✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

IE and standards

2005. gada 13. martā, 6 komentāri

Slims un darbos aizņemts, esmu noslinkojis un visu, kas jauns, interesants un labs, bāzu bukmārkos mapītē “zzz”. Viena no uzmanības vērtajām lietām bija dežūrieraksts IE blogā par to, kas un kā notiek ar Internet Explorer un standartiem.

Taisnība vien ir. Izveidot standartiem atbilstošu IE ir grūti, ja ņem vērā to faktu, ka pārlūkam ir jāpaliek savietojamam arī ar agrāk rakstītām aplikācijām. Zināmā mērā situācija ir pat katastrofiska. Firefox un Safari ir no nulles taisīti pārlūki. Viņos viss ir jauns un skaists. Microsoft nevar atļauties to darīt.

IE7 būs interesants pārlūks...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Piu

2005. gada 13. martā, plkst. 13:37

Lai tik būtu arī lietojams (: Tabi, ēsrti būkmarki, biku doršības un varbūt pat jamo būs vērts palietot... žēl tika ka tik ilgi jāgaida ((: Pagaidām dzīvojamies uz vecās labās ugunslapsas...

Gravatar Avellano

2005. gada 13. martā, plkst. 14:00

Interesanta doma. Varbūt pēc pāris gadiem tā mūs novedīs pie alternatīva MS izstrādājuma. Standarti taču tikai turpinās attīstīties, vai ne?

Gravatar japets

2005. gada 13. martā, plkst. 18:11

Kur problēma? ir norādīts doctype - rāda pēc w3 standartiem, nav norādīts - rādi kā ienāk prātā...

Gravatar mieris

2005. gada 13. martā, plkst. 19:05

IE blogā patiesi vārdi starp komentiem :

"The basic problem is that when I sit down with a copy of the W3C specs and a text editor, and try to make a page that's reasonably semantic and CSS-enabled, that page usually works first go in Firefox and usually takes a lot of tweaking or outright re-writing to work on IE. "

Gravatar PolārLācis

2005. gada 13. martā, plkst. 19:16

vispār jau MSam ar vajadzētu visu sākt no nulles, lai izveidotu kaut cik sakarīgu, standartiem atbilstošu un drošu pārlūku + komūnas atbalsts kā vēl veiksmnīgāka pārlūka izveides priekšnosacījums! IE7 būs kārtējā buļļa kaka ar Ntajiem pačiem

Gravatar Didulis

2005. gada 13. martā, plkst. 20:03

Tavs pēdējais teikums rosina ziņkārību. ;-)