✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Nu redz...

2005. gada 7. janvārī, 27 komentāri

Šveices karte. XML-RPC XMLHttpRequest un citas štelles. Manuprāt, tādai jābūt ērtai kartei. A pie mums ir pilnīgi slimi un kreisi risinājumi. Kad beidzot mūsu (paš)valdības IT nodaļas un departamenti izaugs, nevis agonēs (speciāli izvēlēts vārds, kurš skan līdzīgi vienam citam) dēļ nespējas apjēgt/saprast/redzēt jaunas un lietotājiem draudzīgas/saprotamas tehnoloģijas? via

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ppp

2005. gada 7. janvārī, plkst. 10:59

Zināšanu trūkums un neiecīgais atalgojums IT melnajiem darba cilvēkiem. IT nodaļu vadības zināšanas ir parāk vājas, lai realizētu sarežģītus un dārgus risinājumus.

Gravatar laacz

2005. gada 7. janvārī, plkst. 11:07

IT nodaļu vadība ir problēma. Jā, to atzīstu. Bet par tiem IT melnajiem cilvēkiem - buļļkaks, buļļkaks un vēlreiz buļļkaks. Kā zināms, šāda apjoma projekti tiek veikti iz āra. T.i. - rīkojam konkursu, uzzinam uzvarētājus un izstrādāja/veidojam. Problēma ir tikai Vadības nekompetencē. Viņi faktiski grūž mūs jaukā stagnācijas režīmā.

Gravatar viestards

2005. gada 7. janvārī, plkst. 11:10

smuka Šveice, man tur vienmēr patīk :) btw, vēl ir www.ikarte.lv, kas nav tik traka, un pat lietojama.

Gravatar acid|burn

2005. gada 7. janvārī, plkst. 11:11

bļ... kāa tā šveices karte rullē ... ideāli..:!

Gravatar KKTK

2005. gada 7. janvārī, plkst. 11:17

Eu laacz, kas tajā kartē bija tāds laps? Pamanīji kautkādus maģiskus burtiņus XML-RPC un tāpēc uzreiz tas ir kas ūber? Brrr... Taa karte tak nekam neder? Ko dod zaļumi un briesmīgā kvalitātē nofočētas mājas? Tikai lai būtu raibs gar aciim... Ielu nummuru naf, meklētājs nestrādā. Taa karte ir nelietojama - pilniiga kaka! Par Rigis.lv neizteikshos :) A vieteeji es izmantoju www.ikarte.lv (super meklee ielas ar visiem nr) un www.uzkartes.lv (biezzi noder tas ka uzraadaas krustojoshaas ielas).

Gravatar KKTK

2005. gada 7. janvārī, plkst. 11:32

Nu un ja neraksta to bern?

Gravatar laacz

2005. gada 7. janvārī, plkst. 11:34

Bet ir takš jāraksta ;) Kā zināms, viena nosaukuma iela var būt dažādās pilsētās.

Gravatar sklp

2005. gada 7. janvārī, plkst. 11:53

labs ir, tikai nekāda xml-rpc tur nav, tur ir xmlhttprequest, kas ļauj izpildīt asinhronus get, post u.c. pieprasījums, un ar xml tam maz sakara

Gravatar KKTK

2005. gada 7. janvārī, plkst. 11:54

So? Lai ir, lai tad paraada sarakstinju ar variantiem. Naf taa amerika kur buutu 100 variantu... Paskatamies to pashu ikarte, taa atrod. Un kur ir rakstiic ka obligaati jaaievada pilseeta? Pat ja tas nebuutu, kaapeec nepasaka kaapeec neatrada? Operaa karte resetojas, zinjojuma nekaada, foxaa vismz pasaka ka neatrada un arii resetojas. Zini Tu piemineeji slimus un kreisus risinaajumus un shitas izskataas tieshi peec taada :] Gan jau demo nekompetentajiem priekshniekiem smuki izskatiijaas zalja zaaliite nopljauti laucinji, ashie programmeetaaji apbeera vinjus ar jauno tehnologjiju nosaukumiem i viss, bet funkcionaali... uzkartes.lv veel ir smuki paraadiitas vienvirziena ielas. Te tas liekaas ir meegjinaac ar baalaa neredzamaam bultinjaam, bet nu ljoti neredzamaam :)

Gravatar KKTK

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:00

OK - es ir iesilis :) Šitāda tipa karte būtu smuka kādam slēpošanas kūrotam, piezūmojies pie kalna, pie viesnīcas, pie pacēlāja. Virtuāli iedomās izbrauc kādu trasi, ieskrien kokā, utt. :))) Bet pilsētai šitāda stila karte neder :]

Gravatar laacz

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:03

KKTK: Pag, visu var uzlabot. Meklēšanas variantus var pieviest. Nepilnība. Bet līmenis, kurā ir //pati karte// ir neapšaubāmi augsts. Opera? Tas nav kritērijs. Iekš FF noresetojas, jā. Bet tas, es pieņemu, ir labojams sīkums. Cross-browser compatibility ir pietiekamā līmenī, lai karti varētu lietot.

Pie mums, savukārt, nav nevienas online kartes, kura ļautu apskatīt un meklēt pa visu Latviju.

Gravatar Anete

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:10

Tā kā strādāju attiecīgajā jomā - gan ne par IT, bet tieši karšu un ĢIS līniju, varu teikt, ka vismaz pirmaja acu uzmetienā Šveices karte izskatās ļoti simpātiska, galvenokārt tās darbības ātrums un lietotajam draudzīgais interfeiss, kas, piemēram, ikartes gadījumā diezgan pieklibo. Varbūt tāpēc, ka ikarte un laikam arī uzkartes ir taisītas uz ArcIMS arhitektūras, kam defaultais interfeiss un daļēji arī funkcijas ir pilnīgi garām, vismaz no "parastā jūzera" viedokļa, un tad nu kā mācējuši, tā uzlabojuši un pārtaisījuši. Šeit vismaz smuki izskatās un ļoti veiksmīgi ielikts rastra attēls, kas, piemēram, ikartē nav, viņi strādā tikai uz vektoriem un kartes izskats, manuprāt, varēja būt sakarīgāks. Ikarte strādā ar Zemes dienesta datiem, tāpēc arī info precizitāte ne vienmēr ir pieņemama, savukārt uzkartes - ar Jāņa Sētas vektoriem un grafiku, kas ir ļoti augstā līmenī ari salīdzinot ar to, kas citur pasaulē atrodams. Vel par Šveices karti - var piekrist KKTK komentam 12:00 - bet vai tad slikti, ja tā varētu izmantot?

Gravatar Anete

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:11

Laacs, ikarte un arī uzkartes ir pa visu Latviju. Ikarte 1:50 000, uzkartes laikam 1:100 000.

Gravatar KKTK

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:14

laacz: ir gan online kartes kur var redzeet un mekleeties pa visu Latviju. Taapati ikarte un veel ir http://www.117.lv/pls/nportals/zl.design_first_page?catalog=district kur var labi redzeet celjus, mekleeshanu gan tur neesmu meegjinaajis...

Gravatar laacz

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:16

Anete: Tiesa. Bet ikarte.lv ir drausmīgs kartes vizuālais noformējums. Nesaistošs. Lai arī, jāatzīst, pamatinformāciju parādā :) uzkartes.lv vispār nerāda jelgavu (meklēšanas rezultātos)... http://www.uzkartes.lv/index.php4?dsname=&dscity=jelgava&dsrajons=&dsstreet=p%E7tera&class=detailsearch&searchtype=3&lang=1&dsh1=&dsh2=&dsnozare=&dsphone=&dsemail=&dsstep=30

Gravatar laacz

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:18

Jā, ZL karte ir lietojamākā no vektoru formātā piedāvātajām. Tiesa, meklēšanas rezultātus arī kartē nevar apskatīt (man vismaz neizdodas)

Gravatar Anete

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:22

Es jau arī par to ikartes noformējumu... Ikarti vispar pamatā taisīja Lietuvā, un Envirotech arīdzan uz noformējumu neiespringa, un te nu ir rezultāts... Heh, es vispār nezināju, ka mums tik daudzas vektoru kartes internetā ir; pati vienmēr izmantoju kartes, kas man kopī stāv, un nebiju painteresējusies par to, ko piedāvā neta lietotājiem... samērā simpātiska ta ZL karte likās.

Gravatar Anete

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:23

Es jau arī par to ikartes noformējumu... Ikarti vispar pamatā taisīja Lietuvā, un Envirotech arīdzan uz noformējumu neiespringa, un te nu ir rezultāts... Heh, es vispār nezināju, ka mums tik daudzas vektoru kartes internetā ir; pati vienmēr izmantoju kartes, kas man kopī stāv, un nebiju painteresējusies par to, ko piedāvā neta lietotājiem... samērā simpātiska ta ZL karte likās.

Gravatar MZM

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:34

RIGIS testa versija griezās uz VBScript. Es par to biku patraucēju LAKA, jamie laikam biku patraucēja projekta autorus, kas savukārt nu dikti apvainojās, ka kāds uzdrošinās jamajiem aizrādīt par to, ka par mūsu (nodokļmaxātāju) $$ ir jātaisa lietojami produkti. Fināla versijā VBScript ir aizstāts ar JS, bet kļūdu tajā vairāk kā koda :) Un par to, ka, pateicoties mūsu MK noteikumiem, tiek izmantots CGM, kam spraudni priekš FF w32/*nix vēl neesu atradis, nemaz nerunāsim. Te nu būtu laiks paskatīties, kas tad stāv aiz šiem RD IT projektiem un uz kura programmatūras giganta pusi aizplūst mūsu $$.

Gala lietotāja ignorēšana vispār ir raksturīga mūsu .gov iestādēm un piedevām ne tikai IT jomā. Mēs esam radīti lai kalpotu viņiem, nevis otrādi, kā ir citur pasaulē.

PS. Sorr. par verbālo caureju, bet es nespēju klusēt, kad kāds piemin RIGIS.

Gravatar shizo

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:36

"kad beidzot mūsu (paš)valdības IT nodaļas un departamenti izaugs" - Fanaatisms beidzas, kad kaadaa jaukaa dienaa apjeedz, ka ar savu "fišku" straadaa mazapmaxaataa darbaa valsts IT nodaljaa & dzirdot kaa pazinjas dziivo nevis izdziivo straadaajot liidziigu darbu priv.sektoraa. Piehaltuureet, beigt veseliibu un guleet 4 h, lai tureetu sevi liimenii.

Valsts atieksme $ = atbildiigo perosnu attieksme pret darbu

Gravatar Anete

2005. gada 7. janvārī, plkst. 12:45

JS izmantošana Interneta GIS risinājumos = jamie nav skatāmi uz FF, bet lai būtu, ir praktiski jāpārkodē no jauna. Pati esmu vienu tādu standarta webkarti uztaisījusi, un ar gariem zobiem veru vaļā IE, ja kaut kas jānotestē vai jāpartaisa :(

Gravatar MZM

2005. gada 7. janvārī, plkst. 13:15

No RIGIS helpa: "datora programmatūrai - pārlūkprogrammas Internet Explorer 5.0 vai jaunāka versija. Pārlūkprogrammai ir jāatbalsta ActiveCGM spraudnis" Un kā paliek ar citu OS/pārlūku lietotājiem? Kapē par manu $$ taisītu hu* es nevaru izmantot?

Gravatar Sm

2005. gada 7. janvārī, plkst. 14:07

Es ar vakar skatījos šo karti un piefiksēju, ka daži lauku rajoni, kas man tiešām interesē ir diezgan nesmuki attēloti- tā ka atpazīt nevar.

vienīgais jaunais, ko redzēju šajā kartē ir interaktīvi izceltie ceļi un ielas.

Gravatar BlackHalt

2005. gada 7. janvārī, plkst. 15:20

Valdības speciālisti ir blatņiki. Un tāpēc nekad to darboņu projekti nebūs pabeigti. Visu laiku kaut kas tiks pielabots pielabots uzlabots. Nevar tak mēneša laikā to visu pabeigt, ko ta pēc tam darīs? Pēc tam blatņiks būtu jāatlaiž. Blatņik spit - zarplata idjot.

Gravatar Afs

2005. gada 11. janvārī, plkst. 09:36

Šī karte parāda Prāgu līdz fotogrāfijai no lidmašīnas. Katru mājas jumtu un auto uz ielas var redzēt.(bildei) :) http://mapy.atlas.cz/mapviewer/mapviewer.aspx