✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

E-lietas

2005. gada 15. februārī, 10 komentāri

Ko ir izdarījis īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās? Kas viņam ir jāizdara? Kas ietilpst viņa pienākumos? Kas viņam ir uzdots? Galu galā, ko viņš ikdienā dara?

Ja neskaita atlaižu izkļaņčīšanu no Bila Geitsa kunga.

Kur es kā šīs valsts pilsonis ar to varu iepazīties?

Update #1. E-Pārvalde. Nenormāli informatīva lapa.

Update #2. Labi. Es saprotu. Šajā jomā ir gaidāmas vājprātīgas naudas kaudzes. Kaut vai viena paša elektroniskā paraksta un ID karšu ieviešanas izmaksas (CA prasīs naudu, karšu izgatavotāji prasīs naudu, termināļi (karšu lasītāji) nav par velti, u.t.t.). Tāpēc e-lietu ministrija ir atvērta priekšlikumiem par to, kurš kuram un cik maksās.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kirils

2005. gada 15. februārī, plkst. 19:35

aizsuuti tak Jaanim e-meilu un pajautaa in-persona.

btw, http://www.eparvalde.lv ir vinja maajaslapa gandriiz vai.

Gravatar darkz

2005. gada 15. februārī, plkst. 21:35

Vēlarvien grūti apjēgt, ka mūsu valsts ir tik bagāta, lai pirktu microsoft programmatūru.

Gravatar efix

2005. gada 16. februārī, plkst. 00:24

Kā vienmēr ir kāds, kurš spēj kaut ko pateikt par MS dārgumu un sliktumu.

Gravatar gg

2005. gada 16. februārī, plkst. 01:26

nu vēl jau it kā būtu pāragri spriest par to ko viņi un cik labi to dara. ministrija ir tikko sākusi darboties. cits jautājums, vai šiem darbiem gluži vajadzēja ministriju. man šķiet, ka vajadzēja. ministram vismaz teorētiski ir lielāka politiskā teikšana un lietu "izbīdīšanas" spēja, nekā kaut kādam, kaut kādas ministrijas vai vēl ļaunāk valsts kancelejas departamentam. el. paraksta un id karšu, kā arī valsts portāla lietas ir tik ilgi novilcinātas, ka vajadzētu jau nu kaut kā to visu pasteidzināt (nemaz nerunājot par e-pārvaldi kā tādu, kā pagaidām tālu sapni). bet nu gudeles atrašanās tur vismaz pagaidām nerada optimismu. man nav nekas personisks pret viņu, bet, strādājot it sfērā, ne asociācijas, ne tā valsts biroja (vai kas tas bija) aktivitātes nebija nedz manāmas, nedz jūtamas. nu varbūt tikai patukši un reti paziņojumi par paviršiem, maz izsakošiem pētījumiem un citām muļķībām. tādas lētas pr darbības...

Gravatar gg

2005. gada 16. februārī, plkst. 01:28

cita starpā, citāts no tās pašas eparvalde.lv: //Marta sākumā sāks darboties sekretariāta mājaslapa "www.eps.gov.lv", kurā tiks sniegta informācija par E-pārvaldes sekretariāta darbību un informācijas sabiedrības attīstību. // tas laikam būtu kā atbilde uz lāča jautājumu..

Gravatar Aivis

2005. gada 16. februārī, plkst. 08:11

Nu būsim godīgi - ērta, efektīva un labi strādājoša ē-pārvalde ir ierēdņa ļaunākais naktsmurgs, jo diemžēl algoritmiskā līmenī nav paredzēta korupcija.

Tāpēc ē-pārvalde Latvijā lielākoties ir tikpat noslēpumains un koruptīvs pasākums, kā digitālā televīzija. Un nekas labāks nebūs. Tā nav internetbanka, kuras izstrādātāji ir maksimāli ieinteresēti sistēmas funkcionalitātē. Tieši otrādi.

Un vēl - speciāli priekš Efix'veidīgajiem - lai dzīvo MS serveru risinājumi - labākie un savietojamākie serveru risinājumi pasaulē (lasīt ar ironiju)

Gravatar efix

2005. gada 16. februārī, plkst. 18:00

2 Aivis.

2003 strādā. NT4 strādā. 2000 strādā. Manas prasības izpilda. So fscking what? Zini cik maksā AE licence Win2003 serverim? Ls 80!

Zini, ka ir, piemēram, muzeju sistēmas, kur jānodrošina daudz ierakstu skaitu apstrādi un ievietošanu DB, darbojas uz Win platformas, un nav problēmu ar ātrdarbību? Šķiet, ka nezini.

Tai pat laikā, protams, Tev par prieku, lietoju Unix sistēmas citiem mērķiem.

Vienkārši ir kaitinoša tā attieksme, ka viss, kas ir MS sux.

Gravatar Aivis

2005. gada 16. februārī, plkst. 20:47

Es nezinu kā strādā muzeji. Toties diezgan labi zinu kā strādā kaut vai tas pats Navision. Piedarbini lai tas izmantotu BSD bāzētu sistēmu kā serveri. Nevari? MS taču ir savietojams.

Es patiešām šaubos vai tavā muzejā datubāze kādreiz sasniegs 200 un vairāk GB. Turklāt tie 80 LVL puika ir tikai par pliku opsistēmu. Gribētos zināt ko tu ar viņu iesāksi? Dzenāsi spēles? Kaut vai apskaties cik izmaksā MSSQL serveris. Cik izmaksā Navision vai Axapta servera licence priekš pārdesmit lietotājiem

Un kaut vai tie paši 80 LVL - tas ir daudz vai maz? Un ja tos no tavas aldziņas atvilktu?

Nav tā ka viss, kas no MS sux. Bet serveri iesmird un turklāt diezgan pamatīgi.

Gravatar poker rooms

2005. gada 30. aprīlī, plkst. 15:23

<h1>You are invited to check some helpful info about<A HREF="http://www.razordude.com/pacific-poker.html"> pacific poker </A> pacific poker <A HREF="http://www.razordude.com/pacific-poker.html">http://www.razordude.com/pacific-poker.html</A> <br/>... </h1>

Gravatar Testeris

2009. gada 3. jūnijā, plkst. 02:53

Karočē, brīnos, kā spameris nr 9. šeit iedabūja H1 tagu :)