✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Draugiem.tv

2005. gada 30. janvārī, 40 komentāri

Skatoties LNT raidījumu "Nedēļa", kurā šodien bija sižets par draugiemelvē, sāku domāt - kāpēc man rodas antipātijas pret šādu PR. Parasta latviešu skaudība? Vai arī neizpratne, kā var reklamēt projektu, kurš tik nenormāli bremzē. Vai arī vispārēja neizpratne par to, kas tad tur notiek.

Tiešām, man ir grūti saprast, ko tur var darīt. Nēnu - ikdienā. Ko tur var pasākt? Sūtīt semivēstules vienam otram? Meklēt bez piepūles iegūstamas tīnītes? Izlikties par Andri Šķēli? Dikti neērti forumi un domubiedru sadaļa?

I really don't get it. Un līdz ar to man šķiet, ka vairāk vai mazāk drīzumā varētu rasties pašpietiekamība. Visi cilvēki būs viens otru saaicinājuši, apmainījušies ar laipnībām un viss. Tā teikt, pirmais vilnis būs beidzies. Un vai pietiks spēka izvilkt līdz devītajam?

A moš tomēr parasta latviešu skaudība...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Biblio

2005. gada 30. janvārī, plkst. 20:58

Izskatās, ka tas pirmais lielais Mega vilnis tiešām ir pāri

Gravatar efix

2005. gada 30. janvārī, plkst. 22:53

Es jau domāju, ka šobrīd ir kāds 3 vilnis. :)

Ir svētdienas vakars, bet ko mums rāda draugiem.lv statistika?


Kopā reģistrējušies: 149895 Šobrīd portālā: 4852

Gravatar Djuke

2005. gada 30. janvārī, plkst. 23:37

tur tas draugu veidotājs teica, ka nu baigi cerot ka šitas nebūs tik tāds modes kliedziens, kas ar laiku pāries... ...atliek tik atcerēties klase.lv. savu laiku atpakaļ atceros ka man vai ik katrs otrais prasīja vai esmu piereģistrējies. tagad kaukā nedzird pa to vairs. ...es domāju ka lv grūti ar šādiem projektiem. jo potenciālā auditorija ir principā ļoti maza -> tādējādi lielāka iespēja, ka tas var būt tikai modes kliedziens.
...bet nu lai jau jebkurā gadījumā veicas. :) pats gan neizmantoju

Gravatar japets

2005. gada 30. janvārī, plkst. 23:38

es ar nesaprotu, ko tur var dariit ikdienaa, bet vienalga, imho, patiesiiba ieksh peed teikuma.

Gravatar klusums

2005. gada 31. janvārī, plkst. 01:03

Man jau liekas, ka tomēr latviešu skaudība...

Gravatar Neonz

2005. gada 31. janvārī, plkst. 01:05

Manējais vienubrīd domāja tāpat, bet nu, kad mani kursabiedri pielauza piereģistrēties tur, sanāca caur turieni sakonaktēt tiešām sen neredzētus cilvēkus.

Gravatar shizo

2005. gada 31. janvārī, plkst. 02:03

manuprāt, tā nav skaudība. Cilvēks, kas pieradis izmantot/veidot web tehnoloģijas normālī līmenī/izpildījumā, nekad necietīs, maigi sakot "sūdus". Variet neargumentēt, draugiem.lv ir sūds kvadrātā. Ne jau idejas līmenī (kaut gan arī), bet izpildījumā.

"Draugu savedējs", ideju ģenerātors utt tjpp, nu karoč jaunais Bills Geits!! Nav jau grūti lokalizētai latviešu tautai iestāstīt, ka frendster's un orcut ir attīstījies no draugiem.lv. Ļaudis brīnās un slavē. Krīt gar zemi, urinē biksēs un raustās nāves agonījā par parastā latvieša ģeniālajām idejām.

Par viņu vēl runā šobaltdien... Vismaz prieks, ka labu naudu ievelk nāsīs.

Gravatar z

2005. gada 31. janvārī, plkst. 02:07

es tur tuseju caruam dienam. ble man jau 8900 izsutitas un 13400 sanemtas vestules.

Gravatar shizo

2005. gada 31. janvārī, plkst. 02:19

:) cits, redz, priecājās par izsūtīto/iesūtīto vēstuļu daudzumu..

Gravatar jakodo

2005. gada 31. janvārī, plkst. 06:21

Vieniem kvalitāte citiem kvantitāte... :)

Gravatar Jāzeps

2005. gada 31. janvārī, plkst. 07:40

Smiekligi ir rakstīt internetā pār mājaslapu un neielikt saiti uz to.

Gravatar Jāzeps

2005. gada 31. janvārī, plkst. 07:42

Vēl smieklīgāk, ka vienīgais mājaslapas adresi atgādinošais teksta fragments "Draugiem.tv" izrādās sarkastiska piezīme un nevis reāla adrese.

Gravatar laacz

2005. gada 31. janvārī, plkst. 07:49

Jāzeps: saliku linkus :)

Gravatar Jāzeps

2005. gada 31. janvārī, plkst. 08:04

Paldies. Uzreiz cita lieta!

Gravatar red

2005. gada 31. janvārī, plkst. 09:15

viss atkarīgs no tā, kā Tu to lieto. Es tur tiešām esmu atradis ļoti daudz cilvēku, kas gadiem nebij redzēti un tas arī ir realizējis konkrētos kopīgos pasākumos un lietderīgas informācijas apmaiņā. Iespējams nav pats ērtākais komunikāciju veids, taču apzinoties cik daudz cilvēku tur apgrozās man ir vērts tur ielīst, lai dabūtu rokā kādu vecu nozaudētu kontaktu.

Gravatar misame

2005. gada 31. janvārī, plkst. 09:31

Visādā ziņā viņu datu bāze varētu būt interesanta, piemēram, SABam vai tādām iestādēm. Kādu citu, kam tas varētu noderēt, grūti iedomāties.

Gravatar es_pac

2005. gada 31. janvārī, plkst. 10:15

to z

SAB = Satversmes aizsardzības birojs, pamatnodarbe - pretizlūkošana un izlūkošana.

Gravatar MZM

2005. gada 31. janvārī, plkst. 10:31

Ko tu tur par tām tīnītēm teici? Laikam tomēr vajadzēs pieteikties ;)

Gravatar BlackHalt

2005. gada 31. janvārī, plkst. 10:40

z, laikam domāts Satversmes aizsardzības birojs ;)

Gravatar BlackHalt

2005. gada 31. janvārī, plkst. 10:41

es_pac @ 10:15, nea šitie vēl maigie. DP ir krutāki :)

Gravatar es_pac

2005. gada 31. janvārī, plkst. 11:01

BlackHalt Nekā, viskrutākais ir Latvijas bankas drošības dienests.

Gravatar shizo

2005. gada 31. janvārī, plkst. 11:16

viskrutākais ir Lauris.

Gravatar Orion

2005. gada 31. janvārī, plkst. 11:25

Nu poh, ka bremzē, bet es esmu atradis kakudzi labu keksu. Visādus bērnības draugus un arī draudzenes... vot tā... Mazums - sēdēl onlainā visu laiku ir pēe, bet šad tad var iemesties, lai sameklētu vēl kādu alusvēderu ar ko iešaut par vecajiem labajiem.... ((:

Gravatar Kirils

2005. gada 31. janvārī, plkst. 16:21

nech, LMT droshiibad dienest krutaax par LB droshdieni ;>

a, par to, ka tur var "Meklēt bez piepūles iegūstamas tīnītes" nebiju aizdomaajies. jaaregojas.

Gravatar UL

2005. gada 31. janvārī, plkst. 22:04

  1. Viskrutākā ir kafijas policija (skatīties attiecīgo reklāmu);
  2. draugiem el vē varbūt ir interesants zināmas vecuma grupas projekts, viņš ir gandrīz totāli neinteresants tiem, kam > 30;
  3. katram projektam ir savs sākums, vilnis, stabilais periods un noriets. Lūk, ja norieta brīdī izdodas uzģenerēt jaunu hype :) tad var priecāties. starp citu, web sabiedrībai labi ja nupat 10 gadi būs. Ojē, un vienam manam ex-projektam jau iet astotais, nē, septītis gads. Nē, tomēr astotais.

Gravatar martcorE

2005. gada 31. janvārī, plkst. 23:39

Nu, nepiekritīšu tam, ka draugiem.lv ideja ir mēsls. Tā ir pavisam savādāka nekā blogiem vai lopiskajai klasei.lv. Blogos ir skaidrs - tu laika gaitā atlasi cilvēkus, ar kuriem ir interesanti, tu pats sev izveido community. Kādas gan interešu grupas var būt draugos, ja visi meklē vecos paziņas? Arguments par meklēšanos - nē, tas jau ir oho.lv, sorrī. Pie tam Draugos tomēr ir savdabīga komunikācija, atkal savādāka nekā blogos un šis fakts man tomēr ļoti patīk (piemēram paziņojumu izskatīšanā Draugi ir 100x ērtāki par blogiem)- man netiek piespamots meils, kā tas notiek blogā, kā rezultātā tur ir tikai vajadzīgas lietas. Pārējās funkcijas, kas laikam nestrādā (galerijas, SMS)mani personiski neinteresē.

Gravatar Aldis

2005. gada 1. februārī, plkst. 12:11

heh, parasta latvieša skaudība... :)

Gravatar mr sensors

2005. gada 1. februārī, plkst. 18:17

tā ir skaudība :)

Gravatar edGars

2005. gada 1. februārī, plkst. 18:35

Ja tas ir modes kliedziens, tad teiktu, ka tīri modīgs un feins, man patīk. Neceru uz ilgnaicīgu aktivitāti, bet projekta saglabāšanos. P.S. Man pirmais komentārs lācī!! (laikam attiecībā uz draugiemelvē esmu līdzskrējējs)

Gravatar Peleeks

2005. gada 1. februārī, plkst. 19:03

Skaudība vai ne skaudība, bet neba Laacz vienīgais ar tādu viedokli. Es domāju, ka beigu beigās draugiem.lv pārdosies kādai mārketinga kompānijai, kas izteiks viņiem vilinošu piedāvājumu. Sāksies reklāmas, "vilinošie piedāvājumi tev un taviem draugiem", un cita spamveidīga draza, kas visu piesārņos.

Gravatar kā redz Sviitrainais

2005. gada 2. februārī, plkst. 13:03

Pat tad ja draugiem.lv arī ir sūds, bet nav jau nekā labāka ar ko salīdzināt(par tavidraugi.lv neko nezinu, bet to šeit neviens neapspriež...)

Blog tomēr ir cita sfēra un daudzi var iztikt bez tā(man labāk patīk privāta, ar roku rakstāma piezīmju grāmatiņa) - draugiem.lv tomēr papildina kaut vai to pašu e-pastu.

Un ja paskatās no pozitīvās puses - cik daudzi cilvēki Latvijā dzīvo virtuālajās sabiedrībās(burtiskajā angļu tulkojumā...), kas ir latviešu valodā un domāta lielākoties latviešiem? Interešu grupas (programmēšana, spēles vai kaut vai UFO un citu brīnumu paspriešana) aktīvākas ir ārpus Latvijas adresēm. Ir jau mīnusi, kā lielā bremze un varētu būt vēl kaut kas papildus, bet tas no autora/-u iespējas un prāta plašuma... Par komerciju runājot - īstenībā var vēl nobrīnīties par to, ka ir tik maz reklāmas un nepiedāvā one.lv stilā tālruņu melodijas, spēles utml.

Un vēl es tomēr gribētu velt lielu akmeni Laacz dārziņā - kad laacz.lv tika pieminēts Dienā, tad šeit bija atrodamas norādes un... bet kā saka kas tad sunim asti cels, ja ne pats. P.S. suns.lv ar šo jautājumu nav nekāda sakara - ir tāds latviešu sakāmvārds ;)

Gravatar Sviitrainais

2005. gada 2. februārī, plkst. 13:25

Var pat teikt, ka Laacz ir no pašiem pirmssākumiem draugiem.lv(piereģistrējies 2x) un droši vien zin visu vēsturi no paša sākuma un tas viss ir manāmi pieriebies.

Teikt, ka kaut kas ir labs vai slikts var visi. Pats negribēju pievienoties, jo man tāda ideja nepatīk(patiešām, ko tur var darīt), bet ne jau visiem draugiem zini mobilo vai e-pastu un ne katreiz kaut kaadu sīkumu dēļ zvanīsi vai vērsi vaļā e-pastu, kuŗam tomēr ir jāraksta subj + Sveiki! un paraksts.

Ok, vilcienu redzēju, jāpastrādā.

Gravatar LB_meitene

2005. gada 3. martā, plkst. 15:11

piekrītu par LB drošības pārvaldi!!! tajā ir vissagatavotākie vīrieshi visās jomās - ekspertes atzinums :))))

Gravatar Lohi

2006. gada 18. maijā, plkst. 19:14

pawol jus visi nahuj URLAS!!!

Gravatar Elegija

2008. gada 6. janvārī, plkst. 16:15

:) Cik gadi jau pagājuši un draugiem.lv vēl dzīvs un visai mundrs. Par to, ka tiem, kam pāri 30, šis portāls ir nesaistošs.. . :D Varbūt toreiz, tagad tur tie, kuri skolas solā sēdēja pirms 25+ gadiem, atrod savus pasniedzējus. :)

Gravatar mrh

2009. gada 7. augustā, plkst. 02:08

tādi projekti nemirst - > no tādiem kļūst par miljonāriem :) !!!