✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Zelta Skudra '05

2005. gada 18. martā, 12 komentāri

Šogad atkaliņās notiek Zelta Skudra. Pasākums, kuru kopistiski rīko Lattelekom un Microsoft. Ideja ir vienkārša - skolnieki apgūst lapu veidošanas pamatus, paralēli savā starpā sacenšoties par visādām balvām.

Protams, patīkami, ka šāds pasākums notiek. Vienalga, kas to rīko un kādus bonusus ar šāda pasākuma organizēšanu norauj.

Viņu lapa beidzot ir vairāk vai mazāk skatāma (lai arī no koda kvalitātes viedokļa - pilnīga nulle). Bet ne par to ir stāsts. Konkursa lapā ir pieejama “Interneta lapu noformēšanas rokasgrāmata” PDF formātā.

Cerēdams sagaidīt kārtējo kaku, novilku. Un smagi aplauzos.

Grāmatiņa tiešām gaumīgi pasniedz šādas tādas pamatzināšanas attiecīgajai mērķauditorijai. Protams, ka var strīdēties, taču es uzskatu, ka materiāls ir līmenī. Ļoti labi uzrakstīts (adaptēts?), nav nekādu acīmredzamu kļūdu. Pastāsta visu, kas jāzina, vienvārdsakot ;)

Bet kas tad es būtu par lāci, ja nepateiktu kaut ko riebīgu? Neatbilstoši vispārējam teksta līmenim tur ik pa brīdim parādās tādi vārdi, kā multimediji un retorika, kas, manuprāt, bērnam varētu arī nebūt tie zināmākie termini.

Esmu patīkami pārsteigts.

Šis ieraksts nebūtu bijis iespējams bez kat ieraksta :P

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar kits

2005. gada 18. martā, plkst. 12:33

Nu, tāds vidusmēra vidusskolnieks jau nemaz nav ar' tāāāds lohs, ka nemācētu izpīpēt, kas ir multimediji un retorika. :)

Gravatar laacz

2005. gada 18. martā, plkst. 12:34

kits: Nu, par retoriku es nebūtu tik pārliecināts :)

Gravatar reterorists

2005. gada 18. martā, plkst. 12:58

tas ko #3 nupat pajautāja.

Gravatar Cider

2005. gada 18. martā, plkst. 13:10

tipa kaukas saistiits ar runas maakslu???

Gravatar Anete

2005. gada 18. martā, plkst. 13:23

Runas un argumentācijas mākslu. (Es ceru, ka vārds "argumentācij" nav jāskaidro :))

Gravatar keiby

2005. gada 18. martā, plkst. 13:36

retorika = Daiļrunas teorija.

Gravatar c_m

2005. gada 18. martā, plkst. 22:34

prasam mātei googlei - http://www.google.lv/search?q=define%3Arhetoric Angļu valoda gan ir jāpārzin.

Gravatar Aardark

2005. gada 19. martā, plkst. 13:29

Multivide -- kišmiš no skaņas, video, grafikas un dajebkā cita.

Ir OK definīcija.

Gravatar Udox

2005. gada 20. martā, plkst. 11:39

Man zināmā mērā ir žēl ļoti daudz augstas klases auditorijs programmēšanas jomā, kas ar to visu saskaras. Man šobrīd rajonā mājas lapu konkursā ir viena patiesi nopietna priekš pamatskolēna PHP lapa, toties ir diezgan smagi skaidrs, ka diez vai viņam izdosies iegūt kādu no pirmajām vietām. Kāpēc? Tāpēc ka vesela kaudze nodarbojas ar absolūtu idiotismu - piemēram - lapas apjoms aizpildīts uz 30 MB (mūsējā ir 5 MB) utt. Microsoft Frontpage uzvarēs ar to, ka izskatīsies varbūt smukāk, bildes būs lielākas un smukākas (tas nekas, ka reāli netā vērtos vaļā min. 3 - 5), arī visa attiecīgā informācija par skolu tur būs (mans datoriķis tā arī nesaprata - kam to vajag?). Tas vairāk attiecībā uz Ljauns Laaczs argumentiem par kodu. Cilvēki, 98 % skolas nesaprastu, ko es daru šajā lapā. Es vienam savam draugam skolā uzrakstīju ziemassvētku apsveikumu - lai veicas ar HomePage utt. Tikai viens cilvēks pa visu skolu saprata, par ko iet runa! Galvenais - lai labi izskatās. Kodi - tas hakeriem. P.S. Skolas meitenes, kad ierauga mani šajā lapā, nesaprot, ko es te daru - ne bildes, ne spēles, ne čata, prasti komenti. Šai auditorijai - kodi ir ķīniešu abece. Nafig vajag.

Gravatar Aardark

2005. gada 20. martā, plkst. 11:46

Meitenes galīgi nesaprot PHP. >=/

Gravatar produkc

2005. gada 20. martā, plkst. 12:44

un tikai prieks par to.