✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Rubļi. Desmit.

2004. gada 20. decembrī, 7 komentāri

Ja iepriekšējā naudas zīme (pieci rubļi) deva šādu tādu emocionālu pacēlumu, tad šī bija pusceļš uz eiforiju. Teiksim, vienreiz, kad tēvs tik tikko bija atbraucis no Vācijas, man kā reizi divas šādas naudas zīmes tika piešķirtas. Tā kā kābatas nauda man tika izsniegta dikti reti (ģimenei nebija tādu finansiālu iespēju), tad šis notikums ir spilgti iespiedies atmiņā.

Šī bija tā naudas zīme, apr kuru, sajūtot to čaukstam savā mazajā kuslajā roķelē, nenāca prātā neviena doma, kā lai to iztērē. Konfektēs un limonādēs tērēt negribējās, jo kaut kā neproporcionāli smieklīgi maza šķita šāda iegriba. Bet par neko lielāku nekad nebiju sapņojis, jo iespēja iegūt šādu naudiņu bija niecīgi maza. Krājkasītes man nebija, bet summa, savukārt, pārāk liela, lai tādu ieviestu.

Tad nu tā tika iztērēta, iegādājoties šo to Lubančikā. Galda tenisa raketītes sagatavi, līmi, gumiju un vienu čehu galda tenisa bumbiņu (ar kuru vēlāk pamatskolā tika izcīnīta godpilnā trešā vieta savā grupā), u.t.t. Un it nemaz nebija žēl...

Un tad jau manās rokās bija mazākas naudas zīmes, kuras tad arī varēja tērēt visādiem sīkumiem :)

10 rubļi, 1961. gads, averss
10 rubļi, 1961. gads, averss
10 rubļi, 1961. gads, reverss
10 rubļi, 1961. gads, reverss

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar frukto

2004. gada 20. decembrī, plkst. 13:44

Nebuutu slikti, ja divdesmit LVL man tagad vareetu sagaadaat eiforiju.

Gravatar Arturs

2004. gada 20. decembrī, plkst. 14:00

Izskatās, ka šim blogam lieti noderētu automātiskais spellcheckeris.

Gravatar Karlsons

2004. gada 20. decembrī, plkst. 14:01

Cheku galda tenisda bumbinjas savulaik adnako krutaas bija.. cerams nevienu nenositi ;))

Gravatar Benvenuto

2004. gada 20. decembrī, plkst. 15:40

pilniigi neticamaa kaartaa atradu taadu uz ielas, braukaajot ar riteni pa lapmezhciemu. diemzheel biju paaraak siiks, lai apjaustu kaa to pareizi pielietot un padevos vecaasmammas manjakaalajai tieksmei naudu noguldiit kraajkasee. protams, liidz ar atmodu, viss 10tnieks aizgaaja pakaljaa.

Gravatar Domātājs

2004. gada 20. decembrī, plkst. 18:33

10 rubļi. Jāāā .. Kad es tādu pirmo reizi mūžā turēju rokā, līdz PSRS izjukšanai nebija tālu. Bet, neskatoties uz to, mani pārņēma svētsvinīga četr (vai piec) gadīga bērna sajūsma. Tik man arī toreiz gadiņu bija. Kā izdevu šo naqudu, neatceros, bet nekā ļoti gudri, tas tiesa. Laacz, paldies par šiem postiem par rubļu tēmu. Atradu mājās pats 5 rubļus un veselu kaudzi ar kapeikām. :)

Gravatar laacz

2004. gada 28. decembrī, plkst. 12:16

testing new fuckety fuck.

Gravatar Lauraiss

2006. gada 12. septembrī, plkst. 01:09

Šitādu man reiz uzdāvināja visi radi kopā, un es nopirku bezpedāļu "Za ruļom!". Uh labs bija, ar trīs ātrumiem un atslēgu!