešams. Citādi ātri vien tas pasākums beigsies. Talants mūsdienās vēl nav viss. Vai arī - vairs nav viss...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar q

2004. gada 1. oktobrī, plkst. 18:31

Kamēr netiku aizvilkts uz vienu no cilvēku pārpildītajiem koncertiem, arī biju diezgan skeptiski noskaņots. Gāju ar domu - kārtējais garlaicīgais pasākums, bet nē! Izrādījās viens no labākajiem šovasar redzētajiem/dzirdētajiem mūzikas pasākumiem. Tur nu no pieminētās vienveidības un neoriģinalitātes nebija ne smakas. Un tas //Billy Jean// nebūt nebija tas labākais un izteiksmīgākais covergabals. Taa kā ļoti gribētos oponēt šim apgalvojumam "nekā izcila". Arī tu Laacz esi izcils, jo esi vienīgais tāds :)

Gravatar nitro

2004. gada 1. oktobrī, plkst. 20:32

teteikšu, ka viņiem improvizācijas ir maz. ok, man arī nepatīk, ka viņi ar populāru dziesmu palīdzību taisa naudu, bet laiku pa laikam tur sanāk patiesi kaut kas labs

Gravatar bush

2004. gada 1. oktobrī, plkst. 20:39

a vinji to duci duci ieksh billy jean arii pashi taisa, vai tur ir kaada bungmashiina. ja taisa, tad vaajpraataa malachi. kaa tur iisti ir?

Gravatar uks

2004. gada 1. oktobrī, plkst. 20:49

bush, viņi tik tiešām to duci taisa paši. un ar improvizāciju nenodarbojas. tas, ko mēs dzirdam, tiek saukts par aranžējumu. improvizācija būtu, ja tas viss notiktu bez pieraksta uz papīra un kā dziedātu, tā arī ierakstītu. katra improvizācija ir unikāla. 2 vienādu nav.

Gravatar Benvenuto

2004. gada 1. oktobrī, plkst. 21:35

mani shkjebina pats grupas nosaukums. kaut kaa jeeli un roziigi izklausaas. kaa no popcorn zhurnaala. bet dzheksona gabalu bija interesanti paklausiities, citus neesmu dzirdeejis.

Gravatar Pecis

2004. gada 2. oktobrī, plkst. 10:30

Nu manuprāt, zēniem viss vēl priekšā - improvizēt var tikai tad, kad nu ir ļoti labi sadziedājušies. Katrā ziņā sirdi priecē profesionāls dziedājums, tas viens, otrs, zēni sevi giga mega neslavē, bet strādā. Gan jau laacz viņi arī atradīs savu oriģinalitāti, piemēram, Jūrmala viņiem lieti noderēja, jo viņi pāris štampus par sevi jau salauza.

Es atļaušos apgalvot, ka šādas grupas pašlaik vispār nav Baltijā - tāpēc tā tukšā niša jāskata plašākā mērogā.

Daudz viņiem izturības, izdomas un neapstāties galvenais.

Gravatar zigiz

2004. gada 3. oktobrī, plkst. 14:15

mm nu ir okei vinjiem viss! man jau patik it sevikshkji paris dziesmas!? ir velvieni dzheki kas ar sho te nodarbojas (protamz ir jau ari veel):http://www.themagnets.com tik vinjiem nedaudz vairak pop`iska stila taas dziesmas, bet ir ari dazhas normalakas!

Gravatar juziks

2004. gada 3. oktobrī, plkst. 17:11

Čomiņi dzied OK. Galvenais ka tīrskanīgi. Mana dzirde to novērtē. Un mākslinieciski

Gravatar aabele

2004. gada 3. oktobrī, plkst. 18:29

varētu būt, ka drīz izkritīs no modes...

Gravatar Vistu Zaglis

2004. gada 3. oktobrī, plkst. 19:10

Bet nosaukums viņiem tiešām ir traģisks. Es jau saprotu, ka vēl maziņi un tā, bet tomēr.

Aber Billy Jean ir vērtība par sevi, to arī nedrīkst aizmirst.

Gravatar nosaukums

2004. gada 3. oktobrī, plkst. 23:54

tie vaideetaaji par nosaukumu vareetu nosaukt savus variantus, lai juut, ka tieshaam vinjiem ir kaukaads pamats nolikt Cosmos nosaukumu. vai ta tieshaam buutu megafantaazijas lidojumi un zupernosaukumi??

Gravatar Avellano

2004. gada 4. oktobrī, plkst. 08:35

Kaut kā līdz ar Cosmos parādīšanos nav vairs dzirdētas pārējās Latvijas vokālās grupas, kuras arī rādīja atzīstamu sniegumu. Varbūt vienīgi mazāk popsīgu.

Gravatar riexc

2004. gada 4. oktobrī, plkst. 09:34

es atkal 6dien eju iekš to Pūres krogu, kas pie Jāņa, un aš abstulbstu - tur viss Cosmos sēž priekšā:)

Gravatar mmk

2004. gada 6. oktobrī, plkst. 12:22

latvija ir atsaldētā šlāger-popa citadele! jeij!

Gravatar Kaupix_girl

2004. gada 26. oktobrī, plkst. 23:33

puisi ir malaci, bet ir viens BET... Ar labu dziesmu vienmer var nopelnit.. viniem ir vajadzigas sava dziesmas! kapec "jaunaja vilni" publikai tik patika Billy Jean...? Tapec, ka vini jau sen to zinaja...:)

Gravatar amber

2005. gada 30. jūnijā, plkst. 14:36

Pretīgi klausīties tos skauģus, kas paši neko nevar sasniegt un tikai noliek citus...Cosmos ir malači. Novēlu puišiem visu to labāko un lai izdodas sasniegt vēl augstākus mērķus!!! ;)))

Gravatar lietuvis

2005. gada 1. oktobrī, plkst. 01:08

nu ko ko.. gerai pavare jusiskiai :) tai tiek ir teiksiu..

Gravatar ZANE

2006. gada 24. februārī, plkst. 17:29

Pievienojos Amber. Un nekādīgi nesaprotu, kas ir ko piesieties nosaukumam. Beidzot ir parādījusies kāda grupa, kas pārmaiņas pēc arī dzīvajā ir spējīga nodziedāt pēc augstākās kvalitātes. Neatceros, kad vispār kaut kas tik labs ir skanējis. Un nu jau ir arī viņu pašu dziesmas. Visu manu cieņu COSMOSam!

Gravatar rendez - vos avec moi

2006. gada 26. februārī, plkst. 10:10

Cienu COSMOS puishus! Tieshaam - visu cienju! Tad, kad Latvija paradisies k-kas labaks, tad varbut varetu sakt kritizet! :)