✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Pirkšanas, pārdošanas prieki

2005. gada 10. februārī, 6 komentāri

Vakar tika aizsākta un šodien tika turpināta diskusija ar vienu gudru cilvēku par to, kas, kā un kāpēc iegādājas dažādus tīmekļa projektus.

Mans viedoklis ir nemainīgs. Neviens nepērk pašu projektu. Tiek pirkti lietotāji. Cilvēku, kuri tur apgrozās. Jo lielāka ir lietotāju bāze un jo vairāk informācijas par katru no tiem ir pieejama, iegādājoties projektu, jo labāk. It kā straigth-forward, ne?

Hell, no! Iekš mūsu necilās valstiņas pāris projekti, kuri tika pārpirkti/nopirkti, ir acīmredzami aizlaisti podā (no offence, CooLynX:), jo pircējs neapzinās, ka projekts ir arīdzan jāattīsta. Lietotāji “nāk un iet”. Ja projekts stāv uz vietas, tie tikai “iet”.

Piemēri? Publiski drīkstu izteikties tikai par vienu. Var jau taisnoties, ka tas bija sen un vairs nav taisnība, bet ASS, kurš savulaik bija bez šaubām viens no visapmeklētākajiem .lv Interneta projektiem, tagad dus dziļi, dziļi jūs jau zināt, kur.

Faktiski, esmu dzirdējis tēzes no daudziem šādiem potenciālajiem dažādu projektu pircējiem, no kurām var spriest, ka iegādāsimies projektu, un sāksim šiem lietotājiem sūtīt spamu. Nēnu, tas ir viens no veidiem, protams :) Bet, vai tiešām mums trūkst smadzeņu, lai pirms iegādes papētītu projekta iespējamo attīstības modeli, izejot no vēlmes nopelnīt? Lielākā daļa no šādiem attīstības plāniem un biznesa modeļiem pirkšanas/pārdošanas brīdī tiek uzrakstīti tikai, lai būtu. Pēcāk tie iegulst kādā zemā atvilknē pašā apakšā.

Neapšaubāmi, uz sitiena mūsu valstī par bagātu cilvēku (kompāniju) nekļūsi, izveidojot (iegādājoties) vienu, divus vai pat trīs projektus. Taču, prātīgi manipulējot ar šo projektu un, līdz ar to, arī ar tā lietotājiem, var panākt diezgan labus (viss ir relatīvs, protams) rezultātus.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Strodz

2005. gada 10. februārī, plkst. 15:15

Es domāju www.draugiem.lv ir ļoti labs projekts, ar to iepējams arī varētu nopelnīt, bet nezvai izstrādātāji būtu gatavi to pārdot. Un ja arī būtu nez kāds būtu summa?

Gravatar wadims

2005. gada 10. februārī, plkst. 15:20

paardot tad buutu gatavi!!! katram ir sava cena!

Gravatar c_m

2005. gada 10. februārī, plkst. 17:19

Pirms kāda laika raidījumā "Nedēļa" draugiem.lv autors jau minēja, ka ir bijuši pircēji, un, protams, ka viņi būtu arī gatavi pārdot, bet pašlaik neviens pircējs nav varējis apmierināt pieprasīto summu. ontopic: ideālu piemēru var arī minēt t.s. interneta mediju fdm.lv, kāds tas bija pirms 1nbox.lv to nopirka, un cik zemu tas ir novests tagad...

Gravatar Kirils

2005. gada 10. februārī, plkst. 17:56

uzbraucot uz vaarda "CooLynX" var smuki redzeet textu "ex-latvijas blabla". vai ta ir tik traki? Latvija tak veel skaitaas esam, lai arii ES muus okupeejis.. :-.

Gravatar me

2005. gada 15. februārī, plkst. 15:57

diezgan droshi avoti zinjo, ka labu laiku draugiem.lv ir nopirkts, kaut vinji to spariigi noliedz..