✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Failu menedžeris

2005. gada 23. februārī, 39 komentāri

Skatoties uz to, kā cilvēki diendienā failu operācijām (darot to tiešām bieži un izmantojot ne tikai kopēšanu, pārsaukšanu un tamlīdzīgas štelles) izmanto Windows Explorer, man nāk virsū nelaba dūša. Tad nu vismaz šo paprovējiet.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar hu_ha

2005. gada 23. februārī, plkst. 23:08

kaut kā nevarēju atrast, kā var failus pārmest kaut kur uz tīkla kompja, tik vien kā lokālās direktorijas browsēt..

Gravatar hmnc

2005. gada 23. februārī, plkst. 23:35

kas vainas WinExplorerim? Un šitais softs tāds nekāds... tad jau labāk TC vai FAR.

Gravatar tjikai nevajag...

2005. gada 23. februārī, plkst. 23:49

gļukains tas explorerxp! un bremzē, kad jāver vaļā masīvi folderi ar masīvām apakšdirektorijām...

Gravatar wadims

2005. gada 24. februārī, plkst. 00:32

nu... a ja man vajag 1x dienaa kaut ko paarkopeet... man pilnigi pietiek ar win`aaa iestraadaatajaam "kuulajaam" fiichaam :)

Gravatar Madars

2005. gada 24. februārī, plkst. 01:12

Domāju, ka tie, kas pārstāv "Orthodox Church of EXPLORER.EXE" no tās, par labu Total Commander/FAR/kādam citam normālam failu menedžerim, neatteiksies nekad. Kaut gan - vairākums šādu lietotāju nemaz nezin par alternatīvām :(

BTW, kādu failu menedžeri lieto laacz?

Gravatar Didulis

2005. gada 24. februārī, plkst. 01:31

Papētos ekrānšāviņus iskatās krutāks par to, ko es pašlaik lietoju A43 ( http://www.shawneelink.net/~bgmiller/ ). Esmu tik noslinkojis ar latviskojuma nosūtīšanu autoram. Notestēju un vienīgā fīča, kas man patika ir vairāki browsera tabi. Parocīgi ja vajag darboties ar lieliem daudzumiem failu. Taču trūkst tāda laba lieta, kā meklētājs un iespēja piemapot tīkla dzini. A43 ir integrēts HEX un image viewer, ko reizēm var izmantot, ja grib apskatīt vienu bildīti taču nevēlas vērt vaļā bilžu apskates programmu. Tā kā šai programmai ir iznākusi tikai 1.06 versija, tad iespējams, ka nākotnē tas būs spēcīgs tūlis, taču pašlaik mani tas neiekārdināja.

Gravatar laacz

2005. gada 24. februārī, plkst. 07:17

laacz lieto FAR. Savā attīstībā (?) esmu izlaidis NC, jo jamais nikni bremzēja, salīdzinot ar VC. Nē, nu, lietojis to NC esmu, bet tik minimāli, ka var uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt :) Esmu no tiem, kas pieturās pie nostaļģijas un uzskata (aksiomātiski:), ka vizuāli failu menedžerim jābūt ar zilu fonu, jāizskatās pēc DOS aplikācijas un ir jāhavo vairāk vai mazāk tādi paši šortkati, kādi tie bija VC :)

Gravatar Mami

2005. gada 24. februārī, plkst. 08:13

Lapaa stāv rakstīts "FREEWARE (for non - commercial use)"

Kā man pirms kāda laika paskaidroja BSA, šāda licence nedod tiesības firmās lietot šo softu bez maksas. Tā pat ir ar FAR. Ja uz to nospļauties, tad es balsoju par FAR.

Gravatar Mr.Venom

2005. gada 24. februārī, plkst. 08:26

/me lieto Ontrack PowerDesk (V-com.com, free arī firmās) vai, retumis, tā atvasinājumu ExplorerPlus [novatix.com, trial]. 2 panes, NC shortkeys, augšā quicklauncham līdzīgs panelītis, tāpēc par Start menu vispār aizmirsts, meklētājs (vai XP f3 vispār strādā), sinhronizators, ftp. Nu dikti man patīk tas viens buttons, kuru uzspiežot uz iezīmētā faila, tas tiek atvērts mīļākā editorā.

Gravatar igo

2005. gada 24. februārī, plkst. 09:58

tiešām!? kas vainas WE? attaisi piecus un močī uz nebēdu.

Gravatar Avellano

2005. gada 24. februārī, plkst. 10:18

Vienīgie, kuri šeit argumentēti paskaidro savu viedokli, ir hu_ha un Didulis. Pārējie netiek tālāk par apgalvojumu, ka viens variants ir pē, bet otrs ir kruta. Vai mēs bērnudārzā atrodamies?

Gravatar Avellano

2005. gada 24. februārī, plkst. 10:21

Vārdi "viens variants" un "otrs variants" varbūt būs pārāk smagi. Aizvietošu tos ar "sviestmaize ar desu" un "sviestmaize ar sieru". Pamēģiniet jūs arī! Visos komentāros!!!

Gravatar Avellano

2005. gada 24. februārī, plkst. 10:22

P.S. Atvainojos. Daži citi komentāri arī ir argumentēti.

Gravatar adm

2005. gada 24. februārī, plkst. 10:30

hmm nee nu far itkaa ir ok . pats lietoju darbaa far, bet maajaas gan TC. kaut ka apatiik ka TC var piekonfot kaut vai to pashu win pogu lai rau valjaa zhurkas labaas pogas menjushku. Faraa pietruuxt iebuuveetaa SFV cheksummu saliidzinaataaja (gan jau faraa ar var ar kadu pluginu pielikt, bet nu ma lame un slinks lai mekleetu:)). Veel labak man patik TC konfigureeshana bet nu ta sjau gaume sjautajums un par gaumi jau nestriidaas.

Gravatar Paranoia

2005. gada 24. februārī, plkst. 10:50

Me pāstāv "Orthodox Church of EXPLORER.EXE". Un neatteikšos no tā tuvākajā laikā. Galvenā fīča viņam ir tāda, ka tas ir pieejams uz jebkura kompja. Vajag kādam kaut ko palīdzēt - to var izdarīt, neizsakot frāzes "A tu ko, lohs esi vai? Kāpēc nelieto %favorite_file_manager% ?!!"

Un patiesībā lielāko tiesu explorer.exe problēmu var novērst ar pareizu tā konfigurāciju un dažu papildlietiņu pielikšanu (te gan atkal parādās augstākminētā problēma, ka pie citiem kompjiem/lietotājiem tas nebūs pieejams).

Bet nu labi, apgaismojiet, kas ir tāds, kas ikdienā būtu vajadzīgs un ko nevar ar explorer.exe izdarīt? (ok, uzreiz atzīšos - lai veiktu "find in files with reg-exp" es lietoju FAR)

Gravatar acid|burn

2005. gada 24. februārī, plkst. 10:56

FAR un ļoti nedaudz Win+e

Gravatar Anete

2005. gada 24. februārī, plkst. 11:10

Total Commander rulz foreva :))) Tā kā esmu "lietotājs parastais", sīkāk nekomentēšu, bet esmu ļoti pateicīga mūsu adminam, kurš visus apgādāja ar TC. Ļoti ērti, salīdzinot ar WinExplorer, it sevišķi tabi. Ftp connects arī parocīgs, un iespēja tomēr uz labās pogas dabūt to pašu, ko explorer vidē.

Gravatar Analgiins

2005. gada 24. februārī, plkst. 11:38

a prieksh kam sarezgjiit dziivi!? Lietojam Windows Explorer un miers un beerzinjsh :) It kaa nebuutu cits ko dariit kaa mekleet pa i-netu "labaak" failu manageri

Gravatar Anete

2005. gada 24. februārī, plkst. 11:44

Analgiins, dzīvi reizumos sarežģī tieši Windows Explorer lietošana :))

Gravatar e-remit

2005. gada 24. februārī, plkst. 11:50

Nu darbā lietoju gan Far, gan TotCmd. Biežāk gan Far, un TCmd atveru, kad vajag failus salīdzināt, jo FARam neesmu atbilstošu pluginu atradis. Kad vajg kādu Windowisku funkcionalitāti, jo Far nepiedāvā, parasti gan spiežu Ctrl+Enter uz kataloga, un iegūstu Explorera logu ;)

Gravatar Druu

2005. gada 24. februārī, plkst. 11:51

Neatrodu, kas šim būtu labāks par windu parasto fīļu manageri...

Gravatar Cider

2005. gada 24. februārī, plkst. 12:19

njaaa, nu nez gan, vecais labais explorers ir tiiri laps, nu un shito izmeeginaaju... njaa.. kaukas jau tur ir, bet vai vai labaax gruuti spriest.. vienu miinusu atradu: to adreses logu nevar nolikt kreisajaa pusee, man diezgan pierast tas bija tur... vot shitaa te...

Gravatar KKTK

2005. gada 24. februārī, plkst. 12:44

A es WE lietoju tikai lai kautko reneimotu vai arii uztaisiitu shortkatu, visos citos gadiijumos FAR foreva! :D

Gravatar sim bidy

2005. gada 24. februārī, plkst. 13:53

Man atkal metas nelabi no tiem kas meklee WE aizstaajeeju. Es lietoju Far'u.

Gravatar Kirils

2005. gada 24. februārī, plkst. 14:34

ko dara failu menedzheris? ar komandrindu nepietiek? :P

Gravatar japets

2005. gada 24. februārī, plkst. 15:11

Tā kā lietojot exploreri parasti man viņš mēdza kārties un bremzēt, tad izmantoju alternatīvo failu menedžeri - Total Commander.

Gravatar VieS

2005. gada 24. februārī, plkst. 17:45

Hm, galīgi nesaprotu, ar ko Win iebūvētā failu kopēšana ir tik slikta? Man uz desktopa stāv visu vajadzīgo folderu īsgriezumi (shortcuts :) ) - tādejādi ātri varu tikt pie vajadzīgā foldera un veikt vajadzīgās copy/move/del darbības. Kāds var paskaidrot kāpēc ir vajadzīgi visi tie atsevišķie FM? Lai malējajiem izskatītos iespaidīgāks Tavs darbs pie PC? Kādas priekšrocības?

PS. Pie PC no 1987. gada. NC, VC, FAR, TotalCommander ir lietoti ļoti daudz - nu jau tā ir vēsture - vissmaz man.

Gravatar usver

2005. gada 24. februārī, plkst. 17:45

/me lieto totalcmd, ko FAR lietotāji mēdz saukt par advancēto lāmeru failu menedžeri ;). Galvenās fīčas, kas patīk - 2paneļu un tabu sistēma, arhivators, failu plaintext skatītājs, direktoriju hotlists, pieeja komandrindai un win labajam klikšķim. Vienīgo priekšrocību FARam pār citiem menedžeriem redzu WinSCP pluginā + iespējā reālā laikā skatīties logfailu maiņu (vismaz ko tādu minēja endrju pirms ~gada). Varbūt kāds var izteikties, kas vēl liek izvēlēties tieši FAR?

Gravatar 2 VieS

2005. gada 24. februārī, plkst. 18:22

Es ieksh NC 5.0 aatraak sataisiishu vajadziigas direktorijas, sakopeeshu failus no izveeleetiem folderiem vajadziigajaas direktorijaas, paarsaukshu failus un direktorijas utt aatraak ne kaa tu ieksh explorer.exe. Varam to dariit uz laika, tici man, tu kaasiisi. Explorer ir eertaaks, bet nu aatraaks lietoshanaa nekaadiigi.

Gravatar VieS

2005. gada 24. februārī, plkst. 20:00

2 #33: Kur Tev tāda pārliecība? Es tajos Windowsu logos rīkojos ar klaviatūru - tur ir viss vajadzīgais ātrām darbībām - var ātri nokļūt līdz failam spiežot tā pirmos burtus, F2 - rename, ALT + L & R bultiņas - staigāšana pa history, Backspace - dir up. Nu un protams visās programās pieejamie-pierastie Ctrl+C,V,X,Z. Nu trūkst tikai MkDir no kīborda. Ok, ja jauztaisa 100 jauni folderi, tad ar jebkuru //commander// to var izdarīt ātrāk...

Gravatar egons

2005. gada 24. februārī, plkst. 20:10

Iekš win32(darbā) netiek lietots nekas cits kā explorer.exe. Visādi fari un tc atkrīt, jo ir jāpērk šie softi. Turklāt dažš labs jau minēja, ka explorer.exe ir un paliek explorer.exe uz jebkuras win32 mašīnas un viņš tur vienmēr ir. Tas ir tā pat kā ar vi editoru zem *nix. Specifiskām aktivitātem tiek izmantoti attiecīgi specifiski tūļi (vienīgais ko varu iedomāties patreiz ir WinSCP). Laikma man tās vajadzības tādas. Mājās lietoju Konqueror + bash. Viss. Pilnīgi apmierina, labrāt lietotu arī darbā, bet ... Btw, nesen izrakājos pa webu mēģinot atrast sakarīgu free download manageri. Nonācu pie tā, ka uzliku wget priekš win32. + vēl atradu kaudzi ar standarta unix tūļiem, kas ir portēti uz win32. Patīkami, kad vari Win+R cmd vietā bliezt Win+R sh un tīksmināties par unix spēku uz windows kastes.

Gravatar Sarky

2005. gada 24. februārī, plkst. 20:19

usver: domaaju ka nepateiks. Paaraak daudz to iemeslu. Katram savi. FARam ir paari par 600 plaginu...

Prozit, FAR. Priekaa!

Gravatar egons

2005. gada 24. februārī, plkst. 20:24

Šķiet, ka neviens no komanderiem nespēj tādā ātrumā izveidot direktorijas kā to prot unixiskais shells: mkdir -p 1_limenis/2_limenis/3_limenis

Gravatar egons

2005. gada 24. februārī, plkst. 20:34

Vot shitasi gan ir spēks: $ mkdir -p temp_dir/{new/{fcuk,piis},old,shit} $ tree temp_dir/ temp_dir/ |-- new | |-- fcuk | -- piis |-- old -- shit

5 directories, 0 files

Gravatar Kirils

2005. gada 24. februārī, plkst. 22:01

es vispaar ar nopietnu sejas izteiksi jautaaju, kaapeec ir vajagadziigs file manager, ja to visu var izdariit no komandrindas eertaak un dazhreiz aatraak?