✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

TV-out revisited

2005. gada 26. janvārī, 6 komentāri

Nesen gauži sūdzējus par to, ka neizdodas pietapot TV savai Geforce FX 5700 LE. Tad nu man tas ir izdevies.

Būtībā sākumā ir jāsaprot tas, ka šai kartei (nVidia kartēm dual-head sadalījums mainās atkarībā no ražotāja) ir t.s. divi kanāli, jeb galvas. T.i. - ir iespēja uzturēt divas dažādas uzpariktes ar dažādām izšķirtspējām, frekvencēm, u.t.t.

Bet, sadalījums ir vienkārši maģisks.

Pirmais heads attiecas uz S-Video un DVI izeju (domāta LCD un CRT monitoru digitālajam pieslēgumam). T.i. - šīs abas izejas tiek uztvertas kā viena iekārta. Tu vari laist signālu pa abām, bet tikai vienu izšķirtspēju un frekvenci.

Otrs heads ir uz VGA izeju (klasiskais monitora vads). Rezultātā, izmantojot nView tehnoloģiju, Tu vari izmantot divas ierīces (vai arī visas trīs), no kurām viena būs vai nu TV, vai nu monitors, kurš piesprausts DVI izejai (var arī abus vienlaicīgi, protams), bet otra VGA monitors.

Tātad, problēma bija pārejā. Pinks jau minēja (un viņš nebija vienīgais), ka pērktot pāreju no S-Video uz SCART, ir jābūt ļoti uzmanīgam. Lielākā daļa pieejamo DVD-kit tipa vadu mudžekļu nederēs.

Galīgi netīšām iepirku SCART konektoru bez vadiem (šādu, tikai gold-plated [aptuvenā cena Ls 3,5; Tevalo veikalā]). S-Video ieejā iespraudu S-Video kabeli no videokartes (tāds nāca komplektā), abos skaņas kanālos iespraudu pārejas kabeli no videokartes izejas uz left/right audio. Un ticiet, vai nē, viss aizgāja :)

Atlika tikai nomainīt attiecīgajos iestādījumos izejošo signālu no NTSC uz PAL, mazliet pieregulēt vēl šo to un bilde ir ciešama. Protams, ka uz televizora krasās robežas aizplūst, bet filmas skatīties var tīri pat ok.

Visa problēma bija iekš pārejas no S-Video uz SCART :P

Palabojiet mani, ja kaut ko esmu sajaucis iz tehniskajiem terminiem. Apguvis šos jēdzienus esmu pēdējo divu dienu laikā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar napalmEye

2005. gada 26. janvārī, plkst. 13:44

Bet bildē tā pāreja tak arī ir ar zeltītajiem konektoriem, vai tad ne? :) Ja būtu mums uz vietas zeltītie, būtu piedāvājis lētāk.

Gravatar LorDRameX

2005. gada 26. janvārī, plkst. 21:53

es neiebraucu?

kur tad bija TAVA problēma?

šādas pārejas (neizvirstot ar kaukādiem gold plated) ir lotietas daduz un dikti un pie daudzām videokartēm un nav bijušas problēmas?

Gravatar jozhix

2005. gada 27. janvārī, plkst. 11:14

un kaadu tad paareju lietoji pirms tam?? neesmu redzeejis gatavu scart -> svideo vadu (bez tam, kaa jau zini, scarts ir ar izejoshu/ienaakoshu signaalu).

Gravatar bubu

2005. gada 27. janvārī, plkst. 11:55

Hmm, jozhix, manai videokartei nāca līdzi scart->svideo vads, ko arī sekmīgi lietoju.

Gravatar sn

2005. gada 28. janvārī, plkst. 00:17

jaa man ir taada pati paareja un defaultais s-video <--> s-video vads, kas naaca liidzi nVIDIA kartiitei un viss rukaa:)

Gravatar dainis

2005. gada 11. oktobrī, plkst. 19:34

kā pārlēgt ntsc uz pal sistēmu