✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Iz dzīves

2005. gada 4. martā, 23 komentāri

Sāku lietot O'Reilly Network Safari Bookshelf un esmu apmierināts. Lasot “Practical C++ Programming, 2nd Edition” (migrējot no C uz C++), uzskrēju seklojošam stāstiņam iz dzīves.

A college instructor once gave his students an assignment to "write a four-function calculator." One of his students noticed that this was a pretty loose specification and decided to have a little fun. The professor didn't say what sort of numbers had to be used, so the student created a program that worked only with Roman numerals (IV + III = VII). The program came with a complete user manual—written in Latin.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar DimanC

2005. gada 4. martā, plkst. 15:43

uuuunn? no sērijas - programmētājs kārtējo reizi pamētāja kruto? šaušana ar lielgabalu pa zvirbuļiem? goda vārds neiebraucu, kur ir prikols... nafig iegāzt darbu (tomēr - nestandarta operācijas ar skaitļiem, vai, kā minimums, jaunas bibliotēkas iepazīšana) + nafig tas murgs par manuāli...

Gravatar labais

2005. gada 4. martā, plkst. 15:46

riktīgi labais DimanC neko nesaprot

Gravatar laacz

2005. gada 4. martā, plkst. 15:47

DimanC: Patiesībā šis piemērs atspoguļo to, ka vadoties pēc slikti formulētas specifikācijas pat nepārspīlējot var iegūt produktu, kurš neatbildīs sākotnējām vēlmēm.

Gravatar Munthon

2005. gada 4. martā, plkst. 16:01

Būtu interesanti to kodu papētīt - vai romiešu skaitļi tika izmantoti prezentācijas slānī vai arī aprēķinos. ja tikai przenācijas, tad neizprotu DimanC sašutumu - piešuj citu prezentāciju un rullē kaut vai ivritā.

Gravatar Dafate

2005. gada 4. martā, plkst. 16:22

Šaubos, ka aprēķinos, mož kļūdos.

Gravatar Didulis

2005. gada 4. martā, plkst. 16:35

Var norealizēt aprēķinus arī ar romiešu cipariem. Tik uz sitienu nespēju iedomāties kāda ātrdarbība šādam risinājumam būtu. Galvenais atcerēties, ka ar romiešu cipariem ir kā ar skaitīšanu uz pirkstiem. Izskatās, ka tā pamurgaini es uzrakstīju, laikam tādēļ, ka šonedēļ esmu maz gulējis.

Gravatar Lupus

2005. gada 4. martā, plkst. 16:38

Nu, nekas sarežģīts tur nav. Vienkārša look_ahead rekursija.

Gravatar Sm

2005. gada 4. martā, plkst. 16:47

Manuprāt, VII komentētājs nesaprot situācijas nopietnību, savukārt IV un IX meklē kašķi.

Gravatar z

2005. gada 4. martā, plkst. 17:06

es neieskaitītu so studentu un ieliktu atzīmi F. ja viņs ir tāds lohs, kas nesaprot, ko no viņa grib un ja viņs grib dirsties, tad tādam tikai nesekmību.

Gravatar mik

2005. gada 4. martā, plkst. 17:48

Safari Bookshelf rullē! Reiz piereģistrējos uz 14 dienu demo un izspēru laukā kādas 5 grāmatas... :) $1 man nokāsa. :)

Gravatar ulzha

2005. gada 4. martā, plkst. 18:35

Paga, paga. Kā Sm zināja par IX?

Gravatar ulzha

2005. gada 4. martā, plkst. 18:38

Vēl viena ieteicamā grāmata ir "The Art of Unix Programming", starp citu.

Gravatar DimanC

2005. gada 4. martā, plkst. 21:04

to ulzha (nr. XI) - skaidri redzams, ka Sm (nr. XII) apzinās, ka liela daļa komentētāju to tik vien dara, kā meklē kašķi slēpjoties zem neta piedāvātās incognito maskas.

to laacz. tur nu tu pārspīlē, ka šis piemērs ir sevišķi nepārspīlējot

ja normālu kalkulatoru uzrakstītu +/- pusstundas laikā (vairāk vai mazāk no izstrādātības smalkuma), tad ar šo romiešu kalkulatoru (un dokumentāciju latīņu valodā) cilvēks nočakarējās vismaz 5x ilgāk. vai tad tā nav pārspīlēšana? vai tiešām mērķis (?pierādīt k-kam k-ko) šoreiz attaisno līdzekļus?

Gravatar PiRX

2005. gada 4. martā, plkst. 21:23

Nu info ievade/izvade ar romiešu cipariem nav 5x ilgāk.

Un vai cienījamais DimanC nav padomājis par to, ka studenta latīņu valodas zināšanas varētu būt pietiekami labas, lai tas neprasītu īpašu papildus laiku? Piem., man angļu dokumentācija būtu tikai neliels papildlaiks

Gravatar .

2005. gada 4. martā, plkst. 22:01

A varbut neko pieradit negribeja, vienk. humora izjuta laba :)

Gravatar DimanC

2005. gada 4. martā, plkst. 23:47

cien. PiRX!

kā Tu iedomājies bez īpaša papildus laika uzrakstīt manuāli progzai, ja latīņu valodu sadzīvē 20. gs. jau nu stabili nav izmantota... līdz ar to arī tādi jēdzieni kā, piemēram, tastatūra, monitors, utml., tur diez vai būs....

ai, ņemties te ar jums. galu galā - latīņu valodu nemāca sadzīves lietošanai, bet gan tikai medicīnas, juridisku un teoloģijas vajadzību apmierināšanai.

Gravatar izlīdzējs

2005. gada 5. martā, plkst. 11:22

A par ko te vispār ir kašķis pacēlies?

Gravatar Kirils

2005. gada 5. martā, plkst. 15:31

ulzha: a tas tachu bija parasts look_ahead. un programmers - saveejais,

Gravatar ossiii

2005. gada 6. martā, plkst. 23:03

hmmz... a ka tas 4 funkciju kalkulators izpildija dalisanu? romiesiem tak dalskaitli nebija, vismaz neemu par tadiem dzirdejis. X / III = III,(III) ?