✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Camera Obscura

2005. gada 5. aprīlī, 55 komentāri

Ir pienākusi diena, kad gribot negribot jāsāk domāt par digitālā fotoaparāta iegādi. Prasības jau faktiski ir definētas. Sāksim ar to, ka cenai jābūt līdz Ls 250 (+/-). Vismaz četri megapikseļi. Komplektā (minētās cenas ietvaros!) jābūt vismaz 256 (nav jau slikti, ja būtu 512:) MB atmiņas kartei. Laikam jau SD, CF vai MMC (lētākie varianti). Jābūt optiskajam zūmam. Akumulatoru jautājums ir sāpīgs, bet diskutabls. Vieni saka, ka labi AA aķi + labs čārdžeris ir OK, citi saka - aizmirsti. Vēl būtu nepieciešams A/V kabelītis (lai var bildītes uz TV paskatīties pie cilvēkiem, kuriem nav mājās datora). Laikam neko daudz neesmu aizmirsis :)

Nu un, protams, bildes kvalitāte. Lai manās drebelīgajās kuslajās roķelēs bilde neizplūst.

P.S. Pagaidām sliecos par labu Canon Digital IXUS 500.

P.P.S. Jā, esmu lasījis pietiekami teorijas, bet, kā zināms, cik daudz zinātāju, tik daudz viedokļu :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Martins

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 21:02

AA aku varianta plusi un miinusi: Plusi:

AA akji ir taadi pashi kaa AA bacjas, ja nospraags peedejie akji, vareesi tuvaakajaa piparbodee hotj kkaadas bachas nopirkt, proprietaara akja gadiijumaa buusi uz seeklja

AA akji ir stipri leeti, par dazjiem Ls gabalaa vari nopirkt Ansmann akjus un par padsmit (laikam) ansmann kruto 4-8(6?) Ansmann akju laadeetaaju (ar izlaadeeshanas rezjiimu - akju "treneeshanai"). Attieciigi vari arii akju komplektus mainiit. Proprietaars akjis maksaas padsmit latus.

AA akji parasti ir visaas uzliekamaajaas zibspuldzees, ar laiku augs bucinjsh, augs radzinji un sagribeesies starp tiem normaalu zipeni, buus jau akju baaziite :)

Miinusi:

lielaaks focjuka svars nekaa proprietaara akja gadiijumaa

AA akju komplekts vareetu aatraak izlaadeeties (iespeejams ka shii ir basnja)

Proprietaarie akji - jaaskataas kaadi ir aparaatam, ir iespeejams nopirkt arii leetos savietojamos akjus populaaraakajiem Canoniem, skaties Argusaa, bet ar taadiem attieciibaas neesmu staajies.

M.

Gravatar hmnc

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 21:08

vai tad CANON DIGITAL IXUS kāds modelis vispār bija ar AA aķiem? un vispār IXUS ir ļoti laba izvēle. Canons pats par sevi vidējās klases aparātos ir viens no līderiem. es par li-ion aķiem. kāpēc? nav čakara + svars. safočē 400 bildes un uzlādējies. ar parastajiem aķiem nezini kad jamie beigsies - šie dikti mānīgi. rāda, ka pilns a pēc 10 bildēm atliecas.

Gravatar norka

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 21:12

es jau pusotru meenesi lietoju ixus 500.. ("trakajaas dienaas" stokmanii, buus pa 185 Ls, kas ir vismaz 20 - 40 Ls leetaak, nekaa citur pashlaik) pamataa komplektaa naak 32MB CF karte, pikselji - labi..optiksais zooms 3x - it kaa ir pietiekami, bet - nu gribas vairaak.. visi vadi ir komplektaa (pat samulsu, kad ieraudziiju, cik to daudz kastiite..) pats aparaatinjsh maazinjsh, tiiri kabataa, sominjaa ieliekams..

ja godiigi - visparakstaakais ziepjutrauks.. :)) Gribas atlokaamo ekraanu.. lielaaku optisko zoomu Ixusam nav arii tie rezhiimi, kas ir citiem jau ieprogrammeeti (tur - portrets, muzejaa, sports..) kaut gan visu ko izdariit un iereguleet pa savam tomeer var..

iisteniibaa - ja gribas tikai sadziives gadiijumiem - labs variant, bet ja gribas ko vairaak - buutu jaanoveertee kaads cits.. IMHO

Gravatar VieS

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 21:39

Nesen (pirms 1.5 mēn.) pats biju tādas pašas izvēles priekšā, ar ļoti līdzīgiem nosacījumiem (<=300 Ls). Pārprovēju Rīgas veikalos kaudzi ar fotoaparātiem (pārdevēji jau pazīst un sveicina!), iemācījos no galvas www.dpreview.com! Un sapratu sekojošo:

  1. Pa 250 Ls vēl pilns komplekts nesanāk, vajag drusku vairāk!
  2. Vairums no fotoaparātiem ir ĻOTI neērti - mazi, ar tuvu esošām pogām, no pulēta materiāla - rokām drusku sasvīstot... asfalts, atlūzas, asaras... OBLIGĀTI ir jābūt tādam ieliekumam labajai rokai - lai aparāts nefotogrāfējot nav jātur ar divām rokām. Sorry - IXUS 500 ir pilnīgi garām - aparāts, ko var eleganti izņemt no rokassomiņas un bikli smaidot drusku paknipsēt... neērts, mazo izmēru dēļ IXUSos ir kat kāda speciāla mazizmēra optika, kā galarezultātā cieš bildes...
  3. Optiskais zoom - vairāk par x4 bez optiskā stabilizātora (vai arī statīva) nav izmantojams, var jau, protams, vienmēr meklēt koku, pret kuru atspiest trīcošās rokas. Daudz lietoju Canon MV550i - tam ir x22 optiskais zooms - izmantot varu tikai ar spēku atspiežot roku pret koku - savādāk viss uzfilmētais šupojas sinhroni manai sirdsdarbībai.
  4. NiMH - imho, ja ir AA vai AAA tad nekad nav problēmu - var izlīdzēties ar baterijām. Arī aķiem attiecība cena/ietilpība pirkstiņbaterijām ir krietni patīkāmāka - var atļauties iegādāties otru komplektu. Tāpēc mana izvēle bija: Canon A95 - Ls 221.00 CF 512 - Ls 40.00 Soma - Ls 10.00 Lādētājs (BEZ VADA - tāds, ko var vienkārši ar visām baterijām iespraust rozetē) + baterijas - ~Ls 20.00 Otrs bateriju komplekts - Ls 9.00

PS. ja apmierina 4MP tad drošvien var ņemt http://www.dpreview.com/reviews/CanonA520/

PS2. Personīga pieredze ar Canon G1, G3, A60, A400, A95, MV-550i (video) & Minolta DiMAGE Z1 + kaudze ar filmu aparātiem.

PS3. Dotajā cenu grupā sakarīgi aparāti ir tikai Canon un Nikon - pārējiem normāli aparāti sākas pie lielākiem $$$.

PS4. Ok, ok esmu pieradis pie Canon, tādēļ varbūt citi liekas ne tik labi - Fujifilm FinePix E550 arī likās sakarīgs verķis.

Gravatar laacz

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 22:00

VieS: Es jau arī skatījos uz A520. Tiesa, nebiju 100% pārliecināts, ka jamais jau ir Latvijā un par sakarīgu cenu.

Gravatar zvz

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 22:19

ixus 500 preciizi tam ko veelies ljoti labi atbilst, un liidz to nozaga kalpoja ideaali - pat taads chainjiks kaa es vinjaa iebraucu. viennoziimiigi rekomendeeju

Gravatar viuks

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 22:21

http://xnet.lv/index.php?zoomid=11567

Ar šo aparātu varēsi atļauties piepirkt arī normālu somiņu, atmiņu, rezerves bačas un varbūt arī vēl kautko. Par to, kas labāks, Litija aķi, vai baturejas... abiem ir savi plusi un mīnusi. Nopirksi jaudīgus acu pirkstiņus, garantēju, ka būsi apmieerināts. Divus turi aparātā, divus blakus somiņā.

Ja vēl neesi lasījis tad> http://jy.lv/index.php?zoomzina=373 http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/a520.html http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_a510_a520-review/

ixus būs mazāks, ar aķi un dārgāks. Patiesībā ixusus izvēlēties vajadzētu tikai tad, ja izmērs ir pietiekami būtisks. Veiksmīgu pirkumu ;)

Gravatar Qued

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 22:22

Zināmā mērā nosauktais AA bateriju pluss - iespēja iegādāties AA baterijas tuvākajā bodē - ir atruna, jo parastās AA baterijas necik ilgi netura. Pats esu ekipējies ar Minolta Z2. Mīnusi - nav kabatas aparāts, sūdīgi fokusējas, ja maz gaismas. Plusi - laba bilžu kvalitāte (savai cenu grupai, protams), 10x optiskais zūms, ar 4x AA aķiem mierīgi izvelk 400-500 bildes. Oponēšu par zūma neizmantojamību - dienā bez īpašām grūtībām var iegūt normālas bildes arī 8-10x tuvinājumā. IXUSi ir feini, galvenokārt izmēra dēļ. Vienam, ka tikai ne 400ajam, bija arī divcollīgais ekrāns, kas arī ir jauki.

Gravatar pikc

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 23:07

canon iesaku iepeetiit vai zibenes reguleeshana ir, jo, teiksim, maneejais 430 dikti paaargaismo. viss paarejais irokei :)

Gravatar Jealousy

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 23:09

Nu, es no sevis varu piemest (ja jau reiz katrs aizstav savējo;)) ka esmu nenormāli apmierināts ar Pentax S4i. Ārprātīgi maziņš, bet tas nebūt neiespaido viņa spējas. Viņam arī piemīt sīkums, kas vismaz mani spēcīgi uzrunā - šausmīgi ātrs un vienkāršs interfeiss. Bet nu tas tā. Galvenais ņem to kurš pašam patīk un neklausies, ko mēs te spriedelējam :)

Gravatar gaakas baisma

2005. gada 5. aprīlī, plkst. 23:26

  1. Vispirms izdomā, cik kompaktu tev to aparātu vajag. Ja tu gribi tādu ko var iebāt kabatā, tad skaties vien uz Ixus, kādu no Pentax-iem, Olympus [mju], Casio utt. Modeļus precīzi nenosaukšu, bet gan jau, ka pats esi izpētījis. Ultra-kompaktajiem parasti ir apslēpti grābekļi uz kuriem var gadīties uzkāpt: tumšāks objektīvs tālajā zūma galā (tumsā sliktāk fokusēsies, bilde izgrūstīsies), maza zibspuldzes jauda un lēna uzlāde, slikta ergonomika, mazāk manuālo režīmu un, protams, augstāka cena. Ja gribi nēsāt aparātu visu laiku kabatā (viens no iemesliem kāpēc pirkt ultrakompakto), izpēti, vai ir metāla korpuss, cik labi aizsargāts LCD no saspiešanas pret atslēgām u.c. priekšmetiem, Olympus [mju], piemēram, ir arī "splash-proof". Ja tas viss nav vajadzīgs, Canon A510 būs daudz labāka izvēle: lētāks, ērtāks, gudrāks, labāka attēla kvalitāte.
  2. Neiespringsti uz MegaPixeļiem. Taisnas rokas no 3MP bildes var izspiest pieklājīgu A4 izdruku. Starp 3 un 4 MP nepamanīsi atsķirību nevienā acī. Un tas ir tikai loģiski, jo šī atšķirība pat teorētiski ir tikai ~15% (sqrt(4/3)). OK, ja noliksi abas kameras pilnīgi vienādā pozīcijā uz statīva un izslēgsi jebkādus ārējus apstākļus, tad, acis izmežģot, varbūt ļoti ļoti niecīgu saskatīsi un tas parādīsies tikai lielās bildēs.
  3. Bilžu kvalitāte tāpat 95% gadījumu būs atkarīga tikai un vienīgi no tavām kuslajām roķelēm.
  4. Mani 2 santīmi par NiMH vs Li-Ion: ja gatavojies bildēt daudz un dikti, tad 2 komplekti NiMH ir diezgan simpātisks risinājums, bet ja maz un reti, tad labāk Li-Ion, jo tos tomēr var lādēt kad pagadās, tie paši neizlādējas tik strauji un ir vieglāki.

Gravatar es_pats

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 00:01

esmu ljoti apmierinaats ar savu sony P-93. 5mpx, 3x optiskais zooms. cik esmu darbojies ar citiem aparaaatiem tad liekas ka mans ir nedaudz eertaaks jo visu fotograafeeshanu/kontroli eerti var veikt turot fotoaparaatu vienaa rokaa un ar to pashu visu kontroleet. taa teikt parociigs pogu novietojums. neesmu iisti paarliecinaats, bet zinu ka visiem aparaaatiem nav usb 2.0. p-93 protams ir.

tas taads neliels reviews :)

Gravatar cu

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 00:09

Nu, gandrīz ar visu var iemācīties sadzīvot - ietrenēties paredzēt bateriju izlādēšanos, pierast pie interfeisa, iepirkt lielāku atmiņas karti vai kādu vadu utml. Viena lieta gan - optikas un matricas kvalitāte kāda bija sākumā, tāda arī paliks. Manuprāt, ļoti vērtīgi ir palūrē t steves-digicams.com parauga bildes - lai redzētu, cik liela būs vinjetēšanās, violetās maliņas bildes malās, graudainība pie lielas jutības, vispār bildes asums utml.

Gravatar Andrejs

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 00:35

Esmu ļoti laimīgs ar Canon A520 :). Pirku lāchu un balalaiku kaimiņzemē par Ls 150. + 2 Ansmann AA aķi par Ls 2.50 katrs (būtu ņēmis 4, bet nu nebija). VARTA lādētājs man jau bija, cik maksā, nez. Tuvākajā laikā paņemšu kādu prastu somiņu.

Gravatar CaptSolo

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 01:04

Iepēti Canon PowerShot S1 IS.

Interesanti, ka cilvēki ņemas te par mega-pix, kaut arī iespējams, ka tā fočika optika vai arī roku drebēšana pie dotā ekspozīcijas laika padara visus mega-pix viņiem vienādus. :)

S1 IS ir 3 Mpix (kuru trūkumu nekad neesmu izjutis) un dažas jaukas lietas - 10x optiskais zooms + optical image stabilizer. Vēl ērts ir LCD ekrāns, kuru var atliekt nost no korpusa un pagriezt kā nepieciešams.

Gravatar čačeris

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 08:30

ixus ļoti laba izvēle. Lēts un baigi labs.

Gravatar jam

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 09:06

kāpēc par Pentax nav nekādu ieteikumu??

Gravatar mazsmuuks

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 09:10

Iesaku tomēr sony tsc33. http://www.supernet.lv/product_info.php?products_id=1112881&subcategory_id=17&category_id=10 Cena nedaudz augstāka (Latvijā var dabūt pa 305 Ls), bet kvalitāte, izmēri, funkcionalitāte ir tā vērts.

Gravatar N (fotografs)

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 09:14

ixus ir zieptrauks kura vienigais pluss ir izmers. njem kadu no A75, A85 vai A95. Tur vismaz ir AA baterijas (iedomajies sevi nedeeljas garaa braucienaa, kuraa nav AC outlet kur uzladet Ixus, tad AA baterijas tev var but pilnas kabatas). Turklat Axx aparatu serijai ir vairak manualo rezhimu un uzstadijumu. ixus ir tiri speljmanta biezajiem. un vispar - do your homework www.dpreview.com ak jaa, protams iesaku tikai canon, nikon vai citu labu foto razotaju aparatus, nevis kautkadus samsuudus un hp.

Gravatar N

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 09:15

piebilde - ar setu AA bateriju mana drauga A75 noturejas pusotru nedeelju

Gravatar Boja

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 09:31

Nemoki sevi un tos, kam bildes rādīsi, spoguļkameru nopirc ...

Gravatar ulzha

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 09:35

Varu ieteikt www.itshop.lv kā labu pirktvietu. Savējo (kurš cenas ziņā ir offtopic) nopirku vēl par padsmit % lētāk nekā citur, i uz garantiju nomainīja bez klopes.

Gravatar Qued

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 09:37

Nu gan paspruka vaļā... :) Ja runā par IXUS, izmēram ir nozīme, sevišķi ceļojumā. Piepērkam papildus aķīti un visas lietas... N Mans aparāts noturās arī mēnesi, ja ar jamo nebildē :D Bet vai runa ir par parastām vai lādējamām baterijām?

Gravatar Beaviz

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 09:41

Es tieshi vakar runajo ar vienu pus-specu par fochukiem un vinsh ari ieteica Canon A95 ar stabilizatoru. Vinshe teica, ka matricas tam varetu but vislabakas un 10x zooms + stabilizators ir labas lietas, par cenu ko prasa veici. Tagad ari ieshu meklet kur nopirkt.

Gravatar Qued

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 09:44

Beaviz Izklausās ļoti gudri. Canon A95 ir 3x zoom un nekāda stabilizatora nav.

Gravatar MrProxy

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 10:26

pusgadu tiek atiivi lietots A75 ar AA ansmann 2100mAh akjiishiem (2 komplekti =8gab) un ka rada pieredze tad ar diviem komplektiem videji pasakumaa var pieshaut kadas 700-800 bildes (visam bildem zipene + displejs on) talak jau tiek likti lietaa parastas baterijas. uz ladetaju bik ieekonomeju un tapec shamejais man 1 komplektu ladee ~6h.

runajot par ixusiem cik ir ietesteets (ixus 40) tad vieniigais pluss ko es esmu shamejiem pamanijis tas ir uzstarteeshanas aatrums (ljoti svariigs) un atrums kadaa ir focuks gatavs bildeet nakamo bildi. respektivi ieraksta kartee ipashi jutams ja bildee rezjimaaa kad tiek bildets nepartraukti!!! pareja zinjaa ixusam neko uberkrutaaku nemaniiju, bildes izskatijas tadas pashas!

mana rekomendacija ir cA95 ansmann akjishi 2 komplekti minimums 2100mAh ladetaajs ansmann kas ladee 6-7h maksaja 15ls a fiskais pa paris stundam ~30ls un pilnai laimei lovepro macinjsh (~10ls) erts pie jostas vispar fiksi var tikt pie aparaata (kjipa noperc aparaatu un uz elkoru pie vefa meriit attiecigo sominju vai akal www.lovepro.com un attiecigajam focukam piefiksee sominju modeljus un uz veikalu izveleties tikamaako tureet kabataa ipashi nav forshi (skrapejas displejs, puteklji utt fignja)

akjiishus un parejo fignju skaties ieksh www.flera.lv

Gravatar MrProxy

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 10:28

kaut kaa tai lovepro saitaa uzmeties porno saits pamegjianshu atcereties precizu linku

Gravatar sn

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 10:32

pats lietoju canon digital ixus 500, vinjsh irok, ja veelies vnk iet un bildeet - aiznjem ljoti maz vietu, kabataa mieriigi var iebaast ar visu macinju, bet rezhiimi ir apgraiziiti, funkciju zinjaa vinjsh ir galiigi garaam, ja veelies ar fotograafeeshanu nodarboties taa nopietnaak. a95/a520 tai zinjaa ir labaaks, vinjiem ir nopietnaakas funkcijas, vairaak rezhiimi, bet vinji ir lielaaki izmeeros, kaa arii taas AA baterijas.. ixus500 ir aatri uzlaadeejams, ja nedzeesiisi bildes aaraa, tad 256mb vareesi mieriigi piebildeet ar pilnu bateriju, bet nu ja katra 2. bilde tiek dzeesta aaraa, tad kautkur 150mb var droshi sabildeet.. skaties pats, kaa tev liekas labaak, bet ixus vieniigie plusi ir atjiitis un mazie izmeeri, paareejais viss ir apgraiziits, kautvai taimeri uz vinja var uzlikt tikai 10sec, bet piemeeram a510/a520 vari izveeleeties taimeru 0-10sec un papildus 1-10 kadrus, respektiivi vari salikt, ka ik pa 5sec (piemeeram) jams njems 10 bildes peec kaartas.. bet saliidzinot ixus500 un a510/a520 funkciju lietoshanas eertumu liels pluss iet uz ixus, jo gan set pogu, gan zoomu a510/a520 ir ljoti neparociigi lietot, bet ixus`am tas ir ljoti eerti un viengi daraams.. izveele ir tavaas rokaas, bet es ixus toch nenjemtu, driizaak pamekleetu kautko labaaku..

Gravatar Jealousy

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 10:52

Galvenais neaizmirsti paspaidīt un paspēlēties ar dažādiem aparātiem:) Štrunts par parametriem, ja nespēsi sadzīvot ar vadību. Piemēram, tāds mazs nenozīmīgs sīkumiņš (kurš diemžēl var reizēm nenormāli izbesīt) - bilžu pagriešana ekrānā. Tas parasti vajadzīgs, ja rādi kādam bildes uz televizora. Olimpusiņam ir jāiet trīs(!) apakšizvēlnēs (un atpakļ) lai to izdarītu. Pentaxiņam ir viena poga, kas momentāni sagriež. Es nebrāķēju vienu, vai neslavēju otru, vienkārši saku, ka ir sīkumi kas var pabesīt nervus. Nu vismaz man ;)

Gravatar VieS

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 11:55

turpinot Jealousy @ 10:52 iesākto: Canon A95 pats saprot kādā stāvoklī ir atradies bildēšanas brīdī - horizontāli, vai vertikāli - nav jāiet nekādos menu punktos vispār!

Gravatar efix

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 11:59

canon a95 diezgan liels pluss ir grozāmais displejs :)

Gravatar Beaviz

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 12:02

To: Qued @ 09:44, es sajaucu, es runaju par "Canon Powershot S1 IS". A95 es skatijos agrak kaa letaku opciju...

Gravatar Jealousy

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 12:03

He, es grozāmo displeju nosauktu par milzonīgu mīnusu:) Tas aizņem vairāk vietas un potenciāli grib nolūzt:)

Turklat jēgas no viņa nekādas, jo cik gan bieži ir jābildē tā, ka aparats ir jāsagriež tik šķībi, kad normāli displeju neredz...

Bet nu tās tikai manas domas :)

Gravatar VieS

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 12:51

to Jealousy @ 12:03: grozāmo displeju var apgriezt riņķī un ielocīt vietā - tad izmantot kā f-aparātu kuram nav grozāms displejs.

grozāma dispeja:

  • var ērti taisīt bildes no dažādiem acu augstumiem, piem. bērni labāk izskatās bildēti no viņu acu augstuma, neviss no augšas, kā sanāk ar parast aparātu, var taisīt arī 'varoņbildes' - bildēt cilvēkus no ļoti zema skatupunkta - tā bildēja diženo Ļeņinu - lai izskatās nopietnāks un varenāks. ;-)

  • pielocot ekrānu aparātam ar bildi uz iekšu tas tiek pasargāts no saskrāpēšanas. Aparātam ar nekustināmu ekrānu tas vienmēr paliek uz ārpusi - ir iespējas ko sabakstīt, saskrāpēt...

  • lielāka iespēja ko sabojāt brīdī, kad ekrāns atlocīts blakus aparātam - tāpēc arī uzstāju par to, ka aparātam ir jābūt ar ērtu izliekumu tā satveršanai - lai nekad nerastos sajūta, ka aparāts tulīt-tulīt izkritīs no rokām.

Gravatar RameX

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 13:11

man jau patikas sitamais verkis bet nezin katram savs viedoklis:

HP PhotoSmart 945

http://www.hpveikals.lv/index.php?q=UutRzyfnz8xPa2LPr8M3UuzRzB6ve4==

Gravatar viuks

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 14:01

Jy, nu ti dajoš! Nosaukt grozāmdispleju par mīnusu. Protams, ka kompaktumu kamera drusku zaudē, kam tas svarīgi. Bet vai tev nekad nau bijis jābildē pāri cilvēku galvām?

Gravatar Jealousy

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 14:13

Nu man personīgi, subjektīvi, tas tiešām šķiet nevajadzīgi... Pāri galvām... hmm, nez. Bet nu neticu, ka turot kameru izstieptā rokā, var normāli kautko iekadrēt pat atlokāmā displejā :)

Gravatar ledusledus

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 15:13

ir magjiskais 3.2 mpixelju Canon IS S1. Vecs modelis, laikam jau - maksaa pie 400 EUR aarpus Latvijas vai kaut kaa taa. Stabilizators + 10 x optiskais zooms. Nu, 3.2 mpixelji, jaa, bet ko Tu taisies dariit ar tiem 4iem?

Gravatar sn

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 15:52

to: Jealousy @ 12:03

es gan grozaamo displeju uzskatu tikai un vieniigi par plusu, jo man patiik uznjemt bildes no dazhaadiem skatpunktiem, no apakshas, augshas, bet ar savu ixus sanaak bildeet uz dullo, lietot assist-beam vai arii pasham gulties zemee, lai uztaisiitu normaalu bildi no apakshas.. + vinjsh jau negrozaas tikai uz augshu-uzleju, vinju var arii izgroziit taa, lai bildeejot sevi tu redzi uzreiz galarezultaatu, nevis meegjini ar uuber-stulbo assist beam iemeerkjeet sev pieree un beigaas taapat nekas normaals nesanaak..

Gravatar Brr

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 16:32

nu tad jau labāk jauno Nokon 5600 vai 5900, kaa nu patiik....

Gravatar Livingston

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 16:58

Viss atkarīgs no tā, cik radoši pieiet fotogrāfijai. Ja kādreiz gribas uzņemt bildi no netradicionāla skatu punkta, tad grozāmais displejs ir ļoti ērti.

Gravatar N

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 19:47

vispar jau laacz, pastudee to pashu dpreview vai imaging-resource. vismaz sapratiisi ka megapikseljiem nav nekadas nozimes. un vispar - ja doma vienkarhsi knipseet es-te-biju bildiites, tad deres jebkads aparats. es savulaik sapratu ka man ar tadu (mana gadijuma tas bij powershot s45) ir pa iisu, ir iegadajos tagat nikon d70 un esmu laimigs. bet katram vajadzibam ir savs. atturies no aparatiem ar dargiem akumulatoriem, njem ar AA. tapat atturies no ixus, jo tas ir tikai rotaljieta. A 95 vismaz ir kur noregulet zibspuldzes jaudu vai ekspoziciju.

Gravatar Kirils

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 19:59

laacz, btw, labaakaa vieta webaa, kur saliidzinaat digicamus, ir http://www.steves-digicams.com

sn: grozaams displejs ir miinuss IMO. kad upgreidoju savu digiziepi uz labaaku modeli, veeleejos kaut upgreida procesaa vinji (razhotaaji) nebuutu pielikushi grozaamo displeju.. bet pielika; kameru tomeer panjeemu - citi plusi bija paari tam, ka taads suudiigs displejs.

par plusiem visi zinat, sheku IMOmiinusi:

  • var viegli nolauzt, kad tur atveertu
  • displejam nav aizsargstiklinja, taapeec, lietojot LCD displeju un to saskraapeejot/uzsitot tas buus pa galam.
  • "engjes" var nodilt, lai arii tas prasa ilgu deldeeshanu.

Gravatar Livingston

2005. gada 6. aprīlī, plkst. 20:08

Kirils, nu Tu gan sasmīdināji :)

— var viegli nolauzt, kad tur atveertu --- atver displeju un sit pa to ar ķieģeli? Vai kameru turot aiz displeja un enerģiski to vicinot?

— displejam nav aizsargstiklinja, taapeec, lietojot LCD displeju un to saskraapeejot/uzsitot tas buus pa galam. --- cik daudziem neatlokāmiem displejiem priekšā ir kaut kāds bruņustikls?

— "engjes" var nodilt, lai arii tas prasa ilgu deldeeshanu. --- slēdža poga arī var nodilt :)

Gravatar hmmm

2005. gada 7. aprīlī, plkst. 16:11

mja, ko nu vairs piebildīsi te ...

anyway, vispirms ieteiktu izdomāt:

  • ko tu ar to aparātu bildēsi,
  • kas tev svarīgāks - izmērs, cena, bilžu kvalitāte,
  • vai gribi manuālas iejaukšanās iespējas

Nav viena aparāta, kas apmierinātu visus, bet norādītās cenas ietvaros Canon A95 tiešām nav tā sliktākā izvēle (imho). Man tieši tāds ir, un pa īstam trūkst tikai raw režīma, toties par AA un par grozāmo ekrānu esmu sajūsmā. Un par kompromisu starp izmēru un funkcionalitāti arī.

Gravatar Fedja

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 10:17

2 Brr: Nikonu nevar pirkt. Vairākus mēnešus lietoju 5700, pilnīgi neciešams. Tikko mazliet krēsla, nekādas bildes nesanāk, liec tos uzstādījumus kā gribi. Un nenormāls sarkanais troksnis. Nomocījos un nopirku Canon EOS 300D, tagad bildēju acis pārgriezis, viss čikiniekā. Vienīgais mīnuss - liels un smags aparāts, slēpojot līdzi nepaņemsi. Tā ka ja ir vēlme iepirkt kaut ko nelielu, viennozīmīgi iesaku Canon IXUS, pats esmu daudz bildējis, un no manīm daudzi tādus ir pirkuši, visi ļoti apmierināti.

Gravatar ulzha

2005. gada 8. aprīlī, plkst. 14:14

Izbrīna, ka daudziem firmīgiem aparātiem pēc ekspozīcijas kompensācijas jālien meņucī. Tā nu ir digitālajai tehnoloģijai teju ikdienā nepieciešama lieta.

Gravatar ulzha

2005. gada 18. aprīlī, plkst. 16:23

Ā, un vēl - Turbo Photo Editor

Gravatar Susuriite

2005. gada 15. jūlijā, plkst. 23:01

Kā var iebildēt melnbaltās bildes ar digitālo??? Esmu noskatījusi Ixus 50...

Gravatar 10

2005. gada 23. jūlijā, plkst. 07:47

The text was good, but i stil cant find the play ipdates. looking for it dude.

Gravatar 10

2005. gada 25. jūlijā, plkst. 04:11

Nice one, but what about der weg ? anywya, congrats from me.