✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Komentāru spams

2005. gada 17. martā, 11 komentāri

Neskatoties uz to, ka man nav nedz Wordpress, nedz MovableType, nedz kas cits no pasaulē pieņemtajiem blogošanas pasākumiem, aizgājušonakt mani nospamoja nē, bet komentāros saspamoja.

Izdzēsu komentārus un izveicu preventīvus pasākumus komentāru ievietošanas kodā.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Lupus

2005. gada 17. martā, plkst. 08:30

<a href="#">V14gra xalis</a>!

Gravatar shizo

2005. gada 17. martā, plkst. 09:20

Staasti detalizeetaak.

  1. izmantot laucinju <input type="hidden" ar serverpusee uzgenereetu id? [kodaa neredzeeju]
  2. Tabljaa tureet peedeejaa posta ip un laiku., piem. ne vairaak kaa 10 posti dienaa un 3 10 min no vienas ip

kaadi veel varianti? Labaakaas idejas autors laimee tikshanos ar mani ;)

Gravatar shizo

2005. gada 17. martā, plkst. 09:21

update: tb ne peedeejaa posta ip un laiku, bet visu ip peedeejos laikus

Gravatar Resnais

2005. gada 17. martā, plkst. 09:44

Cik jauki būtu ja Latvijas datornindzas sāktu lietot kaut tādu resursu kā www.dnsreport.com , tik vienkārš elementārs rīks lai pārbaudītu savu internet vārdu konfigurāciju, iestātījumus(viņš protams nav ideāls, bet lielumā...). Ja tur aplūko mūsu dns, mail serverus tad SPF ierakstu Latvijā gandrīz vispār nav. Varbūt par to ir vērts uzrakstīt kādu rakstu?

Gravatar hQuse

2005. gada 17. martā, plkst. 10:26

Jā esmu pamanījis, ka pēdējās dienās aktiviēzjušies meksikāņu spameri, kas sūta kaut kādu šitu par online-pokeri. Uztaisīju 3 lietas: 1) komentāru apstirpināšana/dzēšana, pirms tam nepublicējot (attiecās uz rakstiem, kas vecāki par 1 nedēļu); 2) komentāros visbiežāk sastopamo spama atslēgas vārdu blekliste, ar aizliegumu vispār tādu komentāru sūtīt ("poker, online, payday, free-online..."); 3) uzliku .htaccess failā "deny from .mx", analizēju 403 errorus un skatos kāds tiem jampampiņiem ir HTTP_REFERER (to viņi izmanto kā reklāmu saviem debīlajiem saitiem)

Gravatar acid|burn

2005. gada 17. martā, plkst. 14:01

Resnais: !!! abidna!!! paskaties piem vienu no maniem domainiem.. letcom.lv ludzu, kas nepatiik.. mails neskaitaas.

Gravatar acid|burn

2005. gada 17. martā, plkst. 14:02

hmm.. sapratu tavu saapi, Resnais, galu galaa.. sory...

Gravatar acid|burn

2005. gada 17. martā, plkst. 14:06

SPF's laba lieta, jaapieviesh...

Gravatar Peleeks

2005. gada 17. martā, plkst. 17:27

spfs ir laba lieta tiem, kuri runo paši savus smtpd. visiem pārējiem, kuri vienkārši vēlas no sava mājas kompja sūtīt e-mailus caur sava provaidera smtp serveri ar atpakaljadresi uz savu bezmaksas pastkasti, spfs liegs shaadu iespeeju.

taapat spf`s radiis probleemas tiem, kuri veelas forwardeet savu meilu no vienas pastkastes uz otru, saglabaajot sendera adresi. (tas gan tikšot labots)

taapat spf`s radiis probleemas daudziem lietotaajiem, kas veeleesies nosuutiit kaadam e-mailu caur web-formu ar savu atpakaljadresi. Taads princips, teiksim ir populaars dazhaados internet forumos, kur lietotaaji viens otram var nosuutiit meilus caur forumu - un sanjeemeejam uzraadas nosuutiitaaja adrese.

Gravatar tididi

2005. gada 17. martā, plkst. 18:21

Piekrītu Pelēkam par SPF (ne)noderīgumu. Pati SPF ideja ir laba, bet reāli dzīvē tā atrisina diezgan maznozīmīgas problēmas. Manuprāt daudz pareidzāk būtu bijis nevis nepieņemt pastu, ja nessakrīt SPF ieraksts, bet gan atzīmēt šādu vēstuli (subjet rindā vai kā citādi) ar piezīmi, ka "Šī vēstule var būt spams vai viltojums", lai saņēmējs pats izlemj, ko ar to darīt.

Gravatar Kirils

2005. gada 17. martā, plkst. 21:52

SPF jau nenosaka, ka meilu vajag obligaati rejectot. katrs [sevreris] pats var izlemt , ko dariit ar SPF TXT recodrdam neatbilstoshu meilu. es pats SPF lietoju; esmu divas reizes par vinju rakstiijis, bet mees - admini - tachu esam nejeegaa slinki: "ies likt kaut kaadu tur SPF".