✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Titles

2004. gada 6. decembrī, 11 komentāri

Atkal neskatiet manus darbus, bet lasiet manis stāstīto. Tas, par ko esmu teitan tik daudz rakstījis, tiek labots un ieviests :)

Runa būs par weblapu virsrakstiem. T.i. - to dokumenta daļu, kura slēpjas iekš <title>...</title>.

Tēze ir vienkārša kā divreizdivi. Lietotāju pirmām kārtām interesē tas, par ko ir runa. T.i. - dokumenta virsraksts (portālos tas ir raksta virsraksts, protams). Pie kam, otrais ir nevis tas, kur viņš atrodas konkrētā lapā, bet gan, kurā lapā tad nu viņš atrodas. Teiksim, šim rakstam tīri teorētiski vajadzētu pietikt ar virsrakstu "Valdības komiteja atbalsta bērna kopšanas pabalsta palielināšanu". Un tikai pēc tam vajadzētu sekot vietas nosaukumam. Teiksim, "Valdības komiteja atbalsta bērna kopšanas pabalsta palielināšanu" (Apollo portāls).

Pilnīgi ačgārna šim jautājumam ir TV*Net protālā, kur dokumenta virsraksts satur tikai un vienīgi ceļu līdz tekošajai apakškategorijai, kurā atrodams raksts. Šim nolūkam izmantot virsrakstu (ieklausieties nosaukumā!) ir absurdi. Lai lietotājs uzzinātu, kurā vietā ta nu viņš atrodas, vispārpieņemts izmantot divas metodes.

Pirmā - uzskatāmi norādīt navigācijas elementos ceļu uz tekošo sadaļu, attiecīgās apakšsadaļas kaut kādā veidā izceļot.

Otrā - atsevišķs elements, kuru dēvē par location bar, vai breadcrumb (specifiski - viens no trim to tipiem - location breadcrumb. Tas ir elements, kurš pietiekami (ne)uzmācīgi nroāda uz to, kā no sākumlapas var tikt līdz esošajai vietai. Pie kam, šajos locbaros nekad netiek norādīts tekošā raksta virsraksts. Jo tas tiek norādīts dokumenta virsrakstā, kā arī parasti izceltā veidā pašā lapā.

Iespējams, ka man būtu vēl kaut kas sakāms, bet to citreiz.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar fx

2004. gada 6. decembrī, plkst. 17:07

emm, par to Apollo iisti nepiekriitu. man driizaak pirmais, kas interesee - kursh portaals kuraa tabaa man ir atveerts, taa ka tas "Apollo:" priekshaa virsrakstam ir baigi ok. par TVNet pieeju gan Tavu viedokli iisti nesapratu, bet man nepatiik. subjektiivi nepatiik.

Gravatar nitro

2004. gada 6. decembrī, plkst. 17:20

laacz, kur to //location bar// vai //breadcrumb// var apskatīt dzīvē?

Gravatar lasītājs

2004. gada 6. decembrī, plkst. 19:51

Apollo variants ir okei. Tas ir brenģings.

Gravatar MiB

2004. gada 6. decembrī, plkst. 22:15

delfu garie zinju virsraksti gan reizem medz tracinat...

Gravatar aabele

2004. gada 6. decembrī, plkst. 23:24

Vislabāk ir tad, kad pievieno BLEFUS grāmatzīmēm un visu laiku tiek reklamēts kaut kāds pāris mēnešus vecs title.

Gravatar Mr.Venom

2004. gada 7. decembrī, plkst. 09:05

vienīgais mīnuss kā izstrādātājam - jāzina title vēl pirms <body> uzsākšanas

Gravatar laacz

2004. gada 7. decembrī, plkst. 09:07

Mr. Venom: a kur ir mīnuss? Teorētiski Tev ir jāzina VISS par dokumentu pirms jebkāda outputa. Un dokumenta <title> ir outputs :)

Gravatar Pete

2004. gada 7. decembrī, plkst. 14:00

Laaci, nekautrējies, stāsti visu, kas uz sirds :)

Gravatar punkts

2004. gada 7. decembrī, plkst. 15:30

Es daudzus rakstus saglabaaju. Patīkami ir, ja var vienkārši nospiest save as un OK. Bet saakumaa tomēr vajadzētu būt portāla nosaukumam, lai vismaz var pēc tā sameklēt. Delfi tas ir jau sen, apollo nesen paraadiijaas, bet TVnet dziivo pagaajusjajaa gadsimtaa :)