✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

So much for Netscape :)

2005. gada 4. martā, 5 komentāri

Ja ticēt tam, ko raksta, tad Netscape pārlūka 8. versijas beta ir gājusi īpatnēju ceļu. Uz Windows platformas šī pārlūka lietotājiem ir iespēja mainīt renderēšanas endžīni. Citiem vārdiem sakot - izvēlēties, vai Netscape rādīs lapas, kā Mozilla, vai Internet Explorer.

[Netscape version 8] supports rendering with both Mozilla's Gecko and Microsoft's Internet Explorer browser engines.

IE komandai atkal ir, ko teikt.

Starp citu, tajā pašā IE blogā, rakstā par JScript, JavaScript un ECMAScript iekš IE ir interesants teikums nē, bet tā daļa:

[...] at this time we will be concentrating on other more pressing issues with our support for standards in the foreseeable future.

Interesanti, vai tas ir attiecināms tikai uz skriptošanu, vai arī uz renderēšanu?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Didulis

2005. gada 4. martā, plkst. 09:58

Tur skaidri tiek dota atsauce uz komentāru, kurā ir vaicāts par konkrētu elementu izmantošanu, kā tas ir aprakstīts HTML 4.01 specifikācijā. No tā un turpmākā teksta var secināt, ka viņi plāno ievērot w3c standartus. Un ja nekļūdos, tad šī nav pirmā reize, kad IE blogā tiek pieminēta standartu ievērošana.

Gravatar Beaviz

2005. gada 4. martā, plkst. 10:15

Mozj konkurence (kaut minimāla) tomer ir progresa biditajs?

Gravatar ramuuns

2005. gada 4. martā, plkst. 11:01

hmmz nu novilku to brīnumu, dīvains es teikšu. Lēns, bet nu tas jau protams ir normāli, no fīčām, kuru es te tā ātrumā pamanīju, bija "site security" izvēle (tb katrai lapelei savi drošības settingi) neizpratne par to, kādā sakarā viņiem bij jāliek adrese otrā pusē, tas pats ar meņū. (http://images.six.betanews.com/screenshots/1101836316-1.scaled.jpg) Ak jā, protams, ka defaultā attaisot jaunu tabu nonāc Netscape.com ;)

Gravatar bush

2005. gada 4. martā, plkst. 14:28

īstnībā labs brīnums netscape padevies. pieliktas klāt daudz noderīgu un vērtīgu iespēju. kāds mazs pārītis ir arī nederīgas, piemēram, laika ziņas. bet viss pārējais kopumā atstāj labu iespaidu. un neba jau nu ne lēnāks vai ātrāks par firefox.

Gravatar viuks

2005. gada 4. martā, plkst. 21:56

Nu bet jēga kāda? Būtu tāda fīča linuxiskai versijai, vot tad es vēl saprastu.