✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Bourne Supremacy

2004. gada 19. oktobrī, 16 komentāri

Sākšu ar to, ka, kā jau bija gaidāms, filma ir gana OK. Mets Deimons savā lomā tik tiešām iraid labs. Itin kā bezmaz vai jāsaka, ka prasts spiegu stāsts. Ja nebūtu pārdomātu detaļu, mazliet iz dzīves skarbās realitātes un milzums smieklīgu momentu :)

Sāksim ar to, ka mani klaji kaitināja tas, kā galvenie ļaunie runāja krieviski. Ļežaķ vietā konstanti teikt vņiz... Nē, protams - nedrīkst noliegt faktu, ka šoreiz krievu valodas izruna bija par vairāku desmitu galvas tiesu labāka, nekā citās filmās. Bet tulkotāja vārdu izvēle bija vienkārši kaitinoša.

Jāatzīst arīdzan tas, ka kameras darbs, sekojot pēdējām modes tendencēm, šķiet tik amatierveidīgs, ka brīžiem šķiet, ka filmējis tik tiešām talantīgs amatieris :)

Smiekli pārņēma manas kuslās miesas brīdī, kad, no Bourna, kurš dodas prom pa apsnigušu Maskavas pagalmu, kamera paceļās uz augšu, lai aptvertu diezgan ticami paaugstinātu blokmāju :) Pie kam, no deviņiem stāviem viņi pacentušies uztaisīt vismaz divdesmit :P

Filmas kronis laikam ir pakaļdzīšanās pa Maskavu. Bruņutaksometrs Volga un daiļais duelis tunelī. Vairākas vietas, kurās darbība it kā notiek Maskavā, patiesībā ir Berlīnē.

P.S. Titros figurēja tādi amati, kā 2nd 2nd assistant director (jā, divreiz 2nd) un 2nd assistant camera clapper.

Diez vai es kādreiz šo filmu skatīšos otrreiz, lai arī tā pat nevar tikt nosaukta par sliktu... Labāk izlasīšu abas grāmatas, ja sanāks. Taču, The Bourne Identity gan atkārtoti noskatīšos.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Creator

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 08:45

cik es zinu (protams ka es varu kļūdīties) tad Maskavā ir arī 16 stāvu blokmājas! - tad kāpēc lai viena no tām nevarētu būt iekš filmas? P.S. nostījos to filmu pāris ned back - vērtējums - max 3 no 5. - nekā īpaša

Gravatar laacz

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 08:48

Creator: arī Latvijā ir 12 un 16 stāvu blokmājas, bet tie ir vizuāli savādāki projekti. Iedomājies Purviema garās (pieci un vairāk podjezdi vienā rindā) deviņstāvenes, pieliec klāt vēl divtik stāvus un būs tev smuks milzīgs un nereāls dzīvokļi masīvs :)

Gravatar N

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 10:57

intereses peec ierakstiiju 20 этажные дома в москве (20 etazhnije doma v moskve) jandeksa mekleshanaa un atradu ka maskavaa arii 23 stavu majas ir un ne maz :)

Gravatar murmulis

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 10:57

koleegjis teica, ka maskavaa meedz buut arii taadas daudzstaavu maajas, ka ziepniekkalna kjiinas muuris liekas iiss un mazs. un par bourna graamataam - taadas ir 3 gabalas un par 3. arii gan jau ka buus filma, tad kad shii buus nopelniijusi kaadus 300% no investiicijaam...

Gravatar murmulis

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 10:59

FYI: ziepniekkalnaa ir maajinajs taa 9/10 staavi un apmeeram tik pat kaapnjutelpas (necaurstaigaajamas)

Gravatar murmulis

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 10:59

FYI: ziepniekkalnaa ir maajinajs taa 9/10 staavi un apmeeram tik pat kaapnjutelpas (necaurstaigaajamas)

Gravatar murmulis

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 10:59

FYI: ziepniekkalnaa ir maajinajs taa 9/10 staavi un apmeeram tik pat kaapnjutelpas (necaurstaigaajamas)

Gravatar Livingston

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 11:22

Patiesībā filma baigā buļļa kaka. Pirmais Bourn's bija daudz labāks. palika kauns no draugiem, kuriem ieteicu noskatīties pamatojoties uz iespaidiem par pirmo filmu. Un vairums piekrita, ka šī ir nekas, ja salīdzina ar pirmo :(

Gravatar Pckiller

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 14:30

Man patika tas, ka šaušana bija realistiska. Vienriez kā laika ar snaipu pa autinju, tā vecenei smadzenes pret priekšējo logu, tāpat bija, kad Bornam plecu cauršāva. Nebija tā kā atstāj magazīna apveri, bet vēl kā skrien tā skrien.

P.S. Filmās jau parasti pistoles magazīnā ietilpst virs 50 lodēm, reāli laikam bij 15 magazīnā, neatceros vairs īsti.

Gravatar Pckiller

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 14:30

Man patika tas, ka šaušana bija realistiska. Vienriez kā lika ar snaipu pa autinju, tā vecenei smadzenes pret priekšējo logu, tāpat bija, kad Bornam plecu cauršāva. Nebija tā kā atstāj magazīna apveri, bet vēl kā skrien tā skrien.

P.S. Filmās jau parasti pistoles magazīnā ietilpst virs 50 lodēm, reāli laikam bij 15 magazīnā, neatceros vairs īsti.

Gravatar Pckiller

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 14:31

Šid, es lāme, 2x komentu iepostēju

Gravatar janko

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 14:31

Treshaa filam jau tiek filmeeta (var buut jau uzfilmeeta). Peec gada gan jau buus arii sheit. Vienaa epizodee zuda ticamiiba - daudzdziivoklju bloku maaja, kurai kaapnjutelpas logos deg lampinjas VISOS staavos. Neticaas. :)

Gravatar Krotow

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 14:32

Maskavā tiešām ir 16 un 20-stāvu māju "mūri", kur mūsu Pļavnieki un Ziepniekkalns tuvu nestāv. Tā ka vismaz tai punktā viņi nav šmaukušies. Pats, ciemojoties pie radu draugiem, tādas redzēju vēl CCCP laikos.

Gravatar Mef

2004. gada 19. oktobrī, plkst. 22:31

Es varu piekrist JANKO. Man arii visjociigaak likaas ka kaapnju telpaas dega VISAS gaismas, kas likaas nereali :) Bish arii neticami bija ka gaazes vada trubu var atskruuveet ar 2 rocinjaam veesaa mieraa. Bet interesanti bija turpinaajums, kad tika ievietos zhurnaals ieksh tostera, kas liek spaagt jau no ieprieksmineetaa gaazes turbas izpluustoshajai gaazei. Par filmeeshanu Berliinee nezinu, bet pa MY3 TB skatiijos apskatu, par filmu un tika izteikta nozheela par to ka, filmeets esot ticis Maskavaa, bet uz filmas prezentaaciju Krievijaa Deimons neesot ieradies, deelj nedroshaas situaacijas ar cechenu terora aktiem. Kaa saciit pashi vainiigi. Un protams banaalaa fraaze beigaam I'M SORRY, par novaaktajiem vecaakiem.

Gravatar Pofig

2004. gada 22. oktobrī, plkst. 09:56

Njaa... Man nebija skaidrs, kapeec nevar atlauties krievu tekstus uzskaņot pa virsu... vai tiesaam tehnika nav? Jeb krievu amerikaa truukst? Nesaprotami... Tad vel kaa jau laac mineej, tas operators. Briiziem kautinju laikaa nevar saprast kursh kuru sit un kursh ir labs, kursh slikc. Tad jau vel likaas ka dikti daudz tika raadiits kaa cilveeki pastaigaajas pa ielaam, parkiem, metro... Nu un protams taa volga... :o))))) Golfi sadalaas gabalos, bet VOLGA! Volga peec vairaakkaarteejiem frontaaliem un saaniaaliem triecieniem ir pilniigaa brauksanas kaartiibaa un iet tikpat labi, kaa mersedesveidiigais dzips! Vel vairaak - volga nostumj mersedesiigo dzipu saaniski kaadus 100 metrus un ietriec sienaa. Dzips lupataas, bet volgai protams ka nekas. Riit pirkshu volgu... :o)))

Gravatar vecais perdelis

2004. gada 23. oktobrī, plkst. 09:02

Nu, džekiņi, Maskavā esu bijis dauctun ziniet - mājas tur default ir 20 stāvu. Vienā mikrorajonā Marjino (tipa Pļavnieki, ja salīdzina ar Rīgu) dzīvo ap 2 000 000 cilvēku... Tagadīņ tur ceļ dzīvojamās mājas kvartāls*kvartāls, tā kā nebrīnieties,ja turneesat bijuši. Nu un "volga" IR tanks. Mož jūs visitik jauniņi,ka nezinat? No tiem defektiem,kas bija redzami filmā, tā toč neapstāsies. Vot stūres pastiprinātāja gan nav un tur ar sašautu roku... Vispār jau filma buļļkaks, bet priekš 2. sīkvela poķaņet.