✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

WYSIWYG editori

2005. gada 21. martā, 17 komentāri

Lai arī es lēnām sāku mācīt savus klientus lietot Markdown (PHP Markdown), nereti tomēr vēl ir nepieciešamība pēc WYSIWY(almost)G teksta redaktoriem weblapā. Līdz šim vienīgais vairāk vai mazāk pieņemamais variants bija HTMLArea (3.0).

Elfz (man nezināmu iemeslu dēļ:) atrada alternatīvu, kura sākotnēji veidota kā Htmlarea variācija. Izskatās OK.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Qued

2005. gada 21. martā, plkst. 20:02

Stratēģija - pāriet uz Markdown - ir ar mērķi tikt vaļā no mshtml ar visiem tā gļukiem un nestandartu?

Gravatar lasītājs

2005. gada 21. martā, plkst. 20:48

Nu nav domāts Javascripts šitādu daudzfunkcionālu idiotismu programmēšanai. Klientiem mācīt to Markdown ir tas pats, kas mācīt HTML. Pielāgo http://themaninblue.com/experiment/widgEditor/ un būs labi. Sarežģīta satura pievienošanai jāraksta (vai jāpielāgo) speciāli klienti (kā semagic priekš journal.bad.lv) vai arī jāalgo zinoši satura redaktori. Pārējiem pietiks ar virsraksts, rindkopa, saraksts, attēls.

Gravatar Anonīms

2005. gada 21. martā, plkst. 21:07

Manu uzticību ir iekarojis Editize. Vienīgi žēl, ka viņam nav "Clean Word document" fīčas. Ak, un vēl daudziem varētu šķist nožēlojami tas, ka crack`u viņam ar nekur nav ..

Gravatar japets

2005. gada 21. martā, plkst. 22:27

jāpiekrīt lasītājam. Vai nu liels un bremzīgs (nelietojams), vai vidējs un nekāds (nelietojams), vai arī reālāk - minimāls ar bold, italic un insert link.

Gravatar r21vo

2005. gada 21. martā, plkst. 23:46

tas widgEditor tīri smukiņš izskatījās, vienīgi priekš jūzera kautkā bilžu uploads/thumbu ģenerēšana jārealizē. Personīgi gan izmantoju javaskriptu, kas atvieglo html koda ievadi, nevis vizualizē to.

Gravatar Delfins

2005. gada 22. martā, plkst. 07:51

widgEditoru būtu smuki pielabot custom funkcijām. es pieturos pie min. prasībām, - nafig jūzerim setot fontu, izmēru, etc buļļkaku !? - lapai ir jābūt smukai - nevis krāsainai mēslu čupai

Gravatar rfx

2005. gada 22. martā, plkst. 11:05

Piekrītu jurisv! Ļoti labs un labi customizējams rīks. Ja vēl būtu dabūnams tāds plugins, kā ir Image Manager priekš HTMLArea, tad vispār būtu super!

Gravatar Vistu Zaglis

2005. gada 22. martā, plkst. 12:13

Mja, diemžēl kods, ko tas FCKeditors ģenerē, tomēr ir tāds... nu... savdabīgs?

Gravatar efix

2005. gada 22. martā, plkst. 12:58

Savdabīgs, bet pareizs. Pagaidām lietošanā, un nav ne vainas.

Gravatar kaspars

2005. gada 22. martā, plkst. 13:20

agraak lietoju fckeditor, bet taaka 2 versija veel ir galiigi bugaina, un firefox + IE + XHTML atbalsts man ir nepiecieshams, pameegjinaaju XStandard, protams miinusi daudz, bet prieksh usera patreiz skjiet vislabaakais risinajums.

Gravatar fxz

2005. gada 22. martā, plkst. 13:55

Diez kas nav ar to xinha. Novilku pēdējo stable relīzi un tur pat nebija makeEditors() un loadPlugins() metodes, kas šķiet ir vienas no galvenajām. Bet nu tomēr pēc aptuveni 2 stundu pacīnīšanās izdevās uzlikt. Diezgan bugains... :/

Gravatar jam to rfx

2005. gada 22. martā, plkst. 13:57

rfx, priekš HTML Area jau sen ir ir visādi image manageri pietaisīti. Vajag tik rakt, tb googlet. Manis veidoiem saitiem ir gan image manageris, gan file manageris.

Gravatar rfx to jam

2005. gada 22. martā, plkst. 15:35

Izlasi kārtīgāk manu postu! ;) HTMLArea ir Image Manageris, File Manageris un vēl sazin kas, bet priekš FCKEditora tādu nav, ar kuru smuki varētu bilžu izmērus pamainīt, trim'eet utt. ... vismaz neesmu sagoogleejis :/ Reiz gan atradu, kur kāds bija mēģinājis HTMLAree Image Manageri sajūgt kopā ar FCKEditora, bet nu diez ko pārliecinoši tas neizskatījās... hvz

Gravatar ns

2005. gada 23. martā, plkst. 11:31

es šiem pētījumiem par WYSIWYG veltīju kādas pāris nedēļas no vietas un pašlaik par labāko esmu atzinis tinymce (tinymce.moxiecode.com). patīkami kustomizējams (tb, ko vajag un nevis ko nevajag var kustomizēt), gana ātrs, labs outputs.

būtu palicis pie xstandarts, ja viņš man ar pirmo reizi būtu uzinstalējies uz Firefox. bet viņš ņēma un saķēpājās:)

Gravatar Anonīms

2005. gada 23. martā, plkst. 12:29

Visi JScript bāzētie WYSIWYG afigenna vai arī ne tik ļoti, bet tomēr, bremzē. Uzskatu, ka labākie WYSIWYG redaktori (web`iskie) ir bāzēti uz Javas, respektīvi - Java appleti.

Gravatar KAC

2005. gada 23. martā, plkst. 13:37

tam tinymce kaitinoshi gljuki