✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Internet Explorer 7

2005. gada 16. februārī, 13 komentāri

Microsoft (ar Bilu Geitsu priekšgalā) vēl šā gada vasarā sola laist klajā Internet Explorer septīto versiju.

Protams, ka jaunā versija strādās uz ierobežota skaita slavenās operacionālās sistēmas Microsoft Windows versiju. Domājams, ka Windows XP (pie kam, ar otro servispaku) un grūti nākošā Longhorn.

Izstrādātāji, nomierinaties, tā nebūt nesaturēs CSS un XHTML kļūdu labojumus. Ja nu vienīgi kaut ko tiešām smieklīgu, kliedzošu un viegli salabojamu.

Kāpēc ne 6.1 vai 6.5? Tāpēc, ka pasaulei un vienkāršiem mirstīgajiem šķitīs stipri grandiozāk, ja mainās versijas major cipars. Un pasauli maz interesē, ka pašā produktā maz kas mainījies :)

IE7 būs nodalīts no Windows. T.i. - standalone aplikācija, nevis Windows sastāvdaļa, kā līdz šim. Tas gan jau ka tiek darīts pieaugošā spiediena no ES dēļ. Ar Windows Media Player jamie jau bija spiest šādi izrīkoties.

Nu, un protams, ka pats Microsoft pozicionē šo jauno versiju, kā Internet Explorera stabilitātes un drošības apogeju. Ko nu viņi vēl var solīt? :)

Līdz ar to var rezumēt - šī būs t.s. security-fix release. Iespējams, ka parādīsies kāda jauna fiņķikļuška, lai aizmālētu acis gala lietotājiem. Kā minēja C|NETs, nebūtu Firefox, mēs varētu gaidīt jauno IE7 līdz pat Longhornam... Domāju, ka liela daļa taisnības tur ir.

P.S. Nepiekrītu tam, ka Microsoft ir stulbi un neredz acīmredzamo - to, ka Firefox kļūst aizvien populārāks. Man šķiet, ka viņiem jau labu laiku ir savs plāns, ko darīt (vai nedarīt). Internet Explorer, kā atsevišķa produkta, parādīšanās, vismaz liecina par to, ka no pārlūku tirgus šī kompānija pazust neplāno.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Delfins

2005. gada 16. februārī, plkst. 09:42

diez vai kaa atsveisks produkts, jo tas ir taapat ka ar IE6, kurs nav uz w2k stacijaam... un jainstalee klucis atseviski... lai vismaz tilde ietu.

btw, Control Panel ir uz JS uzbuvets... un tas jau kaut ko liecina..

Gravatar danila

2005. gada 16. februārī, plkst. 10:51

nu ja tur joprojām nebūs css2 un xhtml tad nezinu ko i pateikt. atkal tas pats, uztaisi lapu (saskaņā ar w3c standartiem) un tad pisies ar visādiem hakiem kamēr tas ēzelis IE sāk rubīt ko cilvēks no viņa grib... un useri jau tāpat nepāries un FF (kāpēc back podziņa savādāka?!? kur ir lielais zilais E burts utt.)

Gravatar Delfins

2005. gada 16. februārī, plkst. 11:11

a nafik ir jaapishaas lai browsers bez (korekta) w3c st. atbalsta raditu lapu pareizi ?!

Gravatar japets

2005. gada 16. februārī, plkst. 11:34

Delfins, zini ko nozīmē "klienta prasības"?

Gravatar Vistu Zaglis

2005. gada 16. februārī, plkst. 11:42

Japets, pat ne tikai klienta prasības, bet arī veselais saprāts, taisīt lapu tā, lai lielākā daļa jūzeru to varētu arī normāli skatīt!

Gravatar Kirils

2005. gada 16. februārī, plkst. 13:14

"We’ll ship when the product is ready." sooooo microsoftic.

Gravatar Velko

2005. gada 16. februārī, plkst. 13:24

Kiril, tā jau ir Debian devīze... Vai M$ atkal ko iemācījies no OSS?

Gravatar rfx

2005. gada 16. februārī, plkst. 16:43

Biju nedaudz pārsteigts, kad 1 reizi aizbraucot pie klienta, nejauši atverot IE, izdzirdēju "kas tas tāds??" :D Izrādījās, ka sievišķis 1. reizi (nu varbūt ne pašu 1.) ieraudziija IE! Nets tika browsēts ar FF 1.0. Sisadmini dara savu ;)

Gravatar danila

2005. gada 16. februārī, plkst. 17:00

tas priecē lapsas dvēselīti :)

Gravatar Arturs

2005. gada 16. februārī, plkst. 17:30

Es jau esmu paspējis firefoxēties. Lai arī liela daļa labumu Firefox-ī man ir vienaldzīgas, tomēr paswordu menedžmentu gan reāli izmantoju katru dienu. Interesanti, vai IE7 kaut kas tāds ir paredzēts?

Gravatar $dd

2005. gada 16. februārī, plkst. 20:01

@11, domaa m$ to meginas iekljaut, zinot iepriekshejo pieredze security zinjaa..

Gravatar Ashley

2006. gada 15. janvārī, plkst. 17:33

Es gribuu uztaisit sev forshu maajas lapu...