✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

DTD hacking

2005. gada 2. februārī, 6 komentāri

Listapart jaunākajā numurā tiek stāstīts par to, kā izmantojot savu DTD vairāk vai mazāk korekti implementēt behavior leijeri - tehnoloģija un atbilstība standartiem.

Kamēr šī ir tiešām interesanta lasāmviela, fakts paliek fakts - ka tas ir vairāk vai mazāk caur dibenu. Faktiski, no XML skatu punkta šī pieeja ir tiešām laba. Intranetu vajadzībām (vai arī specifiskām web aplikācijām) šī pieeja varētu attaisnot sevi. Taču, jāatzīst, ka šāda piegājiena plaša pielietošana ikdienišķās lapās varētu radīt visnotaļ bēdīgas sekas, jo katrs, veidojot savu DTD, varētu redefinēt XHTML. Un pārlūki varētu nokļūt neapskaužamā situācijā. Teiksim, jautri būs, ja lielās kompānijas patentēs katra savu DTD :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ns

2005. gada 2. februārī, plkst. 15:01

stulbākais, ka papildus jau tā diezgan daudzajām konekcijām uz css, js failiem un daudzajām bildēm nāk vēl viena uz DTD failu. lai gan patiesībā nezinu, cik tas zvērs ir liels. es tos rakstus izlasīju, bet es domāju, ka diezvai šitais pasāciens aizies, jo otra lieta - vai tiešām ēzelītis šito saprot?

Gravatar Verdi

2005. gada 2. februārī, plkst. 15:07

Te viena aizraujoša lietiņa, uzreiz ar tevi asociējās. http://www.tvnet.lv/auto/news/article.php?id=3902555

Gravatar japets

2005. gada 3. februārī, plkst. 10:47

Vispārīgi runājot par validēšanos: kāds man prieks no tā, ka mans xhtml dokuments validējas pēc paša sastādītas DTD shēmas? Vai šobrīd tam ir kāda lielāka nozīme par ķeksīti "man ir, es varu"? Pašlaik lietoju savus tagu atribūtus, kur vajag un kādus vajag, īpaši neiespringstot, ko man teiks validators...

Gravatar ulzha

2005. gada 4. februārī, plkst. 18:35

japets, XML dokuments var arī nebūt "tavs" - gaužām vienkārša un liela nozīme!

Gravatar poker rooms

2005. gada 30. aprīlī, plkst. 06:26

<h1>In your free time, check the pages dedicated to<A HREF="http://www.razordude.com/poker-games.html"> poker games </A> poker games <A HREF="http://www.razordude.com/poker-games.html">http://www.razordude.com/poker-games.html</A> <br/>... Thanks!!! </h1>