✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

1.8 un CSS3 layouts

2005. gada 29. martā, 5 komentāri

Viens no Gecko dzinēja veidotājiem raksta, ka iekš Mozilla 1.8. versijas būs minimāls CSS3 layout moduļa atbalsts.

Ziniet, mazliet tomēr kaitina. Man jau arī patīk spēlēties ar jaunām lietiņām. Bet Mozilla pārlūkā ieviestais CSS2, CSS2.1 un CSS3 atbalsts ir vienkārši smieklīgs. Nepilnīgs. Vienkārši sakot - ne šis, ne tas.

Teiksim - jau sen varēja pārsaukt -moz-border-radius* īpašības par border-radius* (kā tam būtu jābūt). Taču nē. Ne tikai šie nosaukumi tiek atstāti, tādējādi visnotaļ tieši veicinot pārlūku nesavietojamību, bet arīdzan pilnvērtīgu border* īpašību atbalsts netiek ieviests.

Tā vietā, lai ražotu augšā CSS ekstensijas, kas nepilnīgi atspoguļo diezgan daudzas CSS2.1 un CSS3 lietas, viņi varēja tiešām padomāt par pilnvērtīgu CSS jaunāko versiju atbalstu.

Tiesa, es uzskatu, ka produktu padarīt atbilstošu draft līmeņa specifikācijām ir vairāk nekā smieklīgi. Tas norāda uz to, ka projektā iesaistītajiem izstrādātājiem vienkārši nav ko darīt :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar shizo

2005. gada 29. martā, plkst. 10:10

varbuut kaadam meerkjis ieteerpt Mozillas saimi melnajaa teerpaa un saulee nest spozho IE7? MS pasuutijums :)

Gravatar docent

2005. gada 29. martā, plkst. 11:02

Ne takš :) Protams, ka nabaga programmētājam vienmēr ir interesantāk pievienot vairāk vai mazāk radikāli jaunas fīčas nekā kaut kam mainīt nosaukumus. Un OpenSource darba (dez)organizācija ("voluntary", "just for fun") šādas parādības tikai veicina. Nemēģinu uzsākt fleimu, tikai izsaku novērojumu.

Gravatar Anonīms

2005. gada 29. martā, plkst. 15:59

Raksti labāk par saviem zigmāriem liepiņiem, tu, stulbais lauķi.

Gravatar Kristaps Kaupe

2005. gada 30. martā, plkst. 15:17

Jā man arī liekas jokaini, ka pārlūku izstrādātāji sāk ķerties pie CSS3, kamēr nav pat normāli implementējuši CSS2. Vismaz Opera's līmeni būtu sasnieguši. Atgādina MSIE, kuri daļēji implementējuši CSS2, bet nav pilnībā implementejuši CSS1.