✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Veikali, kurus neapmeklēšu

2005. gada 7. februārī, 42 komentāri

Bijušais (esošais?) VAR datorpreču veikals Jelgavā, kurā strādā pilnīgi dorņi. Nedz jēdz normāli atbildēt uz jautājumu, vai pie vieņiem var iegādāties pagarinātāju, nedz vispār jebko (skatās viens uz otru un blisina acis, mani ignorējot) atbildēt uz sekojošajiem specifiskajiem jautājumiem par šādām tādā datordetaļām (šie jautājumi sekoja kā ieriebšanas mēģinājums uz debīlo atbildi par to, ka te nav elektropreču “lavka”). Nu, tad pēdējais jautājums - “Labi, nepiepūlat smadzeni. Te jau laikam nav arī datorpreču veikals...”

Jebkurš Elkor Tehnika veikals, jo nevaru pieņemt, ka cilvēks nejēdz neko par preci, kura atrodama viņa veikalu plauktos, kā arī runājot ar mani, vienā brīdī pasaka “bļaģ”, paņem mobilo, zvana un sāk forši lamāt (mātes vārdi viens pēc otra) vienu džeku, kurš izgājis ārā bez viņa atļaujas. Es iebāzu preci (par kuru jamais tikvaitā nezināja neko) viņa krekla krūšu kabatā, pagriezos un izgāju ārā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar hQuse

2005. gada 7. februārī, plkst. 14:17

pēdējā rindkopā kaut kas neštimmē :) bet vispārējs sašutums ir saprotams, jo manuprāt Latvijā tāda klientu apkalpošanas kultūra vispār ir svešvārds

Gravatar bush

2005. gada 7. februārī, plkst. 14:17

elkorā taču ir arī kadri ar "sertificēts kautkā tur blabla pārdevējs". bet tie laikam ir drausmīgs deficīts.

Gravatar hmnc

2005. gada 7. februārī, plkst. 14:19

Šodien, pēc tvnet.lv datiem, vārdadienas svin Dauņi. Tad arī nav brīnums, ka tādi pagadās - laikam svin :D

p.s. tvnet.lv jau izņēmis Dauni no svinamo vārdadienu saraksta, bet laacz.lv rekur vēl palicis ;)

Gravatar Delfins

2005. gada 7. februārī, plkst. 14:20

ja zini ko pērc, tad elkor ir ok. piemeram es pirku somu fotoaparaata, aizgaju pats visu izvelejos, nav prob,.. bet kad paluudzu parametrus foto-statiivam - pardevejs atbildeeja, ka viss tur rakstiits (tikai modelja numurs). nu elkor paliek elkor.

Gravatar rupucis

2005. gada 7. februārī, plkst. 15:05

mhm, //Elcor Tehnika`i// ir problēma. 1reiz vaicāju vai viņiem ir usb-pagarinātājs. minūtes 10 tika meklēts arvien zinošāks pārdevējs un pēdējais man palūdza palūkot plauktā pašam. veikalaa //636// pārdevējs man vaicāja -- cik metru garu kabeli vajadzētu? te apt neder attaisnojums, ka par maz maksā.

Gravatar kruzulis

2005. gada 7. februārī, plkst. 15:10

Njā, elkor-foto veikalā man vajadzēja gaidīt 10 minūtes, kamēr pārdevējs, iemācījās ar kases aparātu strādāt. Es jau neko nesaku, ka nezina šo to par preci. Bet vismaz pašu preci pārdot... :)

Gravatar Asmodejs

2005. gada 7. februārī, plkst. 15:14

Vislabākais Elkorā biju pirku DVD+R matricas, joka pēc pajautāju vai uz viņām ir iespējams kaut ko arī uzrakstīt, pārdevējs godīgi atbildēja, ka nezinot, bet atpakaļ neņemšot :D

Gravatar MZM

2005. gada 7. februārī, plkst. 15:34

Es reiz savā stulbumā pajautāju Elkor pārdevējam, vai USB PCI karte ies zem GNU/Linux un Win98. Laikam nevajadzēja, jo tik lielas acis un nesakarīgu murmulēšanu vēl nebiju redzējis. 636 pārdevēji ir diezgan saprotoši, ja vien runā ar viņiem kreivu valodā, citādi 0. Vienīgais veikals, kur pagaidām nav bijušas problēmas, ir m79, bet tur visādas specifiskas figņas ne vienmēri ir.

Gravatar Benvenuto

2005. gada 7. februārī, plkst. 15:39

Man ELKORaa taa nav gadiijies, bet ir taads veikals ON-LINE uz Valdemaara ielas, kur biju iegaajis matricu nopirkt. Paardeveejas gjiimii bija lasaams taads naids un riebums pret mani un visu pasauli, ka otreiz tur vairs nejieshu. Nedo dies taa trakaa maatiite veel metiisies mani slaaniit. Ja es vadiitu veikalu, shaadus un tamliidziigus idinjus atlaistu momentaali, jo vinji nes reaalus zaudeejumus bodei.

Gravatar mxz

2005. gada 7. februārī, plkst. 16:31

2 Benevuto: bet iedomājies, cik daudz ir tādu Elkor veikalu pa visu valsti. Lai viņos visos ieliktu kvalificētus un zinošus pārdevējus, būtu nepieciešama daudz daudz nauda, jo tāds specs taču neies strādāt par kautkādām tur Elkora mikrorajona algām, par kurām urlas zandalītēs pērk 2L alus torpēdas un varbūt sakrāj kādai huļigankai bmw. Veikalu daudz, pārdevēju vajag daudz, neies taču viņiem visiem maksāt uber algas. Labāk lai ir vairāk, bet čaiņiki. Lētais darbaspēks taču.

Gravatar nepareizība

2005. gada 7. februārī, plkst. 16:36

njā. sievietes-pārdevējas-datorveikalos, tas ir ekstrēmi

Gravatar sm

2005. gada 7. februārī, plkst. 16:43

Mxz: Kas Tev, urliņ, par problēmām ar zandalītēm? Überkraujais jūties? ;-)

Gravatar mxz

2005. gada 7. februārī, plkst. 16:44

Pie tam nosaukums var būt jebkāds, tāpat tas pieder Elkoram - Online, "itkā oficiālais" Nokia veikals Brīvības ielā, 100% sports, visa Brīvības iela centrā pieder Elkoram. Domotehnikas (agrāk), fotosaloni, fotki.lv, kas vēl tik ne - tas viss ir Elkors no vienas vietas. Krogs Dickens tagad ir Elkor British Pub... un tā tālāk.

Kādi tik man nav bijuši piedzīvojumi ar Elkor... sākot no fototehnikas iegādes, kur pārdevējs galīgi nav ieinteresēts iegūt manus 700 latus par fototehniku, tā vietā kautko noņurd, ignorē mani un saka, ka nekā no tā viņiem neesot, pat nepaskatoties plauktā un nepainteresējoties vai citā veikalā varētu būt. Sviests... beidzot ar monitora pirkšanu, kur pārdevēji stāv pie letes, mīņājās un strīdās, kurš nāks man to monitoru pārdot.

Es jau labu laiku cenšos izvairīties no Elkora, pietam man ieiešana tur sagādā lielu niknumu uz visiem nožēlojamiem "nedaintegrētajiem" ambāļiem (a? cho nado bilo?), kuri ir vienkārši izsmiekls visai cilvēcei, sākot no kasierēm Juļām un apsargiem Slavikiem, kuri savos 30+ gados nav spējuši neko sasniegt, kā tikai atsvērt savas nožēlojamās eksistences paliekas ar paceltu krūti un steku pie sāniem pārbaudot aizdomīgu pircēju maisiņus.

Piedodiet, labāk palika to pasakot :P

Gravatar Sm

2005. gada 7. februārī, plkst. 16:54

Ok, paskaidrojums pieņemts :)

Gravatar Asmodejs

2005. gada 7. februārī, plkst. 17:04

ja runā par Elkor fototehniku tad esmu apmierināts vairāk nekā vajag šamie man teleskopu 2x lētāk pārdeva, jo puikas laikam ciparus nepazīst cenai vai arī pirmo ciparu vienkārši ignorē :D

Gravatar Dr

2005. gada 7. februārī, plkst. 17:04

a man tiiri inchiigi bija pavisam nesen... pie cirka uz stuura kazhis ir elkors... pirku peliiti ms boxed... cenjiks 16.99... paardeveejs bez ierunaam boxu attaisiija... pastiijos, teicu, ka taada nu taada... tjipa, lai dod leetaak... vinsh sastomiijaas, aizskreeja pie menedzhera, parunaajaas, un iedeva ar... pa 15.99. vieniigais kasierei gruuti cheksus sist... bicha ar lielaam kruutiim un nagiem, nu toch, vismaz 2 cm :)) un garantija veel gads... paardeveejs laipni atgaadinaaja, lai chekinju nepazaudeejot

Gravatar sviesta_galva

2005. gada 7. februārī, plkst. 17:30

Tiem nagiem gada garantija?

Gravatar PolarLacis

2005. gada 7. februārī, plkst. 17:49

vispār jau atlaidīti var prasīt jebkurā veikalā, normāls veicis arī iedos

Gravatar Salvis

2005. gada 7. februārī, plkst. 17:51

Nekad neaizmirsīšu kā Multi Sistēmā man CD rakstītāju, kas maksāja 52Ls pārdeva par 40ls :))

Gravatar lasītājs

2005. gada 7. februārī, plkst. 18:05

Patīkami un zinoši (zinošāki par mani, bet es jau ne pārāk rubī, tā kā varbūt citiem tas nebūš forši) pārdevēji ir veikalos BALTIC DATA, kurus var atrast iepirkšanās centros MOLS un SPICE.

p.s. "Ļ Kor" ir sučkas, mafiozi, nodokļu nemaksātāji un valsts aplaupītāji.

Gravatar lasītājs

2005. gada 7. februārī, plkst. 18:06

Ai, "sučkas" laikam nav precīzi teikts.

Gravatar Arturs

2005. gada 7. februārī, plkst. 18:18

Es arī neesmu sajūsmā par ELKOR veikalu tīklu un ne jau piedāvāto preču, bet tieši to pašu pārdevēju dēļ. Taisnības labad gan jāpasaka, ka ir gadījušies arī sakarīgi pārdevēji. Piemēram, nesen tur nopirku fotokameru pie vienas meitenes, kas spēja radīt iespaidu, ka viņa ir piedzimusi ar fotokameru rokās - es lielāko daļu pārdošanas procedūras stāvēju ar atkārušos žokli par viņas zināšanām šajā jomā. Bet nu tas diemžēl ir tikai tāds rets izņēmums uz kopēja bezejēdzību fona.

Gravatar bomis pomis

2005. gada 7. februārī, plkst. 18:35

ELKORu pārdevējiem iemāca burvju frāzi "GRUTI PATEIKT" (jo lielaks akcents, jo labāk)un sertifikācija ir notikusi. Vai šis aparāts spēlē arī mp3 failus? -GRUTI PATEIKT. Vai jums ir USB kabeļi? -GRUTI PATEIKT. -Vai jums algu maksā, un kad? -GRUTI PATEIKT. Ko jums ir viegli pateikt? -GRUTI PATEIKT. Mēs ar brāli šitā vienreiz līdz histērijai uzjautrinājāmies, izdomājot dažādus jautājumus.

Gravatar Kaklz

2005. gada 7. februārī, plkst. 19:27

Viens no labākajiem prikoliem ar Elkor bija kaut kad rudenī, kad meklēju elektrisko plīti ar keramisko virsmu. Aizbraucu uz Alfu, ieeju RD Electronics pirmajā stāvā. Apskatos, ir kaut kāds modelis Indesit, ja nemaldos par Ls 214. Nu tīri tā neko, kaut kāda akcijas cena laikam. Intereses pēc uzeju apskatīties otrajā stāvā uz Elkor. Ko nu es tur redzu? Tieši tas pats Indesit plīts modelis maksā nieka Ls 359. Laikam nav grūti iedomāties, kurā veikalā cilvēks labprātāk iepirktos. Tā kā ar to "ja zini, ko gribi pirkt, tad Elkor ir OK" tā prātīgi.

Gravatar hmnc

2005. gada 7. februārī, plkst. 19:51

o. visi dalās un es ar padalīšos. tajā lielajā biju iebraucis - vajadzēja vienu nieku: elektrības vadu datoram steidzami. nu ta uzkāpju tur pie datoriem. miljons pārdevēju, bet visi ar aizņemti ar kaut kādu huiņu. īsāk sakot nostāvēju 15min. tad vienkārši nahāliski pienācu vienam klāt kurš runāja ar klientu un paprasīju vadu. šis acis iepleta, pasauca citu. da tas cits atnāca, tad aizgāja tad vēl čakarējās. minūtes piecas meklēja to sūda vadu. izvilka kaut kādu pēc paskata lietotu nenormāli noputējušu vadu un izsita čeku. stulbums kaut kāds. nekad tur nesperšu savu kāju.

Gravatar Antuanete

2005. gada 7. februārī, plkst. 19:56

Da kāpēc cilvēki vispār iedomājušies, ka Elkor ir domāts preču pārdošanai? Naudas atmazgāšanai, tikai un vienīgi, un augšminētās cenas un personāla atlases politika par to skaidri liecina.

Gravatar Fedja

2005. gada 7. februārī, plkst. 20:02

Mazliet padalīšos ar info tiem lasītājiem, kas ir Elkorā atraduši sevi interesējošu preci un vēlas to nopirkt lētāk. Tātad:

  1. Atrodam preci kādā no Elkor veikaliem, piefiksējam cenu.
  2. Dodamies uz Elkora vairumtirdzniecības "otģelu" Brīvības ielā pie Elkor centra, konkrētāk, jāiet iekšā ēkā, kur ir Elkor serviss, jākāpj uz otro stāvu.
  3. Nekautrējoties jāiet klāt jebkuram menedžerim, jāsaka, ka esat no firmas XXX (nu miniet, piemēram, Šilikons vai APL vai jebko tikpat stulbu) un sakiet, ka vajag to un to preci par VAIRUMCENU, un ka maksāsiet SKAIDRĀ NAUDĀ.
  4. Jums nosauks cenu, kas ir vismaz par 10% lētāka kā veikalā. Var gadīties arī 25% starpība.
  5. Netirgojaties, sakiet vai nu jā, ņemiet pasūtījumu, vai nu nē, tad ejiet prom.
  6. Ja viss OK, ejiet turpat uz kasi, samaksājiet un ar čeku dodaties uz konkrēto veikalu, sakiet, ka preci nopirkāt par vairumcenu. Tur uzzvanīs menedžerim (jāatceras vārds), pārbaudīs vai tiešam ir samaksāts un izniegs preci.
  7. Par ietaupīto naudu nopērciet alu un nosvieniet pirkumu kopā ar draugiem!

Gravatar Didulis

2005. gada 7. februārī, plkst. 20:58

Biju jauns un stulbs, kad pirku savu datoru un no dzelžiem maz ko sajēdzu. Toreiz tas tika nopirkts Elkor veikalā, kas atradās tur, kur tagad ir te komentāros pieminētais "ON–LINE", uz Valdemāra ielas. Pēc Windows (sākumā 98 SE) uzinstalēšanas kompis regulāri mēdza kārties ar zilajiem logiem, arī pēc tam, kad bija uzlikts w2k. Tā kādu gadu dzīvojos, līdz upgrade`oju mātes plati. Problēmas pazuda. Vecā plate, joprojām stāv plauktā un pagājušajā vasarā es nolēmu drusku to papētīt, paralēli šķirstot mātes plates manuāli. Daudzi mazi slēdzīši, jumperīši, kas nav aiztikti, pat pēc mātes plates izņemšanas no keisa. Nejauši iekrita acīs CPU frekvenču regulējami slēdzīši. Papētot to rādījumus es nācu pie secinājuma, ka galīgi neatbilst mana CPU frekvencei. Nākamais. Atliecās tajā pašā reizē un turpat pirktais monitors. Vairāk kā 2 gadi pagājuši, galvā sēž, ka garantija tikai 1 gads, līdz brīdim, kad iekš IRC man viens apjautājas manas domas par monitora modeli, kurš izrādās tieši tāds pats kā manējais, taču tajā webadresē, tam ir norādīta 3 gadu garantija. Vilku ārā garantijas talonu un pēc dažām dienām vedu uz Elkor servisa centru, nodevu un pēc nedēļas ierados pakaļ. Iznesa meistars ārā un kamēr es gaidīju papīrus, kaut ko slāviski nomurmulēja, no kā visa es sapratu (saprotu es labi RUS, tachu to tekstu nesapratu), tikai to, ka viņš ņemtu monitoru nost no garantijas (man tajā brīdī bija PH par garantiju, jo tā tāpat pēc mēneša beidzās). Taču dusmas uzsita fakts, ka vispār ko tādu sacīja, jo jebkas agri vai vēlu mēdz atliekties. Ja jau viņi tirgo preces, lai tās visu garantijas laiku uzglabātu glabāšanai piemērotos apstākļos, tad kāda jēga no tā garantijas laika, jo patērētājs, taču pērk preci, lai to lietotu nevis uzglabātu. Pārdevēju konsultācijas pēdējā laikā man nav bijušas vajadzīgas, jo parasti pirms kaut kā iegādāšanās mēdzu sameklēt visu sev nepieciešamo info webā (neuzticos nevienam pārdevējam). ;-)

Gravatar AK

2005. gada 7. februārī, plkst. 21:02

Nu veikalos, kuros ar mani runā krieviski, es vispār neiepērkos... (ignore) un iesaku to darīt arī citiem..., ja nu vienīgi šad tad pačakarēju pārdevēju - lietojot senlatviešu datorterminus... :))) Malacis laacz - cepuri nost!

Gravatar t-bone

2005. gada 8. februārī, plkst. 00:05

Tas gan nav sakarā ar datoriem, bet ja kam nācies ciemoties auto veikalā Elkšņi, kas Ikšķiles rajonā atrodama, piekritīs man, ka Elkoram līdz tādam klientu apkalpošanas līmenim vēl tāls ceļš ejams.

Gravatar Kaibinjsh

2005. gada 8. februārī, plkst. 08:15

Un vai juus zinajat ka tur jau lietotas preces iesmeere kaa jaunas?? Pazinja tur stradaaja par pardeveeju un savu veco telefonu veiksmiigi shiem atdeva par atlaidi prieksh jaunaa. Un peec tam man veel paradiija kur vinja vecais telefons plaukta nolikts kaa jauns :D

Gravatar Mr.X Co

2005. gada 8. februārī, plkst. 08:49

Pastaastiishu arii savu prikolu par elkoru. Vajadzeeju steidzami vakaraa iepirkt termopastu. Stacijas 636 nebija, ieskreeju tajaa elkoraa, kas pie cirka. Datornodaljaa paardeveeja ilgi uz mani skatiijaas stulbaam aciim, tad paprasiija - kas taa termopasta taada ir. Beigaas atradaas viens paardeveejs, kas tomeer saprata, ko man vajag, un paraadiija plauktaa - 4,99Ls! Parastaa sudraba pasta, shpriciitee. Vot tas ir uzcenojums!

Gravatar misame

2005. gada 8. februārī, plkst. 09:13

Fotolietas var pirkt lielajā Elkorā pie ūsainā briļļainā letiņvīra. Tas vismaz spēj atbildēt uz jautājumiem, un, pēc operācijas "zvans draugam/priekšniekam" spēj arī ~15% atlaidi noorganizēt nopietnām lietām.

Gravatar me

2005. gada 8. februārī, plkst. 13:11

Elkor Foto tas "ūsainais briļļainais letiņvīrs" ir profesionāls fotogrāfs, tāpēc arī kaut ko sajēdz no tām lietām.

Gravatar acid|burn

2005. gada 9. februārī, plkst. 08:41

man te vakar iekš 636 olimpijā biš paķēra..:) Tb skatos, locos gar tiem stikla plauktiem. Iekrīt ačtelēs viens tāds devaiss, kuru var ielikt iekš flopi vietas keisā, un viņam ir visi tur to mmcsdxd u.t.t. karšu readeri.+ 1 USB2.0... es o! bet man i nafig tos visus karšu readerus. Prasu čuvakam klau, šitāds tikai bez karšu readeriem un tikai ar kādiem pāris USB nav? Šis atslēdz to skapīti, domāju nu tik vilks ārā manu sapņu iekārtu, a šams paceļ to pašu un saka 10.90Ls! es saku, nē es domāju, šitādu tikai ar USB!! šis paliecas pēc vēlviena devaisa un rāda man - bet rādā tādu pašu tikai BEZ USB! damn! MOš ja kāds zin kur tādu eigādātis.. tb flopi vietā iebāžamu USB hubiņu. un lai pievienojas kontaktiem uz mātesplates, laigan arī var aizmugurē pie integrētajiem. vienalga - zb ar kameras vadu tur snaisktīties...

Gravatar danila

2005. gada 9. februārī, plkst. 08:42

un tai "var" veikalā smird! nepareizi sataisītais remonts pūdē sienas. bee! jelgavā pastā ir labais veikals "tritons" tur strādā 2 meitenītes. katrā ziņā viņas aug agrāk nerubīja neko, bet tagad zina kā izskatās bluetooth utt :) panikas lēkmes viņām gadās arvien retāk

Gravatar vova

2005. gada 9. februārī, plkst. 16:10

jā, jā. elkars ir suds! lieta tada ka tūr jaū lielakā dāļa pircēji ir krievu tāutibas. latviešu pārdevēji ātkāl nēmak rūnat po krievīski. nemak pāteikt četiredesmit... bez tām tur kātrs pārdevejs ir ieintēresets pārdot savas fīrmas prec, jo par to vīņam nak klat punkt. par tiem pūnktiem vīņa sev dābus preču no veikāla. ūn jā citās fīrmās prece būs letāka un pat kvalitativāka vins pārdos to pār kko dābus tos pūnkts.

Gravatar Djuke

2005. gada 9. februārī, plkst. 17:11

es savukārt diez vai apmekleeshu m79. parasti veikali arii 6dienaas straadaa, kaut neilgu laiku bet straadaa... a man darbadienaa nav laika

Gravatar spooky4malin

2005. gada 9. februārī, plkst. 18:46

Djuke - deleģē kādu padoto ;)

Gravatar UL

2005. gada 9. februārī, plkst. 23:19

Mani 0.02Ls:

  1. ne visos Elkoros ir TIK slikti - HighEnd salonā audēju ielā strādā normāls vadītājs un normāli pārdevēji. Ir tikai cita problēma - viņi ir brīžiem _pārāk_lieli speci un nevar būt objektīvi. 2) Zināmā mērā tas attiecas arī uz biezā gala preci lielajā ELKOR centrā. Tur ir pāris puiši kas zin, ko nozīmē AMPEX un MARANTZ :)

Gravatar DimanC

2005. gada 10. februārī, plkst. 11:03

UL: par "biezo galu" un Marantz bija ironija?... manā izpratnē NAD, HARMAN/KARDON un ONKYO ir biezais gals...

p.s. nē, tas gan nenozīmē, ka uzskatu, ka marantz būtu slikts. pat ļoti labs ;-)