✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Vēl viens WAP hints

2004. gada 21. oktobrī, 6 komentāri

Itin kā viss ir dikti vienkārši. Ja mēs esam iemācījušies WML'izēt saturu, izsniegt to mobilajam tālrunim, pie kam, liekot tam rādīt nepieciešamo enkodingu, varam klapēt plaukstiņas un lēkt gaisā, ne?

Ņifiga :) Ir tāda lieta, kā maksimālais WML deck (kāršu kavas:) izmērs (attiecas tikai uz WML, ne XHTML MP). Deck ir WML dokuments (kā zināms, tas sastāv no card elementiem, no kā arī deck).

Piemēram, mazākais līdz šim sastaptais ir 1397 baiti. T.n., ka WML dokuments, ja tas ir lielāks, visticamākais, ka uz šīs ierīces vispār netiks attēlots (kļūdas paziņojums No WML content arī savā ziņā ir attēlošanas metode>:). Nokia 3200, piem., spēj parādīt 5600 baitus, 3300 - 32768, 3610 - 2868. Lieki minēt, ka šī vērtība mainās ne tikai no modeļa uz modeli, bet tā var atšķirties pat viena tālruņa dažādu izlaiduma datumu starpā. Nerunājot nemaz par konkrētā modeļa improved versijām, vai dažādiem tirgiem domātajām.

Tas tā - viela pārdomām :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kirils

2004. gada 21. oktobrī, plkst. 12:47

headeros tiek padota mobila specifikaacija vai links uz to. no taa tad arii kozham.

Gravatar laacz

2004. gada 21. oktobrī, plkst. 13:03

Kirils: ja Tu domā UAProf, tad ir ļoti daudz populāru mobilo ierīču, kam tādas herņas nav vai arīdzan uz to netiek norādīts request hederos (Samsung, LG tālruņi, u.t.t.) Nokia, SonyEricsson, Philips, u.c. ir pirmrindnieki (http://w3development.de/rdf/uaprof_repository/)

Gravatar V.

2004. gada 22. oktobrī, plkst. 11:10

Laacz: teu ar šīm lietām ņemoties nau nācies saskarties ar minimālo datu apjomu, kas nosūtāms (saņemams klienta galā) vienā paketē caur GPRS? Un ja ir tad moš ka ir veids, kā to apiet? Ir nepieciešamība sūtīt bieži bet ļoti neliela apjoma datus, a tur minimālā pakete bija kaut kādi 64Kb vai kas taml, katrā gadījumā stipri par daudz.

Gravatar NezinKas

2004. gada 22. oktobrī, plkst. 12:44

Nu un kāds tad ir jēdzīgākais risinājums? Taisīt lapu tā, lai lietotāji paši izvēlas datu paketes izmēru? Vai arī ignorēt normālu telefonu īpašniekus un visiem rādīt minimālo deck?

Un ko reāli nozīmē deck izmērs, vai tas ir visa visa wml faila fiziskais izmērs vai arī tikai tas, kas atrodas starp <card ...>...</card>?

Gravatar 10

2005. gada 23. jūlijā, plkst. 07:15

The text was good, but i stil cant find the play ipdates. looking for it dude.

Gravatar 10

2005. gada 25. jūlijā, plkst. 03:34

Nice one, but what about der weg ? anywya, congrats from me.