✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Lupus

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 02:31

Laa, moš piebremzē?

Ko tu centies attaisnot?

Gravatar laacz

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 02:34

Kas Tev liek domāt, ka es kaut ko cenšos attaisnot? :)

Gravatar Lupus

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 05:28

"liels, lielāks un PHP"

Saliekot to kopā ar puskokvalodu slavinošiem postiem...

Gravatar laacz

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 05:36

Heh. Ieraksta virsraksts ne vienmēr atspoguļo manu viedokli uz kādu jautājumu. Tas var būt arī sarksms, ironija, vai kas cits.

P.S. Ja es ar šo //puskokvalodu// varu sasniegt visus uzstādītos mērķus bez //jebļas//, tad, ja man ienāks prātā to slavēt, es to arī darīšu.

Gravatar Lupus

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 06:34

Parunāsim par SPP sourci un tās kvalitāti?

http://journal.bad.lv/users/einherjar/6016.html (neaplecies, šitais nav personīgi - vienkārši bij garlaicīgi)

Gravatar laacz

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 06:40

Lupus: kāpēc par jamo ir jārunā? Ņemot vērā jamās vecumu. Bet nespēja redzēt PHP vietu WEB aplikāciju lauciņā ir vairāk nekā tuvredzība. Neba nu tāpēc cilvēki (protams, visi viņi ir neskaitāmas reizes stulbāki par Tevi) aizvien vairāk lielos projektos izvēlas tieši PHP, nevis ko citu.

Gravatar Lupus

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 06:47

Dēļ izmaksām (kas, starp citu, ne vienmēr ir stulbi, bet reizēm tuvredzīgi). Vienmēr ir lētāk samaksāt apkārt klīstošajām PHP koderu armādām kas ar kvantitāti aizstāj kvalitāti. Un uz tā pamata klaigāt par valodas tehnisko pārākumu par jebko ir vienkārši absurdi. Tas viens. Otrs - par to pārliecināties varēsim pēc pāris gadiem, bet izskatās ka drīz aplikācijas kas steidzīgi tiek pārrakstītas no PHP uz kaut ko nopietnāku pārsniegs to skaitu kas tiks taisītas iekš PHP. Katrā ziņā šobrīd vēroju trīs projektus kuros tiek izmantots PHP, viens tiek pakāpeniski aizstāts ar ASP, otrs pārrakstīts no nulles iekš Java, un trešā dēļ man regulāri sāp galva jo nu nestrādā viņa kā vajag. Un ne jau kodā tā vaina.

Gravatar Lupus

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 06:47

Piebildīšu ka otrā un trešā dienā apstrādā ap 300K-500K pieprasijumu ;D

Gravatar laacz

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 06:50

Ja visas masas pārmestos uz //kaut ko nopietnāku//, tad tieši tāds pats iespaids tev būtu par Javu, vai ko nu tur masveidā sāktu lietot. Nejau iekš PHP ir tā vaina. Bet gan iekš tiem, kas iekš PHP raksta.

Gravatar bb

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 06:51

...visam ir sava vieta, gan php gan javai gan arī .NETam... cik man nācies secināt no manas programmēšanas pieredzes un parunāt ar cīņubiedriem, visvienkāršāk (un daudz daudz ātrāk) web risinājumus ir veidot asp.NETā - i funkcionalitāte nodalīta no html, i visādu labu lietu kā piemēram dataseta pieejamība, i koda kompilācija....i bet tās nu tikai tādas manas necilas domas

Gravatar Lupus

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 06:58

Tu gribi teikt ka javu masveidā nelieto? Piedo, lā, problēma ir arī iekš PHP. Nu nevar būt valoda tik kreisi izdrāzta, ka viņā vienīgais variants kā var brīvi rakstīt ir caur to pašu, rektālo, atveri. Un aplikācijas arhitektūra tiek risināta ar require_once() (ja aizdomājās vispār TIK tālu). Un tā jau nav programmētāju vaina. Klašu lietošana atkrīt pēc pirmajiem pāris eksperimentiem un iegūtajiem rezultātiem, bet neesmu redzējis web developeri kam vispār smadzeņu būtu pietiekami lai strādātu ar freeflow piegājienu. Koda pārskatāmība - nav, galvu prasošu lietu tikpat kā nav, vienkāršība un uz priekšu.

Gravatar laacz

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 07:08

Lupus: a) Aplikāciju veidošanas metodes ir daudz un dažādas. (Pieņemu, ka Tevis minētais //freeflow// ir tieši programmēšanas metodika). Nav pareizu, vai nepareizu. Ir tikai Tev saprotamas un pieņemamas, un ir pārējās. b) Tas, ka Tu nevari brīvi rakstīt, neliecina, ka neviens nevar. Tas pat nenorāda uz to, ka tas ir grūti. c) Klases <g> //Have You heard of PHP5//? d) Tas, vai Tu kodā izvēlies izmantot bremzējošas klases, vai arī vienkāršas ašas funkcijas, nebūt nenorāda uz valodas kroplumu.

Jā, un par rektāli domājošu subjektu var nosaukt arī Java koderi, kurš kodējot citās valodās, nemāk neko citu, kā tikai klases, klases un vēlreiz klases. Arī mājās pirms sākt ēst, rpocesu atvasina no klases Patērētājs.

Gravatar sklp

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 10:01

Tagad kādam kaut ko par pitonu būtu jāpasaka, ja? :)

Gravatar Maita

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 14:35

sklp :)

//But when you choose a language, you're also choosing a community. The programmers you'll be able to hire to work on a Java project won't be as smart as the ones you could get to work on a project written in Python. And the quality of your hackers probably matters more than the language you choose. Though, frankly, the fact that good hackers prefer Python to Java should tell you something about the relative merits of those languages.//

Java vietā ielieciet PHP, m'key? :)

Gravatar Munthon

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 15:39

Savā ziņā Lācz ir taisnība. Katrai valodai taču ir savi mērķi un pielietojumi, pat tad ja tās visas mērķē uz to pašu sfēru, ko sauc par Web aplikācijas. Bet no otras puses - nu tād pieklājīga izmēra projektu gan nēsu redzējis iekš PHP. Nu nav tādu. Mans viedoklis šai viedoklī - ja vēlies pietiekami pieklājīga sizskata lapiņu uzcept, pakrāmēt apakšā kādu DB, moš kādus meiliņus sūtīt. Tikmēr jau var iztikt PHP. BET, ja nu savaigās ko pamatīgāku - sinhronizāciju starp datubāzēm, ārējo resursu (web servisu u.c.) izmantošanu, ja nepieciešamas augstākas prasības uz konkurējoso lietotāju skaitu utt., tad gribot negribot jāizvēlas kas smagāks. Es piedāvātu Javu (Jo tā ir mana sfēra), bet citam tomēr patiks .NET

Gravatar jnk

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 16:03

sāksies atkal vecais fleims? :S

Gravatar ulzha

2004. gada 29. oktobrī, plkst. 18:30

Munthon - tu palasīji to prezentāciju vispār? Kurš no taviem "nopietnākiem" tur netika apsvērts? Man šitā stilošana atgādina telefona pirkšanu par 200 Ls, ja var nopirkt mazcenas un visu to pašu izdarīt.

Gravatar lasītājs

2004. gada 31. oktobrī, plkst. 16:01

Vajag kaut kādu vietni, kur regulāri varētu lasīt Lupus un laacz diskusijas par PHP. Kopš Lupus nav savas lapas, viņa emocionālajai cīņai par PHP iznīdēšanu nav izteiktas plaknes, kur projicēties. Tas, ko laacz saka ir taisnība, bet ir vajadzīgi tādi veči kā Lupus, kas visu laiku īd un uzdod labus jautājumus, kas regulāri jāpārjautā, lai neiedomātos, ka kaut kādā brīdī viss ir OK. Ā un vēl. Darvas vietā. Mucā vai kādā mazākā ķobīti. Python mājaslapām ir sūds, pilnīgs sūds ;] Tas ir tad, ja ņem vērā mājaslapu skaitu, kas jāuzraksta, lai apmierinātu pieprasījumu pēc tām pasaulē (un python community neatsaucību savu dalībnieku skaita paplašināšanā). Python ir rakstīts, lai nebūtu saprotams visiem.

Kas var būt smieklīgāks par speciālistu, kuram nepatīk, ja viņa specializāciju apgūst katrs muļķis?

Gravatar Lupus

2004. gada 31. oktobrī, plkst. 21:16

JB, nesapratu ko domāji ar tiem speciālistiem. Tas ka cilvēki kas novērtē koda pievienoto vērtību ir mazāk kā tie kuriem galvenais ir tas ka "it //works//" ir tikai dabiski. Lai arī skumji.

Gravatar lasītājs

2004. gada 1. novembrī, plkst. 09:01

Par to, ka viņi ir tādas cūkas - kapitālisti, es nebiju iedomājies.