✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Submit, reset

2005. gada 16. martā, 12 komentāri

Mīļie cilvēki, kuri veido (X)HTML formas. Aizmirstiet par <input type="reset"... (rezultātā iegūstam pogu, ar kuras palīdzību var notīrīt formas laukos ievadīto informāciju).

It īpaši, ja Jums ir paradums to novietot pirms submit pogas. Šī formas elementa funkcionalitāte ir pilnīga nulle. Kurš gan gribēs izdzēst visu, ko ir savadījis kādā formā, lai sāktu vadīt no jauna?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Piu

2005. gada 16. martā, plkst. 20:15

Šī poga ir ļoti noderīga, lai atjaunotu datus, kas ir formas Value! Tjip ja kko nepareizi saraksti, kkas sajūkās - atjaunot sākotnēju formas saturu var atjaunot tieši ar šo reset pogu. tas gan ne visur ir vajadzīgs, bet piemēram pie bloga rakstu labošanas (ne pievienošanas) ir baigi OK. Nu un daudzās citās vietās vēl...

Izdzēšas viss ierakstītasi tika tad, ja formas lauki no sākuma bijusi tukša!

Gravatar laacz

2005. gada 16. martā, plkst. 20:30

Mīļais cilvēks. Pārlādē lapu par jaunu! Vai arī izmanto Undo fīču.!

Gravatar rudzis

2005. gada 16. martā, plkst. 20:59

Njā. Es arī biju dusmīgs, kad kādā lapā reset bija pirms submit, jo biju jau tā godam aizpildījis to formu.

Gravatar shizo

2005. gada 16. martā, plkst. 22:11

jaatziist ka nekad neesu izjutis taadu vajadziibu. Datu notiiriishanai parasti lietoju (CMS gadijumaa) smuku js funkciju un button, ielasost datus masiiva mainiigajaa. augshaa atstaajot div id laucinju ar redigjeeto raxtu history, kur datus peecaak smuki izvemt no jv. Vienkaarshi un praktiski.

Gravatar > shizo

2005. gada 16. martā, plkst. 22:48

zini, man šķiet ka šādu pieeju varētu nodefinēt kā "saspiedies" .. kāpēc jāsarežģī tik vienkāršas un triviālas lietas?

Gravatar ns

2005. gada 16. martā, plkst. 23:56

esmu atzinis par noderīgu esam atstāt reset funkcionalitāte (respektīvi type="button" un pārējo dara JS) login formās, jo tur cilvēkiem ir paradums ieglabāt lietotājvārdu un iespējams arī parole, bet nākamajam nācējam tas ar roku jādzēš ārā.

Gravatar bubu

2005. gada 17. martā, plkst. 00:08

ns: a nafig tas? ar tab pārvietojoties starp formas lauciņiem to saturs tak automātiski atzīmējas un, sākot rakstīt tekstu, izdzēšas.

Gravatar Didulis

2005. gada 17. martā, plkst. 01:51

Ir formas, kur ir nepieciešamība pēc šādas pogas un ir formās, kur tā ir pavisam lieka. Taču tur kur vajag otro pogu, reset var veiksmīgi aizstāt ar <input type="button" onClick="Javascript:history.go(-1)">

Gravatar shizo to > shizo

2005. gada 17. martā, plkst. 09:11

Varbuut neuztveeri. Nevis "saspiedies", bet eerti un praktiski. Domaaju, ka 3 rindinjas js nebuut nenoziimee "saspiedies". Varbuut nevis saspiedies, bet izdari darbu liidz galam un kaartiigi.

Gravatar acid|burn

2005. gada 17. martā, plkst. 13:58

njaa ar pogu ir slikti.. /me jau pieradis, pirms kaut kaadu lielaaku txt posto kau kur.. uzsit zhigli ctrl+a un ctrl+c.. un tad vismaz zin ka i'..

Gravatar kits > bubu

2005. gada 17. martā, plkst. 16:02

Tak vidējais ūzeris ir daunis un viņam nav nekādas nojēgas, kas pie allaha ir TAB, labi ja CTRL+A, CTRL+C pazīst.

Gravatar Kirils

2005. gada 18. martā, plkst. 20:35

es lietoju <input type=submit name=reset value="Dzēst"> ( http://sms.id.lv/send ), taadaa veidaa juuzeris var tikt valjaa no defaultajaam veertiibaam, kas formaa bija uzstaaditas pirms tam, bet ja pogu nospiezh netiishaam, tad normaalie browseri atljauj , nospiezhot back , tikt pie visas savaditaas bagaatiibas.