✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Scaling PHP

2004. gada 27. oktobrī, 3 komentāri

Mazliet iz Flickr arhitektūras. Interesanti. Atbilde uz mūžseno jautājumu par to, vai PHP/MySQL ir pietiekami skeilabls (lai arī horizontāli, bet nu tomēr)? Dikti interesanti bij palasīties...

Ja nu vienīgi, es varētu iepīkstēties, ka PEAR::Mail::mimeDecode nebūt nav labākais un optimālākais no iespējamajiem variantiem (tiesa, ja ņem vērā viņu vajadzības, tad laikam gan ka neko stipri vairāk nevajag:).

P.S. Gribētos visu prezentāciju ar autora komentāriem noobzervēt. Šis tas tā vien prasās pēc detalizētāka paskaidrojuma :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar CaptSolo

2004. gada 27. oktobrī, plkst. 10:30

Būs jāievērtē. :)

Vai par Orkut arhitektūru nekas nav manīts? Arī to būtu interesanta palasīties.

It kā jau Orkut reizēm bremzē, bet ņemot vērā to, ka tur ir 2M+ lietotāju un plašāks informācijas klāsts, tad uz draugiem.lv fona viņš vienkārši lido.

CaptSolo http://captsolo.net/info

Gravatar j the king

2004. gada 27. oktobrī, plkst. 12:13

interesanti. bet db master/slave gan liekas aizdomiigi. repliceejot taksh shaa vai taa tie insert/update/delete buus jaapalaizh arii uz slave serveriem - mysqlam caur binary logu. iespeejams ka neesu taa iisti iebraucis tajaa mysqla master/slave, varbuut vinsh tur "kautkaa savaadaak" to visu dabon gatavu

Gravatar j the king

2004. gada 27. oktobrī, plkst. 12:15

sorry par translitu, aizmirsās, ka jāiespiež tas čeckbox zem formas. vai to tiešām to nevarēja uzlikt automātisku? ;)